Leer eenzijdig relaties verbeteren – ERV®

Introductie

Zijn er 2 nodig om een relatie te verbeteren? Gelukkig niet! In veel gevallen is het zelfs effectiever en zuiverder om eenzijdig aan een relatie te werken.

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Iedere hulpvraag heeft te maken met de relaties van je cliënt, maar niet in elke relatie is het helpend of mogelijk het probleem samen te bespreken.

Denk bijvoorbeeld aan de cliënt die echt niet meer met haar zus in gesprek durft omdat ze al zo vaak beschadigd is in dergelijke gesprekken. Of aan de medewerker die zich op de vlakte houdt richting zijn baas uit vrees zijn baan te verliezen. Neem voorbeelden als een hevig conflict , een vechtscheiding of een conflict met iemand die geen contact meer wil of inmiddels is overleden.  Er zijn tal van cliënten die kampen met onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, slechte ervaringen binnen sociaal contact, angsten, onbeheersbare emoties of subassertiviteit.

In deze praktijkgerichte training maak je kennis met technieken uit de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®  waarmee je elke relatie kunt helpen verbeteren vanuit één kant. Hiermee kun je ook cliënten helpen die telkens opnieuw zijn vastgelopen en kun je heel gericht werken aan het verbeteren van de relatie vanuit de beleving van je cliënt.

Toepassing en meerwaarde

Bij het eenzijdig werken kan je cliënt zich volledig veilig en vrij voelen om alle gedachten en emoties omtrent de relatie te uiten, zonder dat dit consequenties heeft voor de relatie. Ook zal je cliënt niet afwachten tot de ander stappen zet, maar volledig de eigen verantwoordelijkheid nemen voor de relatieverbetering. Ook relaties waarbinnen het niet gepast, niet helpend of zelfs onmogelijk is de relatie te bespreken kun je met deze methode behandelen. Bij iedere hulpvraag kan Eenzijdig Relaties Verbeteren jou als professional verrassende toepassingsmogelijkheden bieden. Natuurlijk kun je deze technieken niet alleen gebruiken voor praktijkprofessionalisering, maar ook om je eigen relaties te verbeteren.

Werkwijze

In deze 1-daagse bijscholing op post-HBO-niveau krijg je verschillende demonstraties te zien van technieken uit de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®. Dit wordt ingebed in een degelijke theoretische achtergrond. Je gaat ook zelf praktisch aan de slag met ERV®, zodat je direct na deze professionaliseringsdag ERV®   kunt gaan toepassen in je eigen behandelpraktijk.

Doel

Leer Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®  is een vakgerichte training die is gericht op verdieping en verbreding van de behandelmogelijkheden door de deelnemer. Door deze vaktraining krijg je inzicht in de beginselen van de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV® en ga je de psychische grondslag en de voordelen van deze methode begrijpen, evenals de opbouw van 3 verschillende technieken. Ook kun je casussen herkennen waarbij het eenzijdig verbeteren van relaties de voorkeur verdient en leer je hoe je een ERV®-techniek correct toepast binnen jouw zorgverlening.

Planning

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Overige informatie

SBU: 8 (0.29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Agenda” overzicht.

Programma

Voorbereiding

Lezen: Lesmateriaal over de opbouw en uitgangspunten van Eenzijdig Relaties Verbeteren (beschikbaar via mijnBivT na bevestiging)
Maken: bijbehorende opdracht over objectieve communicatie

Dag 1

 • Opening & kennismaking
 • Oefening: emotie-verkenning
 • Visualisatie
 • Misverstanden over relaties
 • Kenmerken van eenzijdig werken aan relaties & ethische overwegingen
 • De 5 stappen bij het eenzijdig verbeteren van een relatie
 • Techniek: Wat je ene oog ziet en je andere oog niet
 • Techniek: VerAnder je App van de Ander
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Gebruik van ERV® bij tijdelijk ontwrichte relaties, langdurig verstoorde relaties en het verbeteren van het zelfbeeld
 • Techniek: De Mentor
 • Afsluiting en evaluatie

Doelstelling

 1. Inzicht in de beginselen van de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®
 2. Begrijpen van de voordelen van het eenzijdig en van het tweezijdig verbeteren van relaties
 3. Herkennen van casussen waarbij eenzijdig verbeteren van de relatie de voorkeur verdient
 4. Begrijpen van de psychische grondslag voor de werking van Eenzijdig Relaties Verbeteren
 5. Begrijpen van de opbouw van 3 ERV-®technieken
 6. Correct toepassen van VerAnder je App van de Ander

Claudie van Ginneken

Claudie van Ginneken heeft sinds 1993 ervaring opgedaan als trainer, ontwikkelaar van opleidingen en opleider van docenten. Vanaf 2009 heeft zij zich als hypnotherapeut, Sociaal Panorama-consulent en NLP-er toegelegd op therapeutische behandeling en coaching en ontwikkelde zij de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®, waarmee zij vele cliënten hielp éénzijdig uiteenlopende relaties te verbeteren.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (Niet verplicht)

Ginneken, Claudie van. Eenzijdig Relaties Verbeteren, hoe doe je dat?. Acute Sense, Arnhem 2017. 24 pag.

Bekijk ook eens deze bijscholingen

EMDR themadag emotie eten, 22-11-2019

22 november om 10:00 - 17:00

Relatietherapie, 23-11-2019

23 november om 10:00 - 17:00

Bijna Vol! Stembevrijding, 23-11-2019

23 november om 10:00 - 17:00