HSP kinderen

Vorm: Bijscholing
Vakcategorie(├źn): Kindertherapie / Coaching/Counselling / Psychosociaal


Terug

Omschrijving HSP kinderen

Deze kinderen vallen op doordat ze snel overprikkeld kunnen raken en vaak moeite hebben met hun emotieregulatie. Daardoor komen ze vaker in conflict met hun omgeving en wordt hun gedrag niet altijd op de juiste wijze uitgelegd. Het kan ook voorkomen dat een kind zich terug trekt en lange tijd niet opvalt. Deze kinderen nemen veel meer waar en er komen dus via alle zintuigen veel meer prikkels binnen. Vaak is er een disbalans tussen wat ze waarnemen en hoe ze dit vanuit hun leeftijdsontwikkeling op de juiste wijze kunnen plaatsen en begrijpen. Soms kost het ouders en/of leerkrachten moeite om deze kinderen op de juiste wijze te begeleiden.

We gaan het ontstaan van overprikkeling bij kinderen en de directe invloed hiervan op het gedrag van het kind praktijkgericht behandelen. Wat gebeurt er in de hersenen en welk gedrag vloeit hieruit voort. In je eigen praktijk kun je het benoemen en herkaderen gelijk toepassen om het kind en zijn ouders te ondersteunen met hun hulpvragen.

Doel

Wat zijn de kenmerken van hoogsensitiviteit, de voordelen en de valkuilen van HSP persoonlijkheidskenmerken? Wat zijn de symptomen van overprikkeling, de werking van het brein en het gedrag dat hieruit voort kan komen? Hoe kun je de mogelijke nieuwe inzichten gaan toepassen in de begeleiding van hoogsensitieve kinderen en hun ouders? JE zult heel praktijkgericht de interventies leren gebruiken vanuit verschillende invalshoeken om te ondersteunen en te gebruiken.

Doelgroep

De deze bijscholing HSP bij Kinderen vergroot de kennis van de hulpverlener die werkt met kinderen en jeugd, binnen de jeugdhulpverlening rondom dit onderwerp. Het is van belang om de kenmerken en vooral de oorzaken van overprikkeling in beeld te krijgen om een passend behandelplan te kunnen schrijven.

De bijscholing is bedoeld als bij- en nascholing voor psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde.


Bijscholingen in de categorie Psychosociaal

Depressie anders bekeken

Hulpverleners komen vaak in aanraking met cliënten met depressieve klachten die vaak anti-depressiva voorgeschreven hebben gekregen.Door de symptomen in een breder en ook systemisch perspectief te plaatsen, wordt een zekere logica zichtbaar. Dat biedt aangrijpingspunten voor het effectief...

Mental-X Alignment

Mental-X® Alignement is een krachtige bijzondere techniek met dragende woorden als Mentaal Overtuigend, Groot, Krachtig, Balans-Onbalans, Uitlijnen-Herstel. Metal-X® Alignment heeft als doel psychosomatische oorzaken, ongewenst gedrag en dwang patronen welke men in het hier en nu nog steeds...

Migraine in therapie

Migraine is een serieuze en veelvoorkomende aandoening. Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders lijden aan migraine. Ziekmeldingen door migraine kosten het bedrijfsleven jaarlijks 1.7 miljard euro. Nederlanders melden zich gezamelijk 5.4 miljoen dagen per jaar ziek door migraine. Opvallend is dat...

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: