Aaffien de Vries

is gecertificeerd opleider namens het Focusing Institute New York. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van cliënten, het geven van cursussen en het trainen van professionals. Zij verzorgt zowel de opleiding tot focusbegeleider/focustrainer als de Specialisatie Focusing in Therapie.  

Geeft: Focusing Werken met de innerlijke criticus


Angela Dol

Angela Dol is Natuurgeneeskundig therapeut (2005) en Astrologe (2000). Ze heeft zich toegelegd op het uitzoeken van behandelmogelijkheden bij regulier niet of lastig te behandelen aandoeningen zoals Tinnitus. In de praktijk blijkt dat er vaak verrassende mogelijkheden zijn voor mensen om zich beter te gaan voelen. Angela deelt graag haar kennis, geeft interactieve lessen en lezingen over Tinnitus.

Geeft: Tinnitus


Anja de Waal

Heeft na de opleiding HBO-Verpleging de opleiding integratieve psychotherapie gedaan. Daarnaast heeft zij in 1999 ook de scholing tot gewichtsconsulent gevolgd. In de praktijk begeleidt Anja veel mensen met vragen over voedingskeuze en eetgedrag. Anja is al 16 jaar verbonden aan het Radboud Sportcentrum te Nijmegen als voedingsdeskundige. Vanuit de BGN geeft Anja al jaren bijscholingen aan collega’s. Anja is aangesloten bij de NFG, de BGN en de BER.

Geeft: Draagkracht en het belang van voeding


Arjan Erkel

Is afgestudeerd cultureel antropoloog. Hij heeft jaren lang mensen ondersteund in het op pakken van hun leven tijdens zijn werk voor Artsen Zonder Grenzen. Als gevolg van een 20 maanden durende ontvoering heeft hij aan den lijve ervaren hoe het is om fysiek en mentaal vast te zitten. Sinds 2004 inspireert en motiveert hij via lezingen, workshops en boeken om hun vrijheid van denken en doen te vergroten en spoort hij mensen aan om dat te doen waarvoor ze bedoeld zijn.

Heeft in 2008 stichting Free a Girl opgericht. Schrijver van drie boeken.


Aukje Reinders

Aukje Reinders heeft zich ontwikkeld van maatschappelijk werker, HBO-docente tot zelfstandig dynamisch coach, psychosociaal therapeute, (leer)supervisor en communicatietrainer. Theater is haar passie. Werken op het grensvlak van theater en therapie vindt zij uitdagend. Provoceren past daar wonderwel in.

Geeft: Provocatie in de praktijk Gelukspsychologie


Barbara Corsetto

Barbara Corsetto is fysiotherapeut, hypnotherapeut en supervisor. Sinds 1995 werkzaam in haar eigen Praktijk voor Hypnotherapie & Zwangerschapsbegeleiding. Door het combineren van haar verschillende vakgebieden heeft zij een eigen methode ontwikkeld om zwangere vrouwen te begeleiden. Zij heeft hier het boek: ‘Ontspannen bevallen met hypnose” over geschreven. Sinds 2013 is zij ook gespecialiseerd in het behandelen van mensen met PDS klachten (zowel volwassenen als kinderen).

Geeft: Prikkelbare Darm Syndroom


Ben Zijl

Ben Zijl (1948) studeerde maatschappelijk werk en sociale dienstverlening aan Sosa  Haarlem. Door het volgen van diverse Post HBO-opleidingen specialiseerde hij zich in autisme. Ook volgde hij de opleiding EMDR. Sinds ruim tien jaar heeft hij een eigen praktijk. Het merendeel van zijn cliënten bestaat uit jongeren en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum.

Geeft: EMDR Themadag Seksverslaving


Christina Wintels

Christina Wintels-Fivian is afgestuurd met een Master Vaktherapie Dans en heeft eerder een lerarenopleiding afgerond.

Senior registratie bij Stichting Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) en Board certified Dance Movement Therapist (BC-DMT) van American Dance Movement Association (ADTA).

Geeft: LichaamsBewustzijn


Cisca Holkamp

Heeft sinds 2005 een eigen praktijk als Counselor/Coach en Trainer. Daarnaast is zij EMDR therapeut en Supervisor. Na haar opleiding als Counselor en Coach heeft ze haar rugzak vol kennis en vaardigheden met de volgende opleidingen aangevuld. Praktische Psychologie, Klinische Psychologie, VerkeersCounseling, CPSS Coach (Chronisch Pijnsyndroom en Stress), Familieopstellingen, Acceptance and Commitment therapy (ACT).

Geeft: Depressie in therapie EMDR Themadag Familieopstellingen kinderen Familieopstellingen volwassenen Acceptance and Commitment Therapy EMDR Casuïstiekdag


Clarisse Mirandolle

Studeerde in 1999 af aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, Integratieve kindertherapie. In de jaren daarna gaf ze les aan de Academie voor Psychotherapie en Ananta Opleidingen. Clarisse is aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).

Geeft: HSP kinderen


Claudie van Ginneken

Claudie van Ginneken heeft sinds 1993 ervaring opgedaan als trainer, ontwikkelaar van opleidingen en opleider van docenten. Vanaf 2009 heeft zij zich als hypnotherapeut, Sociaal Panorama-consulent en NLP-er toegelegd op therapeutische behandeling en coaching en ontwikkelde zij de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®, waarmee zij vele cliënten hielp éénzijdig uiteenlopende relaties te verbeteren.

Geeft: Leer eenzijdig relaties verbeteren - ERV®


Coen Sprenger

Coen is in 1994 afgestudeerd als regressie- en reïncarnatietherapeut en is op dit gebied nog steeds praktiserend. Naast zijn praktijk heeft Coen diverse functies binnen de politie en gemeenten vervuld.  In het kader van deze scholing is vooral de jaren die hij heeft gewerkt bij de afdeling jeugd- en zedenzaken van belang alsmede zijn werkzaamheden als docent en trainer bij de politieacademie. Deze bij-nascholing wordt door hem al de nodige jaren verzorgd in verschillende instellingen waaronder de SRN, NBVH, SPV en Trance Art maar ook in Suriname.

Geeft: Seksualiteit en seksueel misbruik


Dieuwke Aberson

Is psycholoog (1982) en heeft, na een opleiding voor counselor/coach bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, sinds 2006 haar eigen praktijk in coaching en counseling zelf-in-zicht. Daarvoor werkte zij als docent in hoger- en wetenschappelijk onderwijs, als onderzoeker en als projectleider. Ze verzorgt sinds 6 jaar de opleidingsdagen voor de Academie voor Counselling en Coaching in Venlo en is sinds 2 jaar ook coach voor Proud Mom en Weight Watchers en erkend supervisor. Ze beoefent sinds ruim 17 jaar ‘levenskunst’ binnen het kader van een universele levensschool.

Geeft: Intuïtieve afstemming Het lichaam spreekt


Dr. Pieter v Amerongen

Studeerde van 1980 tot 1987 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Aansluitende specialiseerde hij zich, van 1987 tot en met 1991, in de Radiologie, eveneens aan de RUU. In 2002 verruilde hij het ziekenhuis voor de Koninklijke Luchtmacht. Zeer recent is hij aldaar aangesteld als Hoofd Aeromedisch Centrum. Naast deze werkzaamheden geeft hij op reguliere basis (medisch) onderwijs in verschillende instituties. Devies : Nil Volentibus Arduum (niets is moeilijk voor hen die willen).

Geeft: Medische basiskennis (deel 1) Medische en Psychosociale basiskennis (deel 2) Psychosociale basiskennis (deel 1) Diabetes Mellitus Medische Basiskennis Update


Drs. Anita de Nennie

Is opgeleid tot psycholoog met een psychodynamisch-analytische achtergrond en volgde daarna een opleiding in hypno- en regressietherapie en Reichiaans lichaamswerk. Anita is aangesloten bij het NIP en het NVPA.

Geeft: Medische basiskennis (deel 1) Overdracht- Tegenoverdracht Psychosociale basiskennis (deel 1) DSM-5 Rationeel Emotieve (Gedrags) Therapie


Drs. Barbara Nanninga

Heeft Psychologie, een jaar de postdoctorale studie Seksuologie en de opleiding Hypnotherapie afgerond. Sinds 1996 is ze gestart met haar eigen praktijk. Sinds 2004 is ze docente bij Atma en werkt mee aan diverse RTL televisie programma's als psychologe.

Geeft: Deelpersoonlijkheden


Drs. Drikus Sjölin

Drikus voert een eigen praktijk waar de tijdlijn intensief gebruikt wordt voor coaching, preventie en genezing van burn-out, het vervangen van belemmerende overtuigingen en het helen van traumatische ervaringen. Hij is opgeleid als psycholoog, NLP Master practitioner en Certified NLP Health trainer.

Geeft: NLP Tijdlijn therapie


Ellis Heikens

specialiseerde zich na haar opleiding aan de Pedagogische Academie tot Counseler. Vanuit haar Schoolcounseling praktijk begeleidt zij leerlingen, ouders en leerkrachten. Na haar studie tot supervisor werkte zij samen met Jeroens Hendriksen en ontwikkelde het spel 'Intervisieleren', het door Kwintessens uitgegeven intervisiespel. Recent studeerde zij af als Master SEN (Special Educational Needs).

Geeft: Ga mee op reis naar de stad van Axen Nu even niet!


Examinator

Voor sommige bij- en nascholingen worden examens afgenomen. Dit gebeurt onder leiding van een door het BivT aangewezen examinator.

Geeft: Medische basiskennis (deel 1) Psychosociale basiskennis (deel 1)


Fred Streefkerk

Na een loopbaan in de gezondheidszorg (CCU en IC verpleegkundige) is Fred gaan werken in het bedrijfsleven. Sinds 2006 heeft hij een psychodynamisch praktijk met als specialisatie mensen in Burn-out en mannentherapie. Hij verzorgt workshops voor mannen in binnen- en buitenland.

Geeft: Burn-out en therapeutische aanpak


Hans Koolen

Is psycholoog en ECP houder. Hij heeft jarenlange ervaring als docent aan de Academie voor Integratieve Psychologie in Antwerpen. Tevens is hij deelnemer aan de maatschap Psychiatrisch en Psychotherapeutisch Consult in Apeldoorn waar vooral cliënten met ASS, ADD en ADHD en Persoonlijkheid problematiek langdurig begeleid worden. Dit vaak in relatie met hoogbegaafdheid.

Geeft: Medische en Psychosociale basiskennis (deel 2)


Henk Visser

Het is voor mij een uitdaging een waardevolle bijdrage te leveren aan een gezondere manier van leven. Door complexe problemen tot hanteerbare proporties terug te brengen, kunnen struikelblokken tot bouwstenen transformeren. Graag deel ik mijn 30 jarige ervaring met jou!

Geeft: Kinesiologie Depressie anders bekeken Zorg ook voor je zelf


Ineke Demmenie

Is geregistreerd seksuologe en systeemtherapeute. Zij werkte jarenlang als sociaal psychiatrisch verpleegkundige met VO bij verschillende RIAGG's en op de afdeling seksuologie van Parnassia/Psyq . Momenteel werkt zij sinds 8 jaar als seksuologe en systeemtherapeute bij Scelta Den Haag. Daarnaast werkt zij als gastdocent bij de systeemopleiding van het ISSOOH. Sinds 2010 heeft zij haar eigen praktijk als suksuologe en systeemtherapeut.


Jeroen Jonk

Is afgestudeerd meester rechten. Is met veel plezier sinds 2000 en succesvolle (team)coach. De afgelopen 15 jaar heeft hij door zien enthousiasme en charismatische aanpak veel succes binnen het bedrijfsleven, sportteams en ook met een op een contacten. Jonk is eigenaar van Inner Game en Bundle. Hij is Insight Discovery en Insight Deeper Discovery geaccrediteerd.

Zijn favoriete hobby is golfen en hij laat golfelementen ook vaak terugkomen in zijn trainingen.


