Opstellingen met Chakra’s

Introductie

Wanneer cliënten de verbinding met hun eigen levenskwaliteit verliezen, heeft dit vaak ingrijpende effecten op hun lichaam, geest en sociale interacties. Door stagnatie in levensprocessen kunnen cliënten het gevoel hebben vast te zitten, zonder duidelijke weg vooruit. De training Opstellingen en Chakra’s bij het BivT biedt een krachtige methodiek om deze stagnaties te doorbreken.

Aankomend

5
okt

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 2

Opstellingen en chakra's

Opstellingen en chakra's

Via opstellingen worden nieuwe inzichten verkregen, oplossingen gecreëerd, en hulpbronnen geïdentificeerd om constructieve verbindingen te herstellen of te versterken.

Toepassen en meerwaarde

De training introduceert deelnemers aan de theorie van chakra’s en energetische levensvelden, en hoe deze het fysieke, psychische en sociale welzijn beïnvloeden. Je ontdekt hoe aandoeningen de kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden en hoe energetische velden chakra’s onderling beïnvloeden. Dit inzicht biedt een holistisch mensbeeld, waardoor de oorzaak van klachten beter wordt begrepen en waaruit energetisch gezien oplossingen kunnen ontstaan.

Werkwijze

Deelnemers worden aangemoedigd om eigen praktijkvoorbeelden in te brengen, wat de training direct toepasbaar maakt op persoonlijke en professionele situaties. Er wordt zowel in kleine groepjes als plenair gewerkt met opstellingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van vragenlijsten en werksjablonen die door de trainer worden verzorgd. Dit zorgt voor een dynamische en interactieve leerervaring.

Doel van de training

 • Bewustwording: Identificeren welke levensgebieden vastgelopen zijn en hoe deze kunnen worden aangepakt.
 • Analyse per chakra: Specifiek onderzoeken van fysieke, psychische, sociale en zingevende aspecten gerelateerd aan elk chakra.
 • Zelfregie: Leren hoe cliënten zelf de aanzet en regie kunnen nemen voor hun herstel.
 • Interconnectiviteit: Inzicht krijgen in hoe de energetische velden elkaar onderling beïnvloeden en de impact hiervan op het zelfhelend vermogen, de omgeving en relaties.

Deze training biedt zowel theorie als praktijkgerichte oefeningen, waardoor deelnemers niet alleen kennis opdoen, maar ook vaardigheden ontwikkelen om deze toe te passen in hun praktijk. Het resultaat is een dieper begrip van zowel de problemen waarmee cliënten kampen als de mogelijke wegen naar herstel en welzijn.

Planning

Overige informatie

SBU: 15 SBU (0.54 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 2
Dagdelen: 4
Prijs: € 385,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal Bewijs van deelname certificaat

Doelgroep

De training is bedoeld als praktijk professionalisering voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde, die een connectie hebben met het energetische veld 

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

 

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

 • Kennismaking 
 • Theorie van de chakra’s vanuit het fysieke, psychische, sociale en spirituele veld 
 • Werken met sjablonen van een chakra 
 • Opstellingen plenair en twee aan twee 
 • Pauzes 11.30 (10 min) 13.00 (max 45 min) 15.30 (10 min) 
 • Afronding 17.00 uur 

Dag 2:  

 • Theorie van de chakra’s vanuit het fysieke, psychische, sociale en spirituele veld 
 • Opstellingen plenair en twee aan twee 
 • Opstellingen; de onderliggende invloed van de chakra’s individueel en naar de omgeving 
 • Pauzes 11.30 (10 min) 13.00 (max 45 min) 15.30 (10 min) 
 • Afronding 17.00 uur 

Doelstelling

 1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes van de chakra’s, die nader worden uitgelegd, energetisch, psychologisch en fysiek en qua zingeving
 2. Het kunnen toepassen van de opstelling, chakra’s met lichaam en geest.   
 3. Het creëren van de werkwijze over hoe je de opstelling. Techniek binnen je eigen (praktijkvoering) professie kunt integreren. 

Dorien de Vries

Dorien de Vries heeft een praktijk voor therapie sinds 1989. Zij heeft een aantal jaren lesgegeven op de Academie Chiron met haar man Adrie van der Ven en op de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal en Hilversum. Op Bonaire en L’huis Preau in Frankrijk heeft zij workshops astrologie en familieopstellingen verzorgd. Naast de praktijk en lesgeven heeft Dorien een aantal jaren de rubriek voor het damesmaandblad Nouveau met bekende Nederlanders geschreven. En verschillende projecten zoals C & A kleding en astrologie op de Libelle beurs. Middelbaar schoolproject om te vertellen over de astrologie en de geschiedenis.

Ervaringen van deelnemers

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

 • Adrie van der Ven, Uitgever Elikser, Dynamiek van de chakra’s 400 pagina’s, ISBN; 978 90 8954 2540 

Bekijk ook eens deze bijscholingen