Accreditaties

Accreditaties

Omdat het BivT een SNRO-instituut accreditatie heeft, worden veel van onze trainingen erkend door vele beroepsverenigingen in de complementaire gezondheidszorg. Echter raden we het je altijd aan om dit te controleren bij jouw beroepsvereniging. Hetzelfde geldt voor het aantal punten dat je hiervoor krijgt. Zo’n puntensysteem verschilt namelijk per beroepsvereniging en is meestal gebaseerd op het aantal studie-belastinguren (wat bij elke training vermeld staat).

Hoe vind ik trainingen die erkend zijn door mijn beroepsvereniging?

Bij het inschrijven/zoeken op de website is het mogelijk je beroepsvereniging in te vullen. De resultaten zullen nu gefilterd worden op scholingen waarvoor is aangegeven dat deze bij je beroepsvereniging erkend zijn.

Let op: We stellen deze informatie altijd met zorg samen, maar het kan zijn dat er een verkeerde melding in sluipt. We raden je altijd aan bij je beroepsvereniging te controleren of de scholing echt erkend is.

Staat je beroepsvereniging er niet tussen?

Dan kan het zijn dat je alsnog punten krijgt voor het volgen van de training. We raden je dan aan om contact op te nemen met je beroepsvereniging om te vragen of zij alsnog de training kunnen erkennen.

Waar kan ik vinden of mijn beroepsvereniging de training erkend?

Bij elke geplande training vind je op de informatiepagina bij de reeks onder het kopje: ‘Overige informatie’ alle beroepsverenigingen die de training erkennen en hier punten voor geven.

Let op: We stellen deze informatie altijd met zorg samen, maar het kan zijn dat er een verkeerde melding in sluipt. We raden je altijd aan bij je beroepsvereniging te controleren of de scholing echt erkend is.

Kan ik vragen of een bepaalde training bij mijn beroepsvereniging geaccrediteerd kan worden?

Ja, dat kan!

Echter houden we ons wel altijd aan ons accreditatiebeleid. Het wil nog wel eens voorkomen dat een beroepsvereniging vindt dat zij de beoordeling van het niveau van een training niet kunnen overlaten aan een overkoepelende instantie (zoals de bijvoorbeeld de SNRO, KTNO of SKB). Hierdoor zet een beroepsvereniging dit dan zelf op touw, waardoor er problemen kunnen ontstaan. De voornaamste reden hiervoor zijn de te hoge kosten die hieraan verbonden zitten. In onze sector hebben we te maken met meer dan 150 beroepsverenigingen en als zij allemaal voor elke training die wij organiseren een X bedrag rekenen, dan zou dat betekenen dat elke training die wij organiseren onbetaalbaar zou worden voor jullie als deelnemer. Ook is het maar zeer de vraag in hoeverre beroepsverenigingen zelf in staat zijn een goede beoordeling te geven over de onderwijskundige aspecten van trainingen. Zij houden zich bezig met beroepsgerichte zaken en niet met onderwijskunde.

Als jouw beroepsvereniging een overkoepelende accrediteur zou erkennen, dan zou het proces beter verlopen. Onze trainingen worden dan getoetst op onderwijskundige kwaliteit en de beroepsvereniging zou aan kunnen geven of het onderwerp van de training past binnen het onderwijsplan van de vereniging. Dit zorgt voor een consistente kwaliteit die betaalbaar is voor alle deelnemende partijen in de sector (deelnemers, opleiders, accreditatie instituten en beroepsverenigingen).
Dit in het achterhoofd houdend, kun je altijd aan ons vragen of we willen onderzoeken of we een bepaalde bijscholing kunnen laten accrediteren bij jouw beroepsvereniging. Neem hiervoor contact met ons op!