Deelpersoonlijkheden

Introductie

In onze ontwikkeling wordt onze persoonlijkheid ontwikkeld die we kunnen karakteriseren als deelpersoonlijkheden.

Aankomend

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Deelpersonen uiten zich bijvoorbeeld als onzekere-deel, boos-deel, verdietig-deel, controle-deel, perfectionistisch-deel, dominant-deel, pleaser-deel en vele anderen. Soms zijn de delen in balans en ervaar je dat je ‘in the flow’zit, maar vaak zijn ze met elkaar in conflict. Je kunt hiermee bijvoorbeeld dominant worden of gaat juist teveel pleasen of reageert boos en agressief wat je een onaangenaam gevoel kan geven. Bij angst lach je alles weg of kruip je het liefst in een hoekje.

Toepassing en meerwaarde

Het werken met deze deelpersoonlijkheden kan voor jezelf of je cliënten een heel waardevolle aanvulling zijn, want ken je het gevoel dat je aan de ene kant heel graag iets zou willen veranderen in je leven maar er tegelijkertijd iets is wat je tegenhoudt? Of dat je telkens weer in dezelfde valkuil stapt ondanks je goede voornemens?

Deze belemmeringen kunnen worden opgeheven door rechtstreeks in contact te treden met persoonlijkheidsdelen die nog vastzitten in het kind-deel patroon die met het werken volgens deze methodiek bevrijdend kunnen zijn. Cliënten krijgen inzichtelijk welke delen er bestaan en hoe hiermee om te gaan.

Werkwijze

Tijdens deze dag ontdekken we samen wat deelpersoonlijkheden zijn die zorgen voor een conflict in onszelf. Door te leren werken met deze deelpersoonlijkheden kan je elkaar gaan coachen om balans te herstellen. Naast theoretische kennis wordt er vooral praktijkgerichte oefeningen aangereikt om de methodiek gelijk in je praktijk te kunnen toepassen.

Doel

Hoe leuk is het om jouw deelpersoonlijkheden te leren kennen, bewust te worden van hun functie en ze meer in balans te brengen zodat zowel jij als je cliënten ook meer balans gaan ervaren in het innerlijke zelf.  De training is geschikt zowel voor therapeuten en coaches die kennis willen maken met het werken met deelpersoonlijkheden en voor hen die hun kennis en vaardigheden willen professionaliseren.

Planning

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Overige informatie

SBU: 11 (0,39 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Therapeuten, psychosociaal therapeuten, hypnotherapeuten, coaches, counselors, maatschappelijk werkers, psychologen, artsen en andere paramedici uit de reguliere en complementaire zorgverlening. Ben je lid van een beroepsvereniging dan is de kans heel groot dat je voor deze dag bijscholingspunten krijgt.

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Agenda” overzicht.

Programma

Dag 1

  • Theorie via E-learning.
  • Behandeling stappenplan: “”werken met delen””
  • Voorbeeldsessie
  • Oefenen onder begeleiding
  • Het lichaam zal ook als deel meegenomen worden zodat er inzichten kunnen ontstaan in lichamelijke klachten

Doelstelling

  1. Inzicht te krijgen in de verschillende deelpersoonlijkheden.
  2. Het toepasbaar benaderen van deelpersoonlijkheden via een doeltreffende methodiek.
  3. Het onderzoeken van deelpersoonlijkheden en hun drijfveer van aanwezigheid te doorgronden.

Drs. Barbara Nanninga

Heeft Psychologie, een jaar de postdoctorale studie Seksuologie en de opleiding Hypnotherapie afgerond. Sinds 1996 is ze gestart met haar eigen praktijk. Sinds 2004 is ze docente bij Atma en werkt mee aan diverse RTL televisie programma’s als psychologe.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Er wordt bij deze scholing geen specifieke literatuur verplicht of aangeraden. Tijdens de les zal er een syllabus met materiaal worden uitgedeeld.

Bekijk ook eens deze bijscholingen

EMDR themadag emotie eten, 22-11-2019

22 november om 10:00 - 17:00

Relatietherapie, 23-11-2019

23 november om 10:00 - 17:00

Bijna Vol! Stembevrijding, 23-11-2019

23 november om 10:00 - 17:00