Introductie

Tinnitus, ook wel oorsuizen! Behandeling van tinnitus is een persoonlijke zaak. Het is belangrijk om breder te kijken dan puur naar medische klachten.

Aankomend

apr
17
Tinnitus, 17-04-2020
Rozet (Arnhem)
jun
12
Tinnitus, 12-06-2020
Leidschendam-Den Haag (Fletcher Hotel-Restaurant)

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Contactdagen: 1, Dagdelen: 2
Type: MBK
Prijs: € 169,-

1,5 miljoen Nederlanders hebben last van Tinnitus! Het geluid in het hoofd kan iemand horendol maken en soms kan je er gewoon even niet meer tegen. Welke behandelmethoden zijn er eigenlijk?

Cliënten met tinnitus zijn vaak niet op de hoogte van de behandelmogelijkheden vanuit het complementaire werkveld. Wat kan de praktiserende professional meer voor deze doelgroep betekenen?

Tinnitus is geen aandoening dat zich alleen maar in het oor bevindt. En dat geeft perspectief om te onderzoeken waar Tinnitus nog meer mee te maken heeft. Wat zijn de onderliggende klachten en bijkomende factoren bij deze klachten?

Toepassing en meerwaarde

Deze training geeft je meer inzichten met een bredere kijk op de aandoening tinnitus. Daarbij helpt het je met het analyseren vanuit de natuurgeneeskundige behandelmogelijkheden. De cliënten krijgen meer inzicht in hun eigen klachten en kunnen de aangeboden informatie integreren in hun leven om kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen.

Werkwijze

Naast het bespreken van de verschillende theoretische begrippen zullen we praktijkgericht diverse behandelmogelijkheden bespreken en wordt de focus gelegd op de anamnese van tinnitus. Door de dag heen krijg je vele tips, worden oefeningen praktijkgericht plenair ingebracht.

Doel

Tinnitus is een vakgerichte bijscholing die je informatie geeft om verder te professionaliseren in je werkzaamheden met cliënten die deze klachten hebben. Tevens is deze dag een verdieping van de Zintuigen en sensorische systemen / Pathologie (MBK – PLATO proof)

Na deze training kun je een integratieve holistische kijk hebben verkregen in de verschillende factoren die met tinnitus te maken hebben om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Doel

Na deze training kan je op een holistische diepere laag kijken naar de verschillende factoren die met tinnitus te maken hebben en een persoonlijk behandelplan op te stellen. Deze scholing kan gevolgd worden voor bij- en nascholing voor de Medische Basiskennis.

Planning

jun
12
Tinnitus, 12-06-2020
Leidschendam-Den Haag (Fletcher Hotel-Restaurant)
sep
4
Tinnitus, 04-09-2020
De kamers van Conijn (Den Bosch)
dec
18
Tinnitus, 18-12-2020
BivT (Beverwijk)

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Extra informatie

Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
SBU: 11 (0.39 EC)
Niveau: HBO
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, natuurgeneeskundigen, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening. Maar vooral hulpverleners die bij- en na willen scholen voor de Medische Basiskennis.

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Inschrijven” overzicht.

Programma

Dag 1

 • Voorstellen deelnemers en docent
 • Inleiding
 • Meditatie en keelchakraoefening
 • Animatiefilm: Wat is tinnitus?
 • Reguliere kijk en behandelmogelijkheden
 • Anamnese uitwerken
 • Psychologie
 • Film Gaby Olthuis
 • Demonstratie Segment Massage
 • Reckeweg
 • Natuurgeneeskundige mogelijkheden
 • Voeding, vitaminen en mineralen
 • Bloedonderzoek
 • Afsluiting

Doelstelling

 1. Inzicht en kennis vergroten over deze aandoening.
 2. Inzicht hebben in de materie door een bredere kijk op deze aandoening te krijgen.
 3. Analyseren van de anatomie en pathologie.
 4. Analyseren en evalueren van de natuurgeneeskundige behandelmogelijkheden.
 5. Reproduceren van een systemische anamnese.
 6. Ben je in staat tot creatie van een persoonlijk en holistisch behandelplan.
 7. Ben je in staat om de situatie van de cliënt te analyseren.
 8. Toepassen van cognitieve vaardigheden.
 9. Heb je inzicht in de invloed van mineralen en vitamines.

Angela Dol

Angela Dol is Natuurgeneeskundig therapeut (2005) en Astrologe (2000). Ze heeft zich toegelegd op het uitzoeken van behandelmogelijkheden bij regulier niet of lastig te behandelen aandoeningen zoals Tinnitus. In de praktijk blijkt dat er vaak verrassende mogelijkheden zijn voor mensen om zich beter te gaan voelen. Angela deelt graag haar kennis, geeft interactieve lessen en lezingen over Tinnitus.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

O. Wagenaar, Eerste hulp bij oorsuizenPoiesz Uitgeverij, ISBN: 9789491549311

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Bijna Vol! DSM-5, 31-01-2020

31 januari om 10:00 - 17:00

DSM-5, 07-02-2020

7 februari om 10:00 - 17:00