Mindfulness

Vorm: Bijscholing
Vakcategorie(├źn): Coaching/Counselling / Psychosociaal


Terug

Omschrijving Mindfulness

Let op: deze training verandert je leven! Slapeloze nachten, terugkomende zorgen, onrust en pijnlijke schouders of nek… Voor veel mensen is dit een dagelijkse worsteling. Mindfulness bevordert je innerlijke rust en ontspanning door je aandacht in het hier en nu te houden. Dwingende gedachten over de toekomst en het verleden treden niet langer op de voorgrond, en je maakt ruimte om je gedachten te accepteren, verwerken en los te laten. 

De laatste jaren krijgt Mindfulness echt voeten aan de grond in het Westen. Zo steeg het aantal wetenschappelijke publicaties over Mindfulness tussen 2000-2016 met 667%! Dankzij de kracht van Mindfulness wordt in vele nieuwe (derde generatie) therapievormen, het gedachtegoed van Mindfulness meegenomen als basis. Deze aandacht voor Mindfulness is terecht. Onderzoekers van o.a. Oxford University kwamen er bijvoorbeeld achter dat Mindfulness net zo effectief is tegen depressies als antidepressiva. Geen wonder dat bedrijven als Google, Apple en Nike, Mindfulness omarmen om hun werknemers gezond te houden!

Zowel cliënten als professionals hebben baat bij Mindfulness. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je cliënt zich werkelijk gehoord en geaccepteerd voelt? Door mindful om te gaan met wat hij/zij in brengt. Hoe stimuleer je het proces van zelfherstel? Door bewustwording en ontspanning in gang te zetten. Jouw cliënt vindt zichzelf terug en zal weer verbinding ervaren. Dit en meer leer je in de training Mindfulness voor Professionals.

Deze training gaat verder dan de basis van Mindfulness. Het bevat elementen vanuit de Boeddhistische Psychologie die je ook terugvindt in Compassietrainingen, Insight Dialoque, MBSR, MBCT en ACT. Wil jij net als zoveel andere professionals leren hoe Mindfulness het proces van jou en van je cliënt ondersteunt? Schrijf je dan nu in!

Doel

Aan het eind van deze training kun je:

  • Inzicht krijgen in het gedachtegoed en de effectiviteit van Mindfulness
  • Mindfulness toepassen om rust, ontspanning en openheid voor de sessie te creëren bij jezelf
  • Mindfulness toepassen binnen de sessies om rust en ontspanning te creëren bij de cliënt
  • Mindfulness toepassen om het bewustzijn te verhelderen over jezelf en je rol als therapeut
  • Mindfulness toepassen om het bewustzijn te verhelderen over de interactie tussen jou en de cliënt
  • Met de cliënt Mindfulness oefeningen toepassen om bewustwording bij de cliënt te creëren
  • Begrip creëren bij de cliënt hoe deze Mindful kan leren omgaan met zichzelf en de ingebrachte thema’s

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.


Bijscholingen in de categorie Bijscholing

HSP kinderen

Hoogsensitief zijn bij kinderen is geen diagnose, zoals autisme of ADHD, het is een persoonlijkheidskenmerk. Deze kinderen vallen op doordat ze snel overprikkeld kunnen raken en vaak moeite hebben met hun emotieregulatie. Daardoor komen ze vaker in conflict met hun omgeving en wordt hun gedrag...

Kern-Transformatie

Onze persoonlijkheid bestaat uit delen. Sommige prettig, andere minder prettig of zelfs lastig. Ooit ontstaan als overlevingsstrategie, maar nu een beperking of blokkade. In de hypnotherapie zijn interventies ontwikkeld om hiermee om te gaan. Zo ook de technieken rondom de kerntransformatie.

Klassieke Hypnotherapie

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. De term "hypnose" komt van het Griekse woord hypnos, wat "slapen" betekent. Hypnotherapeuten gebruiken interventies die leiden tot een diepe ontspanning en een veranderde staat van bewustzijn, ook wel bekend als een trance. Een...

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: