EFT practitioner

Introductie

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een krachtig, eenvoudig te leren en bewezen werkzaam protocol naadloos te integreren in (bijna) elke professionele beroepspraktijk. Iedereen kan EFT leren om overmatige stress direct (lichaamsgericht) aan te pakken en definitief op te lossen.

Help je cliënten sneller Rust in hun Hoofd te krijgen, vooral wanneer praten niet helpt!

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 2

Aankomend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Ga voor alle andere geplande dagen hieronder naar het kopje ‘inschrijven’

Praten en anders denken lossen problemen zoals overmatige angst, stress en piekeren meestal niet op. Hiervoor is meer nodig. Stress, spanning en negatieve emoties zoals boosheid, verdriet en angst zijn lichamelijke sensaties die niet tussen je oren, maar in je lijf zitten.

Toepassing en meerwaarde

De basis van EFT is het opheffen van emotionele verstoringen in het meridiaanstelsel, waardoor alle lichaamsenergie stroomt. EFT werkt door met je vingers zachtjes op de anti-stresspunten te kloppen (vergelijkbaar met acupunctuur, maar dan uiteraard zonder naalden). Wat EFT zo krachtig maakt is de eenvoud en bewuste focus op een specifiek probleem, waarbij je met EFT direct je innerlijke alarmbel kalmeert.

EFT is een eenvoudige manier om jezelf te bevrijden van spanning en stress als gevolg van negatieve emoties en zelfs lichamelijke pijn. Dankzij onderzoek is EFT inmiddels ook een evidence based methode. Iedereen kan EFT van internet of uit een boek leren. Hoe en waarom EFT op de meest effectieve manier werkt vind je niet op internet video’s, wel in deze cursus waarin je dit zelf kunt ervaren met professionele begeleiding en veel gelegenheid om vragen te stellen.

Werkwijze

Met deze twee praktijkgerichte professionaliseringsdagen ervaar je hoe je jezelf met behulp van EFT van angst, stress, spanning, frustratie, piekeren en zelfs pijn kunt bevrijden! Naast een korte theoretische introductie wordt er veel plenair gerichte oefeningen aangeboden. Je ervaart zelf een aantal ervaringsgerichte methodieken en oefent hiermee de EFT interventies.

Doel

We gaan werken met de belangrijke theoretische pijlers van ‘EFT’ en de specifieke interventies waarmee de sterke en goede eigenschappen van de methodiek om  jouw cliënten op een verantwoorde manier deze interventie te leren toepassen.

EFT is een praktijgerichte bijscholing die erop gericht is de ‘toolbox’ van de therapeut te vergroten. De training is geschikt zowel voor therapeuten en coaches die kennis willen maken met EFT als voor hen die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen

Overige informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus, certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld

SBU: 16 (0,6 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 2
Dagdelen: 4
Prijs: € 310,-
Examen: Geen

Doelgroep

Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici.

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Inschrijven” overzicht.

Programma

In deze bijscholing komende de volgende onderwerpen aan de orde:
Dag 1

 • Introductie EFT
 • Omgaan met innerlijke weerstand (Psychological Reversal)
 • EFT en voelen
 • Angsten en fobieën
 • Lichamelijke klachten

Dag 2

 • Traumabehandeling met EFT
 • Verslavingen
 • Wat kun je doen als EFT niet werkt
 • EFT versus medicatie en cognitieve gedragstherapie (bij fobie en paniek)
 • EFT in de (beroeps)praktijk

Doelstelling

 1. Een stevige basis om EFT succesvol toe te passen in de praktijk.
 2. Inzicht om stress triggers te herkennen.
 3. Analyseren en te behandelen met EFT.

Steven de Nie

De cursus EFT wordt gegeven door drs. Steven de Nie, psycholoog in Arnhem die al sinds 2005 in de dagelijkse praktijk met EFT werkt. Steven de Nie zegt zelf: “Telkens weer zie ik mensen die tussen de afspraken door zelf met EFT aan de slag gaan veel sneller in balans komen dan mensen die dat niet doen. Je hoeft niet in EFT te geloven, je hoeft EFT alleen gewoon te doen en je merkt dat het werkt!”

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Bij deze bijscholing zit geen aangeraden literatuur, tijdens de les wordt een syllabus uitgedeeld.

Planning:

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Ademhaling en stress…, 16-11-2018

16 november om 10:00 - 17:00

Positieve psychologie, 30-11-2018

30 november om 10:00 - 17:00