Introductie

Tinnitus, ook wel oorsuizen! Behandeling van tinnitus is een persoonlijke zaak. Het is belangrijk om breder te kijken dan puur naar medische klachten.

Aankomend

nov
13
Tinnitus, 13-11-2020
Heidehof Heerenveen (Fletcher Hotel-Restaurant)
dec
18
Tinnitus, 18-12-2020
Beverwijk – BivT

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Contactdagen: 1, Dagdelen: 2
Type: MBK
Prijs: € 169,-

1,5 miljoen Nederlanders hebben last van Tinnitus! Het geluid in het hoofd kan iemand horendol maken en soms kan je er gewoon even niet meer tegen. Welke behandelmethoden zijn er eigenlijk?

Cliënten met tinnitus zijn vaak niet op de hoogte van de behandelmogelijkheden vanuit het complementaire werkveld. Wat kan de praktiserende professional meer voor deze doelgroep betekenen?

Tinnitus is geen aandoening dat zich alleen maar in het oor bevindt. En dat geeft perspectief om te onderzoeken waar Tinnitus nog meer mee te maken heeft. Wat zijn de onderliggende klachten en bijkomende factoren bij deze klachten?

Toepassing en meerwaarde

Deze training geeft je meer inzichten met een bredere kijk op de aandoening tinnitus. Daarbij helpt het je met het analyseren vanuit de natuurgeneeskundige behandelmogelijkheden. De cliënten krijgen meer inzicht in hun eigen klachten en kunnen de aangeboden informatie integreren in hun leven om kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen.

Werkwijze

Naast het bespreken van de verschillende theoretische begrippen zullen we praktijkgericht diverse behandelmogelijkheden bespreken en wordt de focus gelegd op de anamnese van tinnitus. Door de dag heen krijg je vele tips, worden oefeningen praktijkgericht plenair ingebracht.

Doel

Tinnitus is een vakgerichte bijscholing die je informatie geeft om verder te professionaliseren in je werkzaamheden met cliënten die deze klachten hebben. Tevens is deze dag een verdieping van de Zintuigen en sensorische systemen / Pathologie (MBK – PLATO proof)

Na deze training kun je een integratieve holistische kijk hebben verkregen in de verschillende factoren die met tinnitus te maken hebben om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Doel

Na deze training kan je op een holistische diepere laag kijken naar de verschillende factoren die met tinnitus te maken hebben en een persoonlijk behandelplan op te stellen. Deze scholing kan gevolgd worden voor bij- en nascholing voor de Medische Basiskennis.

Planning

nov
13
Tinnitus, 13-11-2020
Heidehof Heerenveen (Fletcher Hotel-Restaurant)
dec
18
Tinnitus, 18-12-2020
Beverwijk – BivT
jan
22
Tinnitus, 22-01-2021
Amersfoort (Fletcher Hotel-Restaurant)
mrt
26
Tinnitus, 26-03-2021
Leidschendam-Den Haag (Fletcher Hotel-Restaurant)
jun
25
Tinnitus, 25-06-2021
De kamers van Conijn (Den Bosch)

Extra informatie

Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
SBU: 11 (0.39 EC)
Niveau: HBO
Examen: Geen

Doelgroep

De training is bedoeld als bij en nascholing voor Natuurgeneeskundigen, therapeuten, coaches en belangstellenden paramedici. Vooral ook voor hulpverleners die willen verdiepen op dit onderwerp voor de medische basiskennis.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

BATC, CAT, CGO, FAGT, KTNO, LVNT, NBVH, NCSV, NFG, NVAGT, NVKH, NVPA, NVST, NWP, SBLP, Shiatsu Vereniging Nederland, SNRO, VBAG, VIT, VIV, VVET, VVH, VvvK, Zhong

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

  • Voorstellen deelnemers en docent
  • Inleiding tinnitus
  • Reguliere kijk en behandelmogelijkheden plus film tinnitus patiënt
  • Fysieke triggers tinnitus
  • Anamnese uitwerken
  • Psychologie
  • Chakra plus film klankhealing
  • Film Gaby Olthuis
  • Natuurgeneeskundige mogelijkheden
  • Bloedonderzoek, vitaminen en mineralen
  • Demonstratie Segment Massage (indien gewenst)
  • Afsluiting

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer stappen gemaakt in de volgende doelstellingen:

 1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van de mogelijke behandelingen bij tinnitus.
 2. Het kunnen toepassen van de anamnese en kennis over behandelmogelijkheden.
 3. Het creëren van een werkwijze over de verdieping binnen je eigen (praktijkvoering) professie te integreren.

Angela Dol

Angela Dol is Natuurgeneeskundig therapeut (2005) en Astrologe (2000). Ze heeft zich toegelegd op het uitzoeken van behandelmogelijkheden bij regulier niet of lastig te behandelen aandoeningen zoals Tinnitus. In de praktijk blijkt dat er vaak verrassende mogelijkheden zijn voor mensen om zich beter te gaan voelen. Angela deelt graag haar kennis, geeft interactieve lessen en lezingen over Tinnitus.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

O. Wagenaar, Eerste hulp bij oorsuizenPoiesz Uitgeverij, ISBN: 9789491549311

Bekijk ook eens deze bijscholingen