NLP Tijdlijn therapie

Introductie

Hebben jouw cliënten wel eens last van belemmerende overtuigingen waar ze in het heden tegen aan lopen? Kijk dan eens naar het werken met de tijdlijn. Deze NLP techniek kan tot geweldige inzichten en resultaten leiden.

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Aankomend

feb
9
NLP Tijdlijn therapie, 09-02-2019
Igluu (Eindhoven)
10:00
mei
25

Ga voor alle andere geplande reeksen hieronder naar het kopje ‘inschrijven’

De tijdlijn is een denkbeeldige lijn die het verleden met het heden en de toekomst verbindt. In het verleden vindt jouw cliënt zijn Jongere Zelf (het Kind) en in de toekomst het Oudere Zelf, diegene die hij/zij nog gaat worden. Vanuit de toekomst geeft het Oudere Zelf raad en kracht aan je cliënt, vanuit het verleden laat het Jongere Zelf zien wat er onderweg verloren gegaan is, of wat de cliënt aan ongewenste bagage meedraagt en hoe hier mee om te gaan.

Werkwijze

Jij maakt je het werken met de tijdlijn eigen door veel praktisch te oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van demonstraties en eigen cases van jullie, de deelnemers. Je leert twee technieken: de eenvoudige en breed inzetbare Basistechniek en de wat moeilijkere Trauma Speurder. Met de Trauma Speurder kun je trauma’s op de tijdlijn opsporen en helen. Het effect hiervan is zeer krachtig en blijvend.

Toepassing & Meerwaarde

Tijdens de training leer je de toepassing van de tijdlijn. De tijdlijn is een krachtige multi-tool voor jou als therapeut of coach. Je kan het inzetten om:

 • belemmerende overtuigingen op te sporen en te vervangen door positiever opvattingen
 • het herstel van burn-out ondersteunen
 • het zelfvertrouwen en de vitaliteit van je cliënt versterken.

Doel

Na deze nascholing weet je wanneer je deze techniek toe kunt passen en waarom. Je bent in staat te bepalen of jouw interventies het gewenste effect hebben en of er zaken liggen die nog niet opgelost zijn. Deze kun je dan vervolgens als input gebruiken voor een volgende interventie. De tijdlijn is zeer geschikt om te integreren in je eigen werkwijze en zijn daarom een mooie aanvulling op jouw “”gereedschapskist””.”

Overige informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus, certificering, supervisie, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld

SBU: 12 (0.43 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 159,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie / Erkenning

Deze training is bij verschillende Beroepsverenigingen erkend. Je vindt de details per geplande training in het “Inschrijven” overzicht.

Programma

Dag 1

 • Wat is de tijdslijn?
 • Welke werkvormen kent de tijdslijn?
 • Hoe werkt de tijdslijn?
 • Creëren van een aantrekkelijk toekomstbeeld
 • Trauma’s vinden en helen

Doel

 1. Het Tijdsbesef van de cliënt toe kunnen passen ter ondersteuning van het helingsproces
 2. Creëren van een aantrekkelijk toekomstbeeld
 3. Trauma’s vinden en helen

Drikus Sjölin

Drikus voert een eigen praktijk waar de tijdlijn intensief gebruikt wordt voor coaching, preventie en genezing van burn-out, het vervangen van belemmerende overtuigingen en het helen van traumatische ervaringen. Hij is opgeleid als psycholoog, NLP Master practitioner en Certified NLP Health trainer.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

J.Hollander & L. Derks, Essenties van NLP,  Servire, 720 pag, ISBN 9021598213

Tad James & Wyatt Woodsmall, Time Line Therapy and the basis of personality Meta Publications Inc. 274 pag. ISBN 0916990214

Planning

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Bekijk ook eens deze bijscholingen

EMDR opleiding, 18-01-2019

18-01-2019 om 10:00 - 17:00

EMDR themadag Kind en jeugd, 18-01-2019

18-01-2019 om 10:00 - 17:00