Accreditaties

Accreditaties

Omdat het BivT een SNRO-instituut accreditatie heeft, worden veel van onze trainingen erkend door vele beroepsverenigingen in de complementaire gezondheidszorg. Echter raden we het je altijd aan om dit te controleren bij jouw beroepsvereniging. Hetzelfde geldt voor het aantal punten dat je hiervoor krijgt. Zo’n puntensysteem verschilt namelijk per beroepsvereniging en is meestal gebaseerd op het aantal studie-belastinguren (wat bij elke training vermeld staat).

Staat je beroepsvereniging er niet tussen?

Dan kan het zijn dat je alsnog punten krijgt voor het volgen van de training. We raden je dan aan om contact op te nemen met je beroepsvereniging om te vragen of zij alsnog de training kunnen erkennen.

Waar kan ik vinden of mijn beroepsvereniging de training erkend?

Bij elke geplande training vind je op de informatiepagina bij de reeks onder het kopje: ‘Overige informatie’ alle beroepsverenigingen die de training erkennen en hier punten voor geven.

Let op: We stellen deze informatie altijd met zorg samen, maar het kan zijn dat er een verkeerde melding in sluipt. We raden je altijd aan bij je beroepsvereniging te controleren of de scholing echt erkend is.

Kan ik vragen of een bepaalde training bij mijn beroepsvereniging geaccrediteerd kan worden?

Ja, dat kan!

Echter houden wij ons altijd aan ons accreditatiebeleid. Het BivT is een erkend bij- en nascholingsinstituut wat door onafhankelijke koepelorganisaties (als SNRO -KTNO -SKB) binnen de CAM sector een systeem accreditatie heeft. De meeste beroepsverenigingen hebben een convenant gesloten om deze koepels hun accreditatie wensen te laten verzorgen. Hierdoor wordt de onderwijskundige kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd en hoeven instituten niet meer bij iedere beroepsvereniging apart aan te vragen. Tevens worden hiermee vele kosten bespaard waardoor de prijzen van bv onze bijscholingen betaalbaar blijven.

Wij sporen dan ook aan om de beroepsverenigingen hun accreditatie beleid door deze koepels te laten verzorgen. Hiermee wordt ook de onafhankelijkheid hiervan gewaarborgd. Daar er meer dan 150 beroepsverenigingen en het BivT ruim 60 bijscholingen faciliteert is het onmogelijk deze bij beroepsverenigingen in te dienen, zeker als hier kosten voor gerekend worden.

Om alsnog PE punten te verkrijgen bij je beroepsvereniging raden wij aan dit bespreekbaar te maken bij de vereniging of ons aan te geven welke mogelijkheden er nog zijn binnen de vereniging.

Dit in het achterhoofd houdend, kun je altijd aan ons vragen of we willen onderzoeken of we een bepaalde bijscholing kunnen laten accrediteren bij jouw beroepsvereniging. Neem hiervoor contact met ons op!