Systemisch Werken

Introductie

Systemisch werken is een methodiek die, ons laat zien wat de onbewuste oorzaak achter ons gedrag is.

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Het laat ons op de snelst denkbare wijze inzien welke rol of positie we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Een dag met heel veel praktische oefeningen, die meteen inzetbaar zijn in je praktijk.

Toepassing en meerwaarde
Met behulp van systemisch werken met vloerankers kunnen we meer inzicht krijgen in de emotionele en/of lichamelijke klachten van de cliënt. Ook wel bekend als Familieopstellingen die helpen om de tot dan toe verborgen verbanden te zien. Pas als dit zichtbaar is kunnen we nieuwe mogelijke wegen vinden om ons, liefdevol, los te maken uit verstrikkingen. We gaan methodieken behandelen waar we casuïstiek toepassen om praktijkgericht te professionaliseren.

Werkwijze
Je krijgt uitleg over het hoe en waarom van systemisch werken. De deelnemers gaan praktisch oefenen hoe je met hulp van vloerankers, dingen vanuit het familiesysteem helder kunt maken aan je cliënt. Je bent deze dag dus zowel therapeut als cliënt. Verder krijg je een aantal huiswerk adviezen om aan je cliënt mee te geven, waardoor deze er thuis mee kan werken.

Doel
Een dag vol inzichten en tips over hoe dat wat in het familiesysteem van de cliënt heeft plaats gevonden, invloed heeft op het functioneren van de cliënt in het heden en hoe je dat via praktische oefeningen zichtbaar en voelbaar kunt maken voor de cliënt. Verder ontvang je opdrachten die je aan je cliënt mee kunt geven.

Planning

Overige informatie

SBU: 7 (0,25 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 189,-
Examen: Geen

Doelgroep

De training is bedoeld als bij- en nascholing voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

Globale inhoud

  • Introductie
  • Het belang van het familiesysteem uitleggen en de impact hiervan op mogelijke klachten
  • Pauzes
  • Oefenen in het gebruik van vloerankers binnen het systeem van de familie
  • Bespreking van huiswerk voor de cliënt.
  • Beantwoorden van vragen
  • Samenvatting en evaluatie

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer stappen gemaakt in de volgende doelstellingen:

  1. De deelnemer heeft inzicht gekregen in het familiesysteem en heeft geleerd om dingen die bij de cliënt spelen, zichtbaar en inzichtelijk te maken.
  2. Hij heeft geleerd om inzicht te krijgen en te geven via het opstellen van vloerankers en het toepassen van rollenspel
  3. Hij heeft geleerd om het bovenstaande in een praktijksessie met de cliënt toe te passen en de cliënt passende huiswerkopdrachten mee te geven dusdanig dat het geïntegreerd is met de praktijkvoering van de deelnemer.
  4. Hij heeft geleerd om met de cliënt dit te analyseren en te evalueren.

Charlotte Langen

Heeft sinds 1985 een praktijk voor natuurtherapie en Parind kinder-therapie. Is mede-eigenaar en docent aan de opleiding Parind Kinder-therapie. Studeerde in 1978 af als logopediste en deed daarna de volgende opleidingen: Toegepaste kinesiologie, Marcos-therapie en Systemisch Werk. Is aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG)

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht):

Veenbaas W. & Goudswaard J., (2de druk 2005) Vonken van verlangen, Uitgeverij Phoenix opleidingen TA/NLP Utrecht ISBN 90-800-5077-6

Hellinger B., (2006) Hart tegen hard, uitgeverij Altamira-Becht, ISBN 90-6963-712

Hellinger B., (3de druk 2007) De kunst van het helpen, uitgeverij Het Noorderlicht, EAN 978-90-77290-05-7

Hellinger B., (1ste druk 2011) De bewegingen van de geest, uitgeverij Het Noorderlicht, ISBN 978-9077 290 200

Bekijk ook eens deze bijscholingen