EMDR Verdiepingsdag Kind en Jeugd

Introductie

De EMDR verdiepingsdag ‘Kind en Jeugd’ is erop gericht verder te professionaliseren. Je kunt casuïstiek inbrengen die praktijkgericht worden behandeld.

Deelname is alleen mogelijk na afronden van de 4 dagen EMDR opleiding! Deze dag telt mee voor verlenging van je supervisie!

Aankomend

apr
17
EMDR Verdiepingsdag Kind en jeugd, 17-04-2020
De kamers van Conijn (Den Bosch)
10:00

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Het verantwoordelijk gebruik maken van de EMDR protocollen gaat gepaard met ervaring en nieuwe ontwikkelingen binnen het werken met deze methodiek.

Werkwijze

Tijdens de praktijkgerichte professionaliseringsdag worden ingebrachte casussen van kind en jeugd behandeld. De vele mogelijkheden worden toegelicht waarmee je je vaardigheden omtrent deze problematiek kunt uitbreiden.

 

Naast deze verdiepingsdagen kennen we ook themadagen. Themadagen zijn volledig gericht op de thematiek van deze bijscholingsdag. De docent zal theoretische en praktijkgerichte voorbeelden uit de EMDR casuïstiek voorleggen die overeenkomen met het onderwerp van deze dagen.

Let op, voor de EMDR verdiepingsdagen kind en jeugd is het verplicht om eerst de EMDR Themadag Kind en Jeugd te hebben gevolgd.

Doel

Het doel van de EMDR verdiepingsdag kind en jeugd is het toepassen van de diverse protocollen te verdiepen en meer vertrouwd te raken met de vele mogelijkheden van EMDR.

Planning

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 8 (0.29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Je hebt de EMDR opleiding bij het BivT afgerond (EMDR practitioner i.o.), EMDR master Practitioner, EMDR therapeut, aantoonbaar een EMDR opleiding afgerond en werkzaam binnen de GGZ.

Accreditatie / Erkenning

Deze EMDR verdiepingsdagen zijn bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Agenda” overzicht.

Programma

Dag 1

  • Kennismaking
  • Theoriebehandeling
  • Vraagstelling inbreng
  • Voorbeelden
  • Plenair werken

Doelstelling

  1. Zijn eigen functioneren met EMDR geëvalueerd
  2. Zijn/haar kunde bij het toepassen van EMDR verbeterd

Marjon van der Sar -Borst

Heeft sinds 2007 haar zelfstandige praktijk voor Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie, Eigenwijs, in ’s Gravenmoer. De Eigen Wijsheid van kinderen en jeugdigen is voor haar iedere dag weer een inspiratiebron. Marjon is Europees gecertificeerd (ECP) en als zodanig aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP). Zij is tevens lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).

Katje Witsenburg

Ik ben altijd op zoek geweest naar de best passende therapie voor kinderen. Hiervoor is speltherapie mijn basis geworden, wat zich verdiept heeft met behulp van een hypnotherapie en integratieve kindertherapie opleiding. Vervolgens heb ik in de EMDR een mooie methodiek gevonden, waarbij het uitgangspunt cliënt / brein weet wat er speelt en de therapeut volgt, mij erg aanspreekt.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

Bekijk ook eens deze bijscholingen

EMDR themadag emotie eten, 22-11-2019

22 november om 10:00 - 17:00

Relatietherapie, 23-11-2019

23 november om 10:00 - 17:00

Bijna Vol! Stembevrijding, 23-11-2019

23 november om 10:00 - 17:00