Sociaal panorama

Introductie

Het overkomt iedereen: Relaties met personen met wie het gewoon niet gaat of het contact altijd stroef loopt. Of een gebrek aan zelfvertrouwen in verschillende situaties op komt zetten. Het is niet nodig, maar gebeurt toch steeds weer. In deze bijscholing leer je de interventie van het Sociaal Panorama waarmee je jezelf of je cliënten hierbij hulp kunt bieden.

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Aankomend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Ga voor alle andere geplande dagen hieronder naar het kopje ‘inschrijven’

Toepassing en meerwaarde

Op de lesdag wordt aandacht besteed aan het leren kennen en toepassen van de interventie. In het tweede deel wordt er gewerkt met de ervaring van de cursisten en worden de puntjes op de i gezet zodat niets er jou van weerhoudt dit met vertrouwen toe te passen in jouw werk.

In de bijscholing komen uitgebreid de interventies van het Sociaal Panorama van Lucas Derks aan bod. Het concept van deze interventies is: “De relatie wordt bepaald door de locatie in de ruimte”. Door de plek van een gevisualiseerde relatie te veranderen, verandert ook de relatie. Het lijkt eenvoudig, maar het werkt!

Werkwijze

In de interventie: “het transtemporale zelf” leer je bij jezelf of bij je cliënten de oorspronkelijke bronnen weer aan het ik te koppelen. Dit zorgt ervoor dat deze in het dagelijks leven weer toegepast kunnen worden.

Sociaal panorama is een verfrissende bijscholing geven door Rita Gras.

Deze trainingsdag is een goede voorbereiding op de opleiding: Sociaal Panorama Consultant van Lucas Derks (Gecertificeerd door de SKB).

Doel

Bij deze training leer je de methodiek “sociaal panorama” toe te passen in je praktijk. Gebruik dit om je cliënt te helpen bij lastige relaties in zijn of haar leven.

Overige informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus, certificering, supervisie, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld

SBU: 16 (0,57 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 159,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening..

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Inschrijven” overzicht.

Programma

Dag 1

  • Inleiding/kennismaking
  • Voorbeeldsessie transtemporale zelf
  • Praktijkoefeningen transtemporale zelf
  • Vragen
  • Voorbeeldsessie lastige relaties
  • Praktijkoefeningen lastige relaties
  • Vragen
  • Afronding/evaluatie

Doelstelling

  1. Inzicht in het sociaal panorama
  2. De kunde om de interventies “transtemporale zelf” en “lastige relaties” toe te passen

Rita Gras

Werkte van 1995 tot 2013 als docente, trainer, supervisor en assessor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, waar zij zelf ook haar opleiding heeft gevolgd. Zij heeft een praktijk voor Integratieve hypno-psychotherapie in Haarlem. Bovendien is zij 25 jaar als yogadocente werkzaam geweest en heeft zij veel ervaring op het gebied van lichaamswerk en ademhalings- en meditatie-oefeningen. Zij is gespecialiseerd in PDS, praktijkvoering en hypno/ en psychotherapeutische interventies.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Lucas Derks, Sociale denkpatronen; Een verandering van onbewust sociaal gedrag, Uitgevrij Kosmos, 400 pag., ISBN: 9789021537436

Planning

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Body Drum Release, 13-12-2018

13 december om 10:00 - 17:00

Gelaatkunde module A, 26-01-2019

12-01-2019 om 10:00 - 17:00

HSP & kleur, 25-01-2019

25-01-2019 om 10:00 - 17:00