Hoe leer je dat je leven ertoe doet en dat je belangrijk bent?

Hoe leer je dat je leven ertoe doet en dat je belangrijk bent?

Door Nathalie Wilkers, trainer Mindfulness voor therapeuten

Lange tijd heb ik diep van binnen geloofd dat mijn leven er niet echt toe doet. Dat ik niet goed genoeg was en zelfs geen geluk waard was. Ik voelde mezelf onbelangrijk. Als deze gedachte bij jou resoneert, of je hoort het regelmatig bij jouw cliënten, dan is het misschien tijd om te onderzoeken waarom  dit zo vaak voorkomt.

Je hebt misschien, net als ik, zelf afwijzende of kleinerende overtuigingen gevormd als kind, om jezelf te kunnen handhaven of om je te helpen om de angst voor afwijzing te hanteren. Je hebt je misschien ongezien of ongehoord gevoeld en besloten dat er iets mis was met jou. Het is dan belangrijk om wat tijd te besteden aan het onderzoeken waar deze gevoelens van onbeduidendheid voor het eerst zijn ontstaan, en hoe je verandering kunt brengen in deze gevoelens zodat ze je niet meer ondermijnen.

Dit geloof in de eigen onbelangrijkheid kan je heel negatief beïnvloeden en beperken. Wanneer je je perceptie verschuift naar het vermogen in jou, om je eigen leven en de wereld te beïnvloeden van binnenuit, dan kun je prachtige delen van jezelf ontdekken die je lang geleden was vergeten. Als  je jezelf bewust wordt hoeveel je leven er echt toe doet, dan kunnen er nieuwe energiebronnen ontstaan ​​en wordt je gevoel van verbondenheid met de wereld vernieuwd. Een mooie manier om deze bewustwording te versterken is door middel van Mindfulness.

Wil je leren om jouw cliënten (en mogelijk ook jezelf) te verlossen van dit gevoel van niet goed genoeg zijn of onbelangrijk zijn? Kom dan meedoen met de training: Mindfulness voor therapeuten. Op 2, 16 en 30 november. Het is de laatste keer dat deze training gegeven wordt, dus zorg dat je erbij bent!