Stembevrijding

Vorm: Nieuw
Vakcategorie(├źn): Coaching/Counselling / Gesprekstechnieken


Terug

Omschrijving Stembevrijding

Wij moeten zingen! Dat hoort bij ons mensen. We willen nu eenmaal expressie geven en erkenning krijgen voor wie we ten diepste zijn. Onze liefde, ons verdriet en vreugde zijn groter dan alleen in woorden te vangen. Gedurende ons leven worden we geconditioneerd om deze mogelijkheid te beperken. Dat kan een diepe frustratie worden en een diep verlangen oproepen. Je stem is net als de ogen een spiegel van de ziel en wil zich bevrijden.

Werken met stem is een krachtig middel binnen therapie en coaching. Je stem en je eigen klank zijn altijd in het hier en nu.

Stembevrijding gaat erover dat je meer en meer je eigen lied kunt zingen. Hierbij gaat zingen niet om het leveren van een prestatie, maar om uiting te geven aan dat wat er leeft. Dat is een authentiek en individueel proces, dat voorbij elk oordeel gaat.

Stembevrijding is een speelse en uitdagende ontdekkingsreis naar meer expressie en creativiteit. Je zult ervaren dat werken met de stem een ingang is tot verwerking en bewustwording van conditioneringen en vrijheid.

Een dag voor jou om je te laten voeden en te inspireren. Als je meer bewustzijn wilt hebben omtrent de werking van klank en stem en met extra gereedschap naar huis wilt gaan. Zeker als je werkt met mensen die een verlangen hebben naar meer vrijheid, die meer ruimte in willen nemen en hun eigen geluid in de wereld willen zetten.

Zingen is zowel de metafoor voor jouw vrije stem als ook een daadwerkelijke uiting daarvan. Stembevrijding is een weg naar buiten én naar binnen; confronterend, transformerend, bevrijdend en ook gewoon ontzettend leuk.

Doel

  1. Inzicht krijgen in wat zingen/klank maken teweeg kan brengen op het gebied van verwerking en bewustwording.
  2. Kunnen reflecteren over wat het zingen teweegbrengt.
  3. Ervaren dat het vrijmaken van de stem een opening biedt naar het meer vrijheid en authenticiteit.

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.


Bijscholingen in de categorie Nieuw

Codependency en relatieverslaving

Ons verlangen naar liefde en erkenning is een natuurlijke en belangrijke levensbehoefte. We voelen ons gelukkig en tevreden als we in voldoende mate geliefd zijn en worden erkend. Dit brengt afhankelijkheid met zich mee…

Het lichaam spreekt

Velen raden ons aan te ’luisteren naar ons lichaam’. Ons lichaam zou dus kunnen spreken en wel tot ons. Ons lichaam ‘vertelt’ ons dat we honger of dorst hebben, zodat we er aan herinnerd worden dat we ons lichaam te eten en te drinken moeten geven. Dat zijn zaken die we wel kennen. We kunnen...

Medische Basiskennis Update

Herinner jij ook nog je fascinatie voor de complexiteit van het menselijk lichaam tijdens de lessen MBK/PsBK? En zou je graag weer hierin onder gedompeld worden onder de enthousiast begeleiding van de docent, Pieter van Amerongen? Volg dan een van de MBK update dagen om je weggezakte kennis op...

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: