De vrije keuze

Introductie

Mensen worstelen soms met het maken van ‘de juiste’ keuzes. Partnerkeuze, beroepskeuze, keuze voor baan of woonplaats, hypotheekkeuzes etc. Hoe kun je komen tot een goede keuze? En wat is eigenlijk een goede keuze?

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Aankomend

sep
20

Ga voor alle andere geplande dagen hieronder naar het kopje ‘inschrijven’

Maak je de beste keuzes met je verstand, je ‘hart’ of je ‘onderbuik’? Of is dat verschillend voor verschillende soorten keuzes?

Over deze zaken gaat deze training. Wat kan je (doen)? Wat wil je (bereiken)? Hoeveel kan je aan? Hoe blijf je trouw aan jezelf? Maak je vaker bewust een keuze of doe je het meestal op de automatische piloot? Laat je het doen van keuzes aan anderen over? Of laat je het lot bepalen?

Toepassing en werkwijze

Keuze is Reuze kan inzicht verschaffen in het keuzeproces en van waaruit de (levens)keuzes gemaakt kunnen worden. Deze methode kan goed ingezet worden voor cliënten ‘die met hun ziel onder de arm lopen’ te gaan leven vanuit die ziel. Waardoor ze krachtiger, moediger en vrijer worden en zo hun eigen levensweg kunnen gaan.

Werkwijze

Er wordt tijdens de training gebruik gemaakt van verschillende beeldvorming die zich in de praktijk heeft bewezen verdiepend en zingevend op mensen in te werken. Hierdoor worden keuzes van cliënten authentieker en tegelijkertijd passender. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, beelden, metaforen, symbolen ontleend aan kunst en religie om mensen bij hun scheppende kracht te laten komen.

Doel

Na afloop van de dag heb je inzicht gekregen hoe je tot een goede keuze kan komen en ben je je meer bewust welke keuzevrijheid je nu misschien laat liggen. Ook komen (onderliggende) motieven, verlangens, angsten en doelen aan het licht. Zo kan het zijn dat sommige gebieden van het leven geen aandacht krijgen en dat op die terreinen dus sowieso nooit bewuste keuzes gemaakt worden.

Overige informatie

Lestijd: 10:00 tot 16:30 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld

SBU: 12 (0,43 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici.

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Inschrijven” overzicht.

Programma

Dag 1

  • kennismaking en verkenning (aankomen, openstellen en inzet)
  • wie of wat kiest? Jij? Wie ben jij dan? Aspecten van jezelf in balans. Hoe doe je dat? (symbolen als hulpmiddelen)
  • tegenwerking en onmogelijkheden. Tussen hoop en vrees. (symbolen om kansen te creëren)
  • de vrije keuze (stappen, gevoelens, gedachten en consequenties)

Doelstelling

  1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van de methodieke verdiepingen.
  2. Het kunnen toepassen van de methodieke verdiepingen.
  3. Het creëren van de werkwijze over hoe je de methodieke verdieping binnen je eigen (praktijkvoering)professie te integreren.

Dieuwke Aberson

Is psycholoog (1982) en heeft, na een opleiding voor counselor/coach bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, sinds 2006 haar eigen praktijk in coaching en counseling zelf-in-zicht. Daarvoor werkte zij als docent in hoger- en wetenschappelijk onderwijs, als onderzoeker en als projectleider. Ze is 8 jaar verantwoordelijk geweest voor de opleidingsdagen voor de Academie voor Counselling en Coaching in Venlo en is coach voor Healthy Woman en WW. Verder is ze mindfilness trainer en supervisor. Zij beoefent sinds ruim 20 jaar ‘levenskunst’ binnen het kader van een universele levensschool.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Lev TolStoj, De weg van het leven, Bijleveld, 2012, 223 pag. ISBN:978-906-131-988-7

Knoope, Marinus, De creatiespiraal. Natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid, Kic, Uitgeverij, 1998, 224 pag., ISBN: 978-90-8046771-2

Lenoir, Frédéric, Handleiding voor een evenwichtige geest en een kalm gemoed, Uitgeverij Ten Have en uitgeverij van Halewyck, 2012, ISBN 978-90-7900-128-6. ISBN e-book 978-90-7900-129-3

Planning

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Burn-out en therapeutische aanpak, 14-09-2019

14 september om 10:00 - 17:00

Inner Balance Touch, 14-09-2019

14 september om 10:00 - 17:00

De vrije keuze, 20-09-2019

20 september om 10:00 - 17:00

Bijna Vol! Kinesiologie, 21-09-2019

21 september om 10:00 - 17:00