Webinar Personal Storytelling online

Introductie

Wie is toch diegene die in die slechte film is beland?

Aankomend

Er zijn momenteel geen aanstaande trainingen.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 1 uur en 15 min (zie agenda)
Inclusief: Presentatie
Exclusief: Accreditatie, certificaat
Contactdagen: 1

Soms noemen cliënten hun leven een slechte film. Met nergens een happy end in zicht. Ze zouden liever niet de hoofdpersoon zijn en kunnen nergens een way-out vinden. Kun jij jouw cliënt weer de stuurknuppel in handen geven en bewust maken van zijn of haar eigen stuurkunst? Weet jij hoe je je cliënt op koers kunt zetten? Hem of haar de eigen koers laten vinden?

Toepassing en meerwaarde

In deze webinar doe je drie praktische oefeningen die aansluiten bij de trainingsdag ‘Personal Storytelling
Je bent als het ware vijf kwartier aan boord van een proefvlucht. Daarna besluit je of je wilt inchecken voor een training van een hele dag.

 

Doel

Deze webinar is bedoeld om de zingevingsthematiek die onder veel cliëntvragen schuilt vernieuwend tot uitdrukking te brengen. Zin, betekenis en richting vinden door speelse en creatieve benaderingen van het eigen levensverhaal; diepgaand en laagdrempelig tegelijkertijd.

Planning

Er zijn momenteel geen aanstaande trainingen.

Overige informatie

SBU: 2 (0,1 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 1
Prijs: € 35,00
Toetsing: Geen

Doelgroep

Ben je geïnteresseerd in de behandeling van Personal Story telling, maar wil je je kennis vooraf toetsen of deze behandelmethodiek ook past bij jou praktijk, dan mag je deze intro niet missen. Toegankelijk voor iedereen die werkzaam is binnen de complementaire en reguliere hulpverlening. 

Accreditatie / Erkenning

Trainingen zijn vaak bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid). Omdat dit een kleine introductie is voor het onderwerp, zijn er geen expliciete aanvragen gedaan voor dit onderdeel.

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

  • Kennismaking
  • Introductie op training Personal story telling
  • Losstaande, elkaar versterkende programma’s
  • Doel vandaag: ervaren wat ‘levensloopwerk’ brengt
  • Oefeningen ​:
  1. Welk personage gaat op reis?
  2. Waar kom je eigenlijk vandaan?
  3. Jouw hoofdpersoon draagt een naam…
  • Afronding

Doelstelling

Kennismaken met Personal storytelling in jou praktijk door te ervaren wat ‘levensloopwerk’ brengt.

Annette Fillipo

Annette Filippo

Annette Filippo is personal storyteller, docent en begeleider bij zingevingsvragen. Al haar werkervaring – als communicatietrainer, docent Frans, zingevingscoach, co-founder van een maatschap voor Biografische Storytelling, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Zingevingstherapeuten, docent Zingeving, medeoprichter van Alumnivereniging voor Academie voor Geesteswetenschappen – komt bijeen in het voeren van haar eigen onderneming. Haar laatste scholingen vonden plaatst aan de International School of Storytelling. Annette is lid van de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Verplicht

Antoine de Saint-Exupéry: De Kleine Prins, Uitg. Ad. Donker, 92 pag., ISBN: 9789061005438, 2e of latere druk in vertaling van Ernst van Altena

Aangeraden (niet verplicht)

Bouwer, Ina et al., De stille kracht van transcendentie. Wijsheid in beelden, verhalen en symbolen, SWP, 2007, 198 pag., ISBN: 9789066658530

Campbell, Joseph, J.,Volg de stem van je hart. Mythologie als bron voor persoonlijke groei, Ten Have, 2009

, 203 pag., ISBN: 9789025959937

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Kinesiologie, 19-03-2021

19 maart om 10:00 - 17:00

Energietherapie, 19-03-2021

19 maart om 10:00 - 17:00

Personal Storytelling, 26-03-2021

26 maart om 10:00 - 17:00

Kinesiologie, 01-04-2021

1 april om 10:00 - 17:00