Kan jij me helpen de operatie uit te stellen?

Kan jij me helpen de operatie uit te stellen?

Meta (53), een alleenstaand glasinlood kunstenares/docente kwam in mijn praktijk met het verhaal dat ze aan beide handen geopereerd moest worden vanwege het carpaal tunnelsyndroom. Carpaal tunnelsyndroom ontstaat wanneer de mediale handzenuw bekneld raakt in de pols. Dit zorgt voor tintelingen en pijn, waardoor glas in lood zetten, de broodwinning van Meta, belemmerd wordt.

Om deze nare pijnlijke aandoening te verhelpen is de meest gebruikte oplossing het opensnijden van de zenuw opening (de carpale tunnel) in de pols waardoor de zenuw weer meer ruimte krijgt.

Dat zou betekenen dat ze tweemaal gedurende drie maanden niet zou kunnen werken. Als zelfstandig ondernemer is het voor haar ondenkbaar om een half jaar uit het arbeidsproces te stappen. Deze situatie geeft veel stress en ze vraagt me of ik kan helpen de operatie uit te stellen zodat ze kan blijven werken.

Tevens heeft ze pijn in haar nek en schouders. Carpaal tunnelsyndroom wordt gerekend tot CANS (Complaints of Arms, Nek and Shoulders, voorheen rsi). In de binnenkant van haar hand zat een pijnlijke harde verdikking van 2 centimeter rondom de carpale tunnel.

Behandelen CANS met Segmentanalyse

Door mijn uitgebreide anamnese kwam ik erachter dat er een segmentale samenhang bestond tussen haar klachten. Daarom stelde ik haar voor om haar te behandelen met Segmentanalyse, een massage techniek die erop gericht is om het centraal zenuwstelsel te resetten en segmentale klachten te verminderen. Daarnaast heb ik haar een aantal ondersteunende supplementen voor geschreven.

De segment massage is een zachte behandeling met een reflectorische werking vanuit de verschillende segmenten. De 12e borstwervel was één van de segmenten waar zich een pijnlijke plek bevond. Deze wervel heeft fysiek o.a. te maken met dunne darm, lymfe, reumatische klacht, darmgassen. Emotioneel legt dat een verbinding met angst voor een nieuwe start, angst of problemen om het verleden los te laten met betrekking tot ouders of partner, bezit, werksituