Integratieve Psychologie en Psychotherapie

Vorm:
Vakcategorie(ën): Psychosociaal

Integratieve Psychologie en Psychotherapie

Terug

Het BivT heeft een samenwerking met de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en psychotherapie (AIHP) die gevestigd is in België en al meer dan 35 jaar ervaring heeft met opleidingen. BivT faciliteert de opleiding voor Nederland. AIHP kiest bewust voor een totale benadering van de psychologie, ook wel 'integratief' genoemd. Wij brengen veel, soms tegenstrijdige benaderingen samen. De samenvoeging van verschillende psychologische inzichten maakt onze werkwijze onderscheidend van andere instituten en geeft het beste resultaat tot een professionele behandelaar.

Integratieve Psychologie en Psychotherapie

De opleiding Integratieve Psychologie en Psychotherapie leidt u op tot Europees gecertificeerd 'ECP'-houder, Europees geregistreerde therapeut, psychotherapeut (in België), psychologisch consulent en personal coach. 

Mensbeeld

Vanzelfsprekend zijn wij bekend met alle belangrijke theoretische en praktische modellen. Onze voorkeur ligt bij het groeimodel, dat de verschillende aspecten van het psychisch functioneren indeelt in pathologisch, modaal en optimaal. Wij spreken dan ook liever niet over de ziekten-genezende psychiater of psychotherapeut, maar over de psycho-anagoog. Dat is iemand die het psychisch en emotioneel groeiproces op gang kan brengen en bevorderen.

De opleiding

Onze opleiding duurt minimaal 3 jaar plus 1200 uur supervisie. Centraal staan de ontwikkeling van de eigen persoonlijkheid en het ontwikkelen van professionele vaardigheden om met anderen om te gaan, zowel psychotherapeutisch als psycho-anagogisch. Wij geven de opleiding in samenwerking met het Bijscholing Instituut voor Therapeuten (BivT).

BivT

Het BivT is het grootste onafhankelijke instituut van Nederland op het gebied van praktijk professionalisering. BivT is een innovator op het gebied van hulpverlening en wordt breed erkend door beroepsverenigingen van therapeuten en coaches uit de complementaire gezondheidszorg. Het faciliteert en organiseert scholingen door heel Nederland gebaseerd op persoonlijke-, methodieke- en kennisontwikkeling.

Certificering

De AIHP heeft van de EAP de status van EAPTI gekregen. Hiermee heeft de AIP het recht gekregen om zichzelf "European Accredited Psychotherapy Training Institute (EAPTI)" te noemen in alle uitingen en dat alle studenten die het volledige programma hebben doorlopen het recht hebben op het ECP.

Meer informatie vindt u op de website van AIP-Nederland.


Bijscholingen in de categorie Psychosociaal

Conceptie

Heb je je wel eens afgevraagd wat de reden is van je bestaan in dit leven, of waarom je juist bij je huidige ouders bent terecht gekomen? Heb je het gevoel dat je weer zin had om je te verbinden met nieuw leven, of voelde je weerzin? Volg de bijscholing conceptie en maak kennis met de conceptie...

Deelpersoonlijkheden

Iedereen herkent bij zichzelf verschillende gemoedstoestanden. Soms heb je geen enkel idee waar deze gevoelens vandaan komen. De ene dag voel je je verdrietig en eenzaam, de dag erna kun je het gevoel hebben alles weer aan te kunnen. De ene keer voel je je onzeker in een bepaald gezelschap...

Prison Day

Prison Day is een dag met impact. Deze bijscholingsmodule is een belevenis om zorgverleners te laten ervaren wat het is om de controle kwijt te zijn en niet meteen te weten wat er verlangd wordt. De gevangenis als duidelijke metafoor van vastzitten en weer vrijkomen. Ervaar hoe het is gevangen...

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: