Astrologie als Therapeutisch Instrument

Introductie

Astrologie is een waardevol instrument dat in het proces van coaching of therapie kan worden ingezet om snel informatie te krijgen en verbanden te zien tussen de hulpvraag en iemands gedrag of patronen.

Aankomend

Voorinschrijving!

Bij voldoende belangstelling zullen we deze training faciliteren, plannen bij een van onze locaties in Nederland en
ontvang je ruim vooraf bericht om definitief in te schrijven.

 

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Contactdagen: 2

Virussen

Astrologie-De-Twaalf-Tekens

De bekendheid en kennis van Astrologie maakt een stevige opmars in de zakelijke en particuliere markt. 

Astrologie is een waardevol instrument dat in het proces van coaching of therapie kan worden ingezet om snel informatie te krijgen en verbanden te zien tussen de hulpvraag en iemands gedrag of patronen. De psyché, het sociale, fysieke en zingevende delen worden in deze tweedaagse training geïntegreerd gedoceerd. 

Wat kun je eigenlijk met astrologie in je dagelijkse praktijk? Met de horoscoop van je cliënt kun je zien wie de mens is met zijn kwaliteiten, talenten, gedrag en conditioneringen, en hoe persoonlijke groei wordt gerealiseerd. Je cliënt voelt zich gezien voor wie hij of zij in essentie is. Je kunt specifieke onderwerpen uitdiepen bijvoorbeeld communicatie en relaties. Naast de psychologische dynamiek blijkt de horoscoop rake inzichten te geven over ziekte en gezondheid.  

Toepassing en meerwaarde

In deze tweedaagse training wordt de kennis van Astrologie als therapeutisch instrument ingezet.  

Voor veel mensen is de toepassing van astrologie nog een onbekend terrein en daarom des te interessanter om dit te gaan verkennen en te ontdekken wat de meerwaarde van astrologie is. Denk bijvoorbeeld aan tijdwinst. Met kennis van astrologie kan er efficiënt naar de essentie gekeken worden van de hulpvraag waarbij wordt gekeken naar de mens als geheel. Een mens is immers meer dan zijn klacht alleen. De horoscoop vormt een inspiratiebron van potentie, groei en kracht. 

Werkwijze

De training bestaat deels uit theorie en vooral ook uit het opdoen van praktische ervaring. Beide dagen wordt gewerkt vanuit de persoonlijke horoscoop en vanuit voorbeeldhoroscopen. De psyché, het sociale, fysieke en zingevende delen worden in de astrologie geïntegreerd behandeld. 

Doel

Astrologie als therapeutisch instrument inzetten in de huidige praktijk van de deelnemer. Na deze tweedaagse kan de deelnemer onderdelen van de persoonlijke horoscoop inzetten voor coaching, begeleiding of advies.

Planning

Overige informatie

SBU: 16 (0,57 EC’s)
Niveau: HBO
Contactdagen: 2
Dagdelen: 4
Prijs: € 385,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal certificaat van deelname

Doelgroep

De training is bedoeld als praktijk professionalisering voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere- en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde. 

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1:

 • Kennismaking
 • Astrologie als therapeutisch instrument dag 1
 • De dierenriemtekens
 • De aswerking en de psychosomatiek
 • Pauzes 11.30 (10 min) 13.00 (max 45 min) 15.30 (10 min)>
 • Afronding 17.00 uur>

Dag 2

 • Kennismaking
 • Astrologie als therapeutisch instrument dag 1
 • De dierenriemtekens
 • De aswerking en de psychosomatiek
 • Pauzes 11.30 (10 min) 13.00 (max 45 min) 15.30 (10 min)>
 • Afronding 17.00 uur>

Doelstelling

 1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van de dierenriemtekens die ten opzichte van elkaar liggen. De invloed op lichaam, geest en het sociale veld.
 2. Het kunnen toepassen van de theorie op de eigen horoscopen en van cliënten.
 3. Het creëren van de werkwijze over hoe je kennis binnen je eigen (praktijkvoering) professie kunt integreren.

Angela Dol

als tiener toonde zij al interesse in astrologie. In 1994 begon ze haar opleiding tot astroloog en is sindsdien werkzaam als astrologe. Later volgde zij verdere studie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen en behaalde in 2005 haar diploma als natuurgeneeskundige. De combinatie van astrologie en natuurgeneeskunde heeft haar in de praktijk veel opgeleverd doordat zij op een mooie en gestructureerde manier de psychologische en fysieke aspecten met elkaar kon verbinden, waardoor zij haar cliënten vanuit een breder perspectief kan behandelen. Bij de BivT geeft Angela de bijscholing natuurgeneeskundige behandelmethoden bij tinnitus.

Dorien de Vries

als natuurgeneeskundige, systeemwerker en psychosociaal therapeut. Dankzij astrologie is zij in staat extra inzicht te bieden bij stagnerende levensprocessen en bespreekt zij ook groei en persoonlijke uitdagingen voor de toekomst met haar cliënten. Sinds 1990 is zij werkzaam als astroloog en heeft zij uitgebreide praktijkervaring opgebouwd in persoonsgerichte therapie en heeft zij lesgegeven in (medische) astrologie. Daarnaast geeft zij lezingen voor astrologen. Astrologie vormt voor haar een bron van ontdekking en betekenisgeving. Bij de BivT geeft Dorien de tweedaagse bijscholing Opstelling, hechting en relaties en de tweedaagse training Opstellingen en chakras.

Ervaringen van deelnemers

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Wandelcoaching, 05-09-2024

5 september om 10:00 - 17:00

EFT Master practitioner, 14-09-2024

14 september om 10:00 - 17:00