De kracht van voeding

Introductie

Voeding kan je cliënt lichamelijk, emotioneel en mentaal krachtiger maken. De voedingskeuzes van je cliënt kan je therapie ondersteunen of ondermijnen.

Aankomend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Deze training gaat over hoe voeding in te zetten is om je therapie bij volwassenen en kinderen te ondersteunen. Over hoe je draagkracht door voeding kunt borgen bij je cliënt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt je meegenomen in de wereld van de voeding, zodat je na deze dag voeding met de verkregen handvatten ook in jouw praktijk verantwoord kan integreren.

Verandering kost energie en vergt moed, kracht en doorzettingsvermogen van je cliënt. Therapie betekent veranderen.  Deze energie en de kracht voor deze verandering komt onder andere uit onze voeding. Wil je je als therapeut hierin verdiepen dan loop je al snel tegen verschillende waarheden aan.  Wil je je er niet in verdiepen dan kun je tegen cliënten aanlopen, die te weinig lichamelijke energie en kracht hebben om de therapie te dragen.

Toepassing en meerwaarde

Naast lichamelijke energie heeft voeding ook emotionele en mentale energetische beïnvloeding op ons. Aspecten die de moeite waard zijn om te integreren in het therapeutische proces om dit positief te beïnvloeden. Kennis en toepassing van voeding in je praktijk geeft ondersteuning voor een effectieve behandeling.

 Werkwijze

De bijscholing is naast theorie over draagkracht en voeding interactief. Er wordt gewerkt met casuïstiek en direct praktisch geoefend met de theorie.

Doel

Tijdens de bijscholing maak je kennis met veel verschillende visies op voeding. Je krijgt simpele verantwoorde handvatten hoe je als therapeut op een integratieve manier voeding kan toepassen in je praktijk om draagkracht van je cliënt te ondersteunen.

Planning

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Overige informatie

SBU: 23 (0.82 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici. Ook zeer geschikt voor kindertherapeuten!

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Agenda” overzicht.

Programma

Dag 1

 • Kennismaking
 • Waarom aandacht voor voeding? Integratieve visie.
 • Voedingsleer.
 • Minimale energie.
 • Casus voedingsdagboek.
 • Bespreking eigen visie op voeding.
 • Eet-oefening.
 • Westerse en niet westerse visie op voeding.
 • Placebo effect.
 • Uitleg tools voor in de praktijk.

Doelstelling

 1. Meer inzicht in de basisbegrippen van de voedingsleer.
 2. Begrip over wat er minimaal aan voeding nodig is om de draagkracht van je cliënt te borgen.
 3. Bruikbare handvatten toepassen om de draagkrachtbijdrage van voeding te checken bij je cliënt.
 4. Inzicht in de verschillende visies over voeding.
 5. Creëren van een eigen visie op voeding.

Anja de Waal

Heeft na de opleiding HBO-Verpleging de opleiding integratieve psychotherapie gedaan. Daarnaast heeft zij in 1999 ook de scholing tot gewichtsconsulent gevolgd. In de praktijk begeleidt Anja veel mensen met vragen over voedingskeuze en eetgedrag. Anja is al 16 jaar verbonden aan het Radboud Sportcentrum te Nijmegen als voedingsdeskundige. Vanuit de BGN geeft Anja al jaren bijscholingen aan collega’s. Anja is aangesloten bij de NFG, de BGN en de BER.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

R. Oppedijk, Voeding als Medicijnthe reader digest, 352 pag., 2006, ISBN: 9021595184

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Focusing, 06-12-2019

6 december om 10:00 - 17:00

Kinesiologie, 14-12-2019

14 december om 10:00 - 17:00