Emotie Eten

Introductie

Heb jij als behandelaar een vermoeden dat je cliënt zijn of haar emoties onderdrukt door dit weg te eten, en je merkt dat de een dieet volgen geen positief gevolg heeft? Hoe ga je dan verder?! Hoe ga je het gesprek aan hierover?! Wat zijn je stappen en welke behandeling zet je in?

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Aankomend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Ga voor alle andere geplande dagen hieronder naar het kopje ‘inschrijven’

Toepassing en meerwaarde

Eetverslaving is misschien wel de moeilijkste verslaving om de simpele reden dat je er niet mee kunt stoppen: je moet eten om in leven te blijven. Een eetverslaving kan als psychische aandoening gezien worden. Er is sprake van afwijkend gedrag ten opzichte van het eten. Dit gedrag kan zich uiten in heel erg veel willen eten, of juist zeer weinig tot niets willen eten. Er kan ook afwijkend gedrag worden vertoond in het soort eten. Obsessief bezig zijn met gezond eten of alleen maar een bepaald soort voedsel willen eten.

Werkwijze

We starten deze dag met de kenmerken, gevolgen en ontstaan van eetstoornissen en dan met name over emotie-eten. Hierbij wordt ook besproken hoe je met je cliënt hierover het beste het gesprek over aan kan gaan. Over Emotie eten hangt toch nog een taboe, dus dat kan soms lastig zijn; de schaamte voor de cliënt is groot. Vervolgens zullen we verschillende behandeltrajecten die je in kan zetten doornemen en stil staan bij wat noodzakelijk is en wat terug dient te komen tijdens de behandeling. Als laatste gaan we aan de slag om het geleerde toe te passen in de praktijk aan de hand van het werken met verschillende casussen.

Doel

We gaan werken met belangrijke theoretische pijlers over ‘Emotie Eten’en de specifieke interventies waarmee je een analyse aan de hand van een gesprek met de cliënt kunt opmaken om zo de juiste behandeltraject te kunnen toepassen.

De bijscholing voor professionals is geschikt zowel voor therapeuten en coaches die kennis willen maken met ‘Emotie Eten’ als voor hen die hun kennis en vaardigheden willen verdiepen.

Overige informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld

SBU: 9 (0,32 EC’s)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie / Erkenning

Deze bijscholing is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande bijscholing in het “Inschrijven” overzicht.

Programma

Dag 1

  • Kennismaking
  • We starten met algemene informatie over emotie-eten en de verschillende vormen van eetstoornissen
  • Vervolgens zullen er verschillende behandeltrajecten die je in kan zetten doornemen en stil staan bij wat noodzakelijk is wat terug dient te komen tijdens de behandeling
  • Als laatste gaan we aan de slag om het geleerde toe te passen in de praktijk aan de hand van het werken met verschillende casussen
  • Afsluiting en evaluatie

Doelstelling

  1. Inzicht verkrijgen in het werken met een cliënt met een eetstoornis.
  2. Het toepassen van een behandeling voor emotie eten in de praktijk.
  3. Door middel van gegevens verzameling een analyse opmaken voor een juiste behandeltraject.

Naomi Albrechts

Werkt vanaf haar zeventiende in de hulpverlening. Na het behalen van HBO Pedagogiek heeft ze gewerkt als leidinggevende in een jeugdgevangenis en later als leidinggevende in een besloten behandelcentrum voor jongeren met een ernstige gedragsproblematiek.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Arina Bakker, Wat een eetstoornis met je doet, Vbk Media, 2014, 164pagina’s, ISBN: 9023926676

Planning

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Kinesiologie, 14-12-2019

14 december om 10:00 - 17:00

Provocatie in de praktijk, 14-12-2019

14 december om 10:00 - 17:00

De vrije keuze, 14-12-2019

14 december om 10:00 - 17:00

Bijna Vol! Zelfhypnose, 14-12-2019

14 december om 10:00 - 17:00