Stembevrijding

Introductie

Als mens willen we expressie geven en erkenning krijgen voor wie we ten diepste zijn. Onze liefde, ons verdriet en vreugde zijn groter dan alleen in woorden te vangen. Wij moeten onze stem gebruiken!

Aankomend

nov
27
Stembevrijding, 27-11-2020
Beekbergen-Apeldoorn (Fletcher Hotel-Restaurant)
10:00

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Voorwaarden

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Je stem is net als de ogen, een spiegel van de ziel.
Gedurende ons leven wordt de manier waarop we ons uiten beoordeeld, ingeperkt, goed- of afgekeurd. We gaan ons inhouden en worden onvrij.  Dat roept uiteindelijk, vanuit een intrinsieke frustratie een verlangen op om je van die conditioneringen te bevrijden en ruimte te geven aan je oorspronkelijkheid.  Hier kan stembevrijding een weg toe zijn.

Toepassing en meerwaarde

Werken met je stem is een krachtig middel binnen therapie en coaching. Je stem en je eigen klank zijn altijd in het hier en nu.  Stembevrijding is een speelse en uitdagende ontdekkingsreis naar meer expressie en creativiteit. Je zult ervaren dat werken met de stem een ingang is tot verwerking en bewustwording van  conditioneringen en vrijheid.

Werkwijze

Je gaat deze dag ervaren dat stembevrijding erover gaat dat je meer en meer je eigen lied kunt zingen. Hierbij gaat zingen niet om het leveren van een prestatie, maar om uiting te geven aan dat wat er in jou leeft. Dat is een authentiek en individueel proces, dat voorbij elk oordeel gaat.Stembevrijding is een weg naar buiten én naar binnen; confronterend, transformerend en tenslotte bevrijdend.

Doel

Een dag voor jou om je te laten voeden en te inspireren. Als je meer bewustzijn wilt hebben omtrent de werking van klank en stem en met extra gereedschap naar huis wilt gaan. Zeker als je werkt met mensen die een verlangen hebben naar meer vrijheid, die meer ruimte in willen nemen en hun eigen geluid in de wereld willen zetten.

Planning

nov
27
Stembevrijding, 27-11-2020
Beekbergen-Apeldoorn (Fletcher Hotel-Restaurant)

Klik op “inschrijven” voor meer informatie (o.a. alle datums van de groep en bij welke beroepsverenigingen de training is erkend).

Overige informatie

SBU: 9 (0.32 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 169,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

BATC, CAT, FAGT, KTNO, LVNT, NBVH, NCSV, NFG, NVAGT, NVPA, NVST, SBLP, SNRO, VBAG, VIT, VIV, VVET, VvvK
(VVH punten op aanvraag)

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Jouw stem zegt veel over jou en jij zegt zoveel met jouw stem. Aandacht voor de stem binnen therapie en coaching is een krachtige ingang tot verwerking en een ontdekkingstocht naar meer expressiviteit. Op deze ervaringsgerichte dag vormen theorie, ervaring, reflectie en oefening een geheel. Basis reflectievragen zijn

 • Waar resoneert de klank in je lijf, waar is het vrij/onvrij?
 • Welk lied in jou wil gezongen worden?
 • Welke betekenis ligt er in jouw zingen/lied/klank verborgen?

Dag 1

 • Je lichaam als klankkast
 • De wereld van klank maken
 • Ja zingen en luisteren
 • Van zucht tot klank
 • Meditatief moment, klank vanuit stilte
 • Samen zingen
 • Jouw naamlied

Doelstelling

 1. Inzicht krijgen in wat zingen/klank maken teweeg kan brengen.
 2. Kunnen reflecteren over wat het zingen teweegbrengt.
 3. Vanuit de rol als getuige toehoorder kunnen spiegelen over vrijheid en onvrijheid.

Noor Verheul

Is psychosociaal therapeut en trainer. Zij werkt sinds 2000 in haar praktijk Brucka: voor zingeving, verliesverwerking, psychosociale begeleiding – advies – training. Haar professionele basis ligt in de opleidingen tot psychosociale hulpverlening, levensbeschouwelijke counseling en post-HBO opleiding verlieskunde. Aangevuld met bijscholingen als biografische benadering, NLP, Tarot, familieopstellingen, focusing, stembevrijding.

Haar werkwijze is gericht op ontmoeting op basis van gelijkwaardigheid, om zo een bijdrage te leveren aan het tot bloei komen van heel de mens.

Rob Krot

Is troubadour, gepassioneerd zanger, liedjesschrijver en stembevrijder met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van therapeutisch werk en het geven van trainingen op het gebied van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Barber van de Pol, Zingen is geluk, Bezige Bij, 256 pagina’s, 2013 9789023476993

Bekijk ook eens deze bijscholingen