Joyce van der Voort

Gelaatkundig docent en spreker. Sinds 1996 geeft ze cursussen, workshops en lezingen zowel in Nederland als in België in de leer van de gelaatkunde. Ze heeft haar opleiding afgerond met het behalen van haar diploma aan de docentenopleiding in Duitsland. Ze is auteur van het boek Gelaatkunde “Zien geeft Inzicht”.

Geeft: Gelaatkunde Module A Gelaatkunde Module B


Justin Cooper

Heeft sinds 2001 een praktijk voor hypnotherapie, relatietherapie en counseling en geeft sinds 2009 trainingen in mindfulness, heartfulness en (zelf)compassie. Tevens geeft hij les in mindfulness en heartfulness aan de Academie voor Psychodynamica t.b.v. meerdere opleidingen. Zijn passie ligt bij het begeleiden van mensen op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording.

Geeft: Jij maakt het verschil


Karin Bargeman

Heeft als psychosociaal therapeut praktijk Focus Interno opgericht. Zij heeft de intentie om met haar opgedane kennis en levenservaring mensen te begleiden in hun processen. Vanuit haar passie wil zij mensen inspireren om in hun kracht te gaan staan. Zij is daarnaast EMDR Therapeut en supervisor.

Geeft: EMDR opleiding EMDR Themadag EMDR Casuïstiekdag


Leen Speelman

Heeft een praktijk voor hypnotherapie, integratieve psychotherapie, coaching en training. Vanuit zijn achtergrond als docent Nederlands en vele jaren begeleiding van leraren en schoolteams in het onderwijs heeft hij een brede didactische achtergrond om uit te putten. Hij heeft zijn opleiding tot therapeut gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en is daar vanaf 2000 gedurende 14 jaar trainer, leertherapeut en assessor geweest.

Geeft: Medische en Psychosociale basiskennis (deel 2)


Leomiek Rijkenberg

is een allround deskundig gespecialiseerd therapeut. Veelzijdig, deskundigheid, inzicht en effectiviteit zijn woorden die goed bij haar passen.

Geeft: Mental-X Alignment


Maike van Aartsen

Volgde de opleidingen Organisatiepsychologie, Klinische psychologie, Reïncarnatietherapie, EMDR, Mindfulness en Integratieve Psychotherapie. Ze ontwikkelde binnen een ggz-instelling therapeutische groepstrainingen en voert deze uit voor cliënten met klachten als angst, depressie, slaapproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. Maike is aangesloten bij de NVPA en is ECP geregistreerd therapeute.


Marieke Dik

Waar Marieke echt gelukkig van wordt is werken met mensen die volop in beweging zijn of willen komen. Als liefhebber van (functionele) verandering vindt zij het een uitdaging een programma te ontwerpen dat aansluit op de wensen en de (leer)behoeftes van deelnemers. In de dertien jaar ondernemen heeft zij vele mensen kunnen activeren waarbij de combinatie van creatieve, verrassende trainingsvormen en coaching versterkend werkt. De opleidingen agogiek, eventmanagement en communicatie dragen dagelijks bij in haar werk, of beter gezegd, haar passie.


Marilou Koene-Boulanger

Marilou Koene-Boulanger werkt sinds 1996 als therapeute in een beroepsgebonden praktijk vanuit de opleidingen sociale dienstverlening en gestalttherapie. In 2001 is ze na de driejarige opleiding afgestudeerd als Holografisch reïncarnatietherapeute.
Sinds 2002 is Marilou voorzitter van Stichting OPV die het bestuur vormt van het Opleidingsinstituut RTNederland. Binnen het opleidingsinstituut houdt ze zich ook bezig met de ontwikkeling en verdieping van de diverse modellen die deel uitmaken van de post-HBO-opleiding reïncarnatietherapie.

Geeft: Conceptie Entiteiten


Marjon van der Sar -Borst

Heeft sinds 2007 haar zelfstandige praktijk voor Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie, Eigenwijs, in ’s Gravenmoer. De Eigen Wijsheid van kinderen en jeugdigen is voor haar iedere dag weer een inspiratiebron. Marjon is Europees gecertificeerd (ECP) en als zodanig aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP). Zij is tevens lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).

