Depressie in de praktijk

Introductie

Je hoort mensen vaak zeggen “Ik zit even in een dip”. Daar kijkt niemand van op. Iedereen is weleens somber of treurig. Zulke gevoelens komen vaak voor na een tegenslag of ruzie, het verlies van een dierbare of zomaar. Meestal trekt zo’n sombere bui vanzelf weg. 

Aankomend

feb
4
mei
13
Depressie in de praktijk, 13-05-2023
Amersfoort (Fletcher)
10:00

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Depressie in de praktijk

Maar bij sommige mensen blijft deze stemming aanhouden. Ze hebben nergens meer zin in of belangstelling voor. Hun hele bestaan wordt beheerst door somberheid. Ze missen de energie om iets te ondernemen. Het lukt ze maar niet om minder somber te worden. Mensen die lange tijd last houden van zo’n zwaarmoedige stemming lijden mogelijk aan een depressie. Een depressie kan, soms na maanden, soms na jaren weer terugkomen. Dit gebeurt bij bijna de helft van de mensen die depressief zijn geweest. Een goede behandeling kan de kans op terugkeer van een depressie verkleinen. 

Toepassing en meerwaarde

Door middel van een veelheid aan ervaringsgerichte oefeningen en metaforen worden cliënten ondersteund in het vergroten van hun zelfredzaamheid en vullen ze hun rugzak vol kennis en vaardigheden aan met deze vaardigheden die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. 

Werkwijze

Op de eerste dag wordt voornamelijk aandacht besteed aan hoe een depressie ontstaat en wat de signalen zijn waar je als therapeut op moet letten. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende behandelmogelijkheden die er zijn. De tweede dag staat in het teken van oplossingsgerichte interventies. Dit om de stemming, depressie en motivatie van de cliënt te beïnvloeden. 

Doel

Depressie in therapie is een bijscholing die erop gericht is de rugzak vol kennis en vaardigheden van de therapeut uit te breiden. De bijscholing is geschikt voor zowel therapeuten die al werken met cliënten met een depressie, als therapeuten die meer kennis willen verkrijgen over het werken met depressieve cliënten. 

Planning

Overige informatie

SBU:
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 179,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

  • Kennismaken
  • Afronding

Doelstelling

Rita Gras

Werkte van 1995 tot 2013 als docente, trainer, supervisor en assessor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, waar zij zelf ook haar opleiding heeft gevolgd. Zij heeft een praktijk voor Integratieve hypno-psychotherapie in Haarlem. Bovendien is zij 25 jaar als yogadocente werkzaam geweest en heeft zij veel ervaring op het gebied van lichaamswerk en ademhalings- en meditatie-oefeningen. Zij is gespecialiseerd in PDS, praktijkvoering en hypno/ en psychotherapeutische interventies.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Bekijk ook eens deze bijscholingen