Sociaal panorama

Introductie

Het overkomt iedereen: Relaties met personen met wie het gewoon niet gaat of het contact altijd stroef loopt

Het sociaal panorama is een therapeutische of coaching interventie waarbij de persoon wordt geholpen om zijn of haar relaties te verbeteren en te versterken.

Aankomend

28
jun
12
okt
Sociaal panorama, 12-10-2024
10:00
Amersfoort

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Virussen

Door middel van verschillende technieken, zoals visualisatie, rollenspel en gesprekken, helpt het sociaal panorama de persoon bij het verhogen van zijn of haar zelfvertrouwen en zelfkennis, evenals het versterken van sociale vaardigheden. Het sociaal panorama geeft de persoon een kans om de relaties in zijn of haar leven te onderzoeken en te verrijken. Door het verkrijgen van meer kennis over zichzelf en de relaties in zijn leven, kan de persoon in staat zijn om een meer evenwichtig en gezond leven te leiden. In deze training ga je de interventie van het Sociaal Panorama waarmee je jezelf of je cliënten hierbij hulp kunt bieden toepassen.

In de training komen uitgebreid de interventies van het Sociaal Panorama van Lukas Derks aan bod. Het concept van deze interventies is: “De relatie wordt bepaald door de locatie in de ruimte”. Door de plek van een gevisualiseerde relatie te veranderen, verandert ook de relatie. Het lijkt eenvoudig, maar het werkt! 

Toepassing en meerwaarde

In de interventie: “het *transtemporale zelf” leer je bij jezelf of bij je cliënten de oorspronkelijke bronnen weer aan het ik te koppelen. Dit zorgt ervoor dat deze in het dagelijks leven weer toegepast kunnen worden. 

Werkwijze

In deze training wordt vooral aandacht besteed aan het praktisch toepassen van de interventie. Er is tevens ruimte om eigen ervaring en casuïstiek in te brengen zodat niets er jou van weerhoudt dit met vertrouwen toe te passen in jouw werk.

Sociaal panorama is een verfrissende bijscholing geven door Rita Gras. 

* Het Transtemporale zelf zijn je oorspronkelijke kwaliteiten waarmee je weer in contact gebracht kunt worden. 

Doel

Het kunnen hanteren van lastige relaties in zowel privé als werk gerelateerde structuren. Je leert praktisch de methodiek toepassen die je direct in je praktijk kan gebruiken.

Planning

Overige informatie

SBU: 8 SBU (0.29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

  • Inleiding / kennismaking
  • Voorbeeldsessie trans temporale zelf
  • Praktijkoefeningen trans temporale zelf
  • Vragen
  • Voorbeeldsessie lastige relaties
  • Praktijkoefeningen lastige relaties
  • Vragen
  • Afronding / evaluatie

Doelstelling

Na de scholing heeft de deelnemer: 

  1. Inzicht in het toepassen van het Sociaal Panorama
  2. De kunde om de interventies “transtemporale zelf” en “lastige relaties” toe te passen 

Rita Gras

Werkte van 1995 tot 2013 als docente, trainer, supervisor en assessor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, waar zij zelf ook haar opleiding heeft gevolgd. Zij heeft een praktijk voor Integratieve hypno-psychotherapie in Haarlem. Bovendien is zij 25 jaar als yogadocente werkzaam geweest en heeft zij veel ervaring op het gebied van lichaamswerk en ademhalings- en meditatie-oefeningen. Zij is gespecialiseerd in PDS, praktijkvoering en hypno/ en psychotherapeutische interventies.

Ervaringen van deelnemers

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Lucas Derks, Sociale denkpatronen; Een verandering van onbewust sociaal gedrag, Uitgevrij Kosmos, 400 pag., ISBN: 9789021537436 

Bekijk ook eens deze bijscholingen