De vrije keuze

Introductie

Kom je in je praktijk ook tegen dat mensen worstelen met het maken van ‘de juiste’ keuzes? Veel keuzes worden genomen op de automatische piloot en andere (nieuwe) keuzes worden vaak uitgesteld of niet gemaakt.

Aankomend

Er zijn momenteel geen aanstaande trainingen.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Hierdoor ontstaat ‘stagnatie’.

Cliënten hebben het gevoel dat ze op een T-splitsing staan en omdat ze niet weten of durven wat ze ‘willen’, blijven ze in die besluiteloosheid hangen. Zo’n situatie kan veel medische en psychische klachten veroorzaken. Het kan ook voorkomen dat cliënten zichzelf of hun mogelijkheden niet voldoende zien omdat ze die al bij voorbaat afschrijven en zo gefrustreerd en gedemotiveerd raken.

Toepassing en werkwijze

De vrije Keuze kan inzicht verschaffen in het keuzeproces en van waaruit de (levens)keuzes gemaakt kunnen worden. Deze methode kan goed ingezet worden voor cliënten ‘die met hun ziel onder de arm lopen’ te gaan leven vanuit die ziel. Waardoor ze krachtiger, moediger en vrijer worden en zo hun eigen levensweg kunnen gaan.

Werkwijze

Er wordt tijdens deze training gebruik gemaakt van verschillende beeldvorming die zich in de praktijk heeft bewezen verdiepend en zingevend op mensen in te werken. Hierdoor worden keuzes van cliënten authentieker en tegelijkertijd passender. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, beelden, metaforen, symbolen ontleend aan kunst en religie om mensen bij hun scheppende kracht te laten komen.

Doel

Na afloop van de dag heb je inzicht gekregen hoe je tot een goede keuze kan komen en ben je je meer bewust welke keuzevrijheid je nu misschien laat liggen. Ook komen (onderliggende) motieven, verlangens, angsten en doelen aan het licht. Zo kan het zijn dat sommige gebieden van het leven geen aandacht krijgen en dat op die terreinen dus sowieso nooit bewuste keuzes gemaakt worden.

Planning

Er zijn momenteel geen aanstaande trainingen.

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Overige informatie

SBU: 12 (0,43 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

ABvC, BATC, CAT, FAGT, KTNO, LVNT, NBVH, NCSV, NFG, NVAGT, NVPA, NVST, SBLP, SNRO, VBAG, VIT, VIV, VVET, VvvK
(VVH punten op aanvraag)

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

  • kennismaking en verkenning (aankomen, openstellen en inzet)
  • wie of wat kiest? Jij? Wie ben jij dan? Aspecten van jezelf in balans. Hoe doe je dat? (symbolen als hulpmiddelen)
  • tegenwerking en onmogelijkheden. Tussen hoop en vrees. (symbolen om kansen te creëren)
  • de vrije keuze (stappen, gevoelens, gedachten en consequenties)

Doelstelling

  1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van de methodieke verdiepingen.
  2. Het kunnen toepassen van de methodieke verdiepingen.
  3. Het creëren van de werkwijze over hoe je de methodieke verdieping binnen je eigen (praktijkvoering)professie te integreren.

Dieuwke Aberson

Is psycholoog (1982) en heeft, na een opleiding voor counselor/coach bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, sinds 2006 haar eigen praktijk in coaching en counseling zelf-in-zicht. Daarvoor werkte zij als docent in hoger- en wetenschappelijk onderwijs, als onderzoeker en als projectleider. Ze is 8 jaar verantwoordelijk geweest voor de opleidingsdagen voor de Academie voor Counselling en Coaching in Venlo en is coach voor Healthy Woman en WW. Verder is ze mindfulness trainer en supervisor. Zij beoefent sinds ruim 20 jaar ‘levenskunst’ binnen het kader van een universele levensschool.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Lev TolStoj, De weg van het leven, Bijleveld, 2012, 223 pag. ISBN:978-906-131-988-7

Knoope, Marinus, De creatiespiraal. Natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid, Kic, Uitgeverij, 1998, 224 pag., ISBN: 978-90-8046771-2

Lenoir, Frédéric, Handleiding voor een evenwichtige geest en een kalm gemoed, Uitgeverij Ten Have en uitgeverij van Halewyck, 2012, ISBN 978-90-7900-128-6. ISBN e-book 978-90-7900-129-3

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Kinesiologie, 11-12-2020

11 december om 10:00 - 17:00

Zelfhypnose, 11-12-2020 Online

11 december om 10:00 - 17:00

Kinesiologie, 05-02-2021

05-02-2021 om 10:00 - 17:00