De 'Nederlandse Beroepsvereniging voor Gestalt Therapeuten' werd in 1993 opgericht door docenten en ex-leerlingen van de opleiding voor Gestalttherapie BOLT. Zij wilden daarmee de toepassing van Gestalttherapie bevorderen en de beroepsbelangen van de aangesloten therapeuten behartigen.
Sinds 2003 is het voor iedere Gestalttherapeut mogelijk om lid te worden van de NBGT.

De NBGT heeft zich vanaf het begin sterk gemaakt om de uitgangspunten van Gestalttherapie in zijn zuivere vorm te bewaren. Deze uitgangspunten staan beschreven in het boek 'Gestalttherapie; Exitement and Growth in the Human personality' in 1951 geschreven door Frits Perls, Ralph Hefferline en Paul Goodman (PHG).

Gestalttherapie is in veel landen een reguliere vorm van psychotherapie. In Nederland wordt het nog beschouwd als een alternatieve geneeswijze. De Nederlandse overheid heeft nog geen vaste kwaliteitseisen voor Gestalttherapeuten. Daarom hebben wij als NBGT zelf kwaliteitseisen vastgesteld zodat cliënten en ziektekostenverzekeraars weten waar ze aan toe zijn als ze te maken hebben met een Gestalttherapeut die bij de NBGT is aangesloten.

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: