Jij bent degene waar je naar zoekt …

Jij bent degene waar je naar zoekt …

Door Nathalie Wilkers, trainster Mindfulness voor therapeuten

We besteden veel van ons leven aan het zoeken naar rolmodellen, mentoren, leraren en goeroes om ons op ons pad te begeleiden. Hier is niets mis mee en in feite kan het vinden van de juiste persoon op het juiste moment echt helpen. Het is echter belangrijk om te beseffen dat we bij het ontbreken van een dergelijke figuur heel goed op onszelf kunnen vertrouwen. We hebben alles in ons dat we moeten weten om vooruitgang te boeken op ons pad naar zelfrealisatie. De buitenwereld dient als spiegel. Of om een ​​andere metafoor te gebruiken: onze innerlijke wereld heeft een magnetische kracht die ons aantrekt wat we nodig hebben om naar het volgende niveau te evolueren. En datgene wat dan wordt aangereikt, dat is soms niet datgene wat we wensen in ons bewustzijn. Toch reikt ons onderbewuste dit aan om inzicht te krijgen en daardoor te kunnen groeien. We hebben  alles al in ons wat we nodig hebben, we hoeven alleen onze overtuiging los te laten om dit buiten onszelf te vinden. 

Het pad van de geest wordt soms gezien als een reis met een doel; een pot met goud aan het einde van de regenboog. In deze metafoor begint een persoon een zoektocht naar iets dat ze willen en nog niet hebben… en dan vinden ze het en er is een happy end. Inmiddels weten de meesten van ons dat het krijgen van wat we willen ons slechts een moment gelukkig maakt, en dan gaat het voorbij totdat een nieuw object van verlangen zich aandient. Als permanente vreugde een aspect van ons innerlijke zelf is, hoe komt het dan dat wij telkens doelen na blijven streven buiten onszelf? We hoeven niet te reizen om het te vinden of ons voor te stellen dat het alleen in het leven van een ander verblijft. 

Als we ons op ons pad bevinden, niet wetend welke weg we moeten inslaan en begeleiding wensen, dan kunnen we ons tot onszelf wenden. We weten misschien niet mentaal het juiste antwoord, maar als we het vragen, dan loslaten en geduldig wachten, dan zal er een antwoord komen. Hoe meer we dit oefenen en dit proces vertrouwen, zullen we met succes onze innerlijke vreugde ervaren op ieder gewenst moment. En zo is het met alles waar wij naar verlangen; het bevindt zich al in ons en we bereiken dat door contact te maken met onze innerlijke bron van wijsheid. 

Wil jij leren hoe jij jezelf en jouw cliënten de weg naar innerlijke wijsheid kunt laten ervaren? Kom dan meedoen met de laatste Mindfulness training die we gaan geven bij de BivT op 14/11, 28/11 en 12/12. Schrijf je nu alvast in, want het is de laatste keer en vol is vol.