Je leven op de kop: Bechterew en Voeding

Je leven op de kop: Bechterew en Voeding

Als je leven van de ene op de andere dag op zijn kop staat grijp je alles aan…

Weer gewoon verder leven zoals eerder was wat ik wilde toen ik tijdens mijn laatste jaar van de opleiding hbo-verpleegkunde de diagnose Bechterew kreeg. 21 jaar oud vol met dromen voor de toekomst. Deze dromen leken ineens allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen.

Toen der tijd ben ik dat gaan doen wat ik nu in mijn praktijk voor integratieve psychotherapie mijn cliënten ook vaak zie doen. Elke strohalm vastgrijpen en alles uitproberen wat gezegd wordt. Dat gaf me het idee enige controle te hebben over mijn lichaam dat me in de steek had gelaten. Alles met dat ene doel “Gezond nu”. Achteraf uitstel van acceptatie.

Het heft weer in eigen handen door voeding

Ik nam de controle over mijn leven terug via mijn voeding. Hierdoor ging ik me emotioneel en mentaal sterker voelen. Nu weet ik dat ik 30 jaar geleden per ongeluk een juiste voedingskeuze gemaakt. De voeding die ik koos en de controle die het me gaf heeft mijn draagkracht verhoogd en mijn draaglast verlaagd. Ik besef me nu dat dit ook heel anders had kunnen aflopen als ik met mijn voeding mijn lichamelijke behoeftes niet had gedekt.

Anja de Waal (Trainer BivT)

Volg ook: Draagkracht en voeding

 

 

Secretariaat BivT
info@bivt.nl