Geeft: EMDR Themadag EMDR Casuïstiekdag


Mati Bovendeaard

Is integratief- en hypnotherapeut, sinds 2008 heeft ze een eigen praktijk in Amsterdam. Ze is sinds 2010 gespecialiseerd in PDS therapie (voor volwassenen en jongeren), bevallen met hypnose en relatietherapie.

Geeft: Prikkelbare Darm Syndroom


Naomi Albrechts

Werkt vanaf haar zeventiende in de hulpverlening. Na het behalen van HBO Pedagogiek heeft ze gewerkt als leidinggevende in een jeugdgevangenis en later als leidinggevende in een besloten behandelcentrum voor jongeren met een ernstige gedragsproblematiek.

Geeft: Het empathisch vermogen van het lichaam Energiewerk EMDR Themadag Emotie eten


Nathalie Wilkers

Weet dat om blijvend van (ernstige) klachten af te komen het nodig is om weer balans te vinden tussen in- en ontspanning. Omdat inspanning vooral in het hoofd plaatsvindt, in onze cultuur, heeft ze geleerd hoe ze ook via het denken ontspanning kan creëren. Deze opgedane kennis deelt ze graag met haar studenten en cliënten.

Geeft: Mindfulness Codependency en relatieverslaving


Noor Verheul

Is psychosociaal therapeut en trainer. Zij werkt sinds 2000 in haar praktijk Brucka: voor zingeving, verliesverwerking, psychosociale begeleiding – advies – training. Haar professionele basis ligt in de opleidingen tot psychosociale hulpverlening, levensbeschouwelijke counseling en post-HBO opleiding verlieskunde. Aangevuld met bijscholingen als biografische benadering, NLP, Tarot, familieopstellingen, focusing, stembevrijding.

Haar werkwijze is gericht op ontmoeting op basis van gelijkwaardigheid, om zo een bijdrage te leveren aan het tot bloei komen van heel de mens.

Geeft: Verliesbegeleiding Stembevrijding Verliesbegeleiding Casuïstiekdag


Peter Krijger

Oprichter en directeur Atma Instituut. Docent LifeCoaching en Hypnotherapie. Peter heeft zich sinds 1977 geschoold in westerse en oosterse filosofie en diverse vormen van yoga. Hij begeleidt sinds 1985 mensen in hun persoonlijke ontwikkeling als coach, therapeut, trainer en docent en heeft in 1989 het Atma Instituut opgericht.

Geeft: Body Drum Release Wandelcoaching Outdoor lifecoaching


Petra Elst

Is zelfstandig psychosociaal therapeute en heeft sinds 2005 haar eigen praktijk in Bergen op Zoom. Sinds 2009 is zij twee dagen per week freelance werkzaam bij Mentaal Welzijn, een samenwerkingsverband met huisartsen, psychiater, psychologen en psychosociaal therapeuten. Zij volgde o.a. haar opleiding aan het ATMA Instituut in Amersfoort en SPSO in Utrecht. Bij het RINO in Amsterdam volgde zij de training Ericksoniaanse korte oplossingsgerichte therapie en bij Saxion Hogescholen de Mastercourse Ericksoniaanse therapie en indirecte technieken. In 2011 heeft ze met Betty Alice en Allan Erickson over het leven van Milton Erickson bijgewoond. Zij heeft de Intensive training in Ericksonian approaches to hypnosis aan het Milton Erickson Institute, Phoenix, Arizona USA, gevolgd.


Philippe Vrancken

Is orthopedagoog, neurotherapeut en ECP gecertificeerd psychotherapeut. Hij is directeur van de groepspraktijk Psychologisch & Pedagogisch Consult - Neuropsychotherapeutisch Centrum te Antwerpen. Hij is tevens directeur van de Academie voor Integratieve Psychologie in België, waar psychotherapeuten worden opgeleid en worden voorbereid naar het ECP (Europees Certificaat Psychotherapie). Hij is tevens ondervoorzitter van de NAO (National Awarding Organisation - Brussel) van het EAP (European Association for Psychotherapy - Wenen).

Geeft: Psychosociale basiskennis (deel 1)


René Veraar

is hoofddocent en ontwikkelaar van de EMDR opleiding complementaire en reguliere zorg en heeft sinds 1983 een eigen praktijk voor groeps- en individuele therapie. Is psycholoog en is oprichter/directeur van het BivT. Hij is docent en supervisor aan diverse Post HBO -, HBO opleidingsinstituten en geeft incompany traingen bij GZ instelling. Tevens verzorgd hij EMDR casuïstiek dagen en masterclasses. Sinds 2002 houdt hij zich ook bezig met de ontwikkeling van de EMDR-interventies en onderzoek. Richt zich altijd op oorzaak - gevolg wat het nu nog met iemand doet!

Geeft: EMDR opleiding EMDR Themadag Migraine in therapie EMDR Casuïstiekdag


Rikkie Postema

Werkt vanaf 2000 vanuit haar praktijk voor coaching, rebalancing, training, yoga en meditatie. Zij ontwikkelde diverse programma’s waarin meditatie, lichaamswerk en zelfonderzoek centraal staan. Haar passie bestaat uit het overbrengen van ingewikkelde filosofie en kennis door deze te vertalen naar eenvoudiger taal en oefeningen. Hierin volgt ze de lijn van oosterse visies, vooral die van de boeddhistische psychologie. In 2011 werd het door haar geschreven boek "Mindful Coachen" uitgegeven. Meer informatie over haar werk op www.adisat.nl.

Geeft: Kracht van verborgen behoeftes


Rita Gras

Werkte van 1995 tot 2013 als docente, trainer, supervisor en assessor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, waar zij zelf ook haar opleiding heeft gevolgd. Zij heeft een praktijk voor Integratieve hypno-psychotherapie in Haarlem. Bovendien is zij 25 jaar als yogadocente werkzaam geweest en heeft zij veel ervaring op het gebied van lichaamswerk en ademhalings- en meditatie-oefeningen. Zij is gespecialiseerd in PDS, praktijkvoering en hypno/ en psychotherapeutische interventies.

Geeft: Medische en Psychosociale basiskennis (deel 2) Weerstand Karakterstructuren Ideomotorisch reageren Sociaal Panorama Kern-Transformatie


Rob Krot

Is troubadour, gepassioneerd zanger, liedjesschrijver en stembevrijder met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van therapeutisch werk en het geven van trainingen op het gebied van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Geeft: Stembevrijding


Sonja Nijhuis

Is eigenaar van de eerste Adem Coach App in Nederland; In-Balanz en genomineerd voor de Health Award 2013 door artsennet en de KNMG Na een HBO Chemie opleiding is ze vervolgens als researcher gaan werken. Inmiddels heeft Sonja ruim 10 jaar ervaring opgedaan in haar praktijk voor ademtherapie en counseling. Verder gaat In-Balanz een samenwerking aan met de vrije universiteit van Amsterdam om meer wetenschappelijk inzicht te verkrijgen m.b.t. de applicatie.

Geeft: Ademhaling en stress...


Steven de Nie

De cursus EFT wordt gegeven door drs. Steven de Nie, psycholoog in Arnhem die al sinds 2005 in de dagelijkse praktijk met EFT werkt. Steven de Nie zegt zelf: "Telkens weer zie ik mensen die tussen de afspraken door zelf met EFT aan de slag gaan veel sneller in balans komen dan mensen die dat niet doen. Je hoeft niet in EFT te geloven, je hoeft EFT alleen gewoon te doen en je merkt dat het werkt!"

Geeft: EFT Emotional Freedom Techniques master EFT Emotional Freedom Techniques practitioner EFT Emotional Freedom Techniques casuïstiek


Theo Klungers

Is gespecialiseerd op het gebied van pesten. Hij geeft als therapeut begeleiding aan kinderen, pubers en volwassenen die gepest zijn of worden. Hij is betrokken geweest bij het doorontwikkelen van verschillende erkende anti-pestmethodes. Via een expertmeeting met de staatssecretaris van OCW en de kinderombudsman heeft hij meegedacht over de anti-pestwet.

Geeft: Pesten en therapeutische mogelijkheden


Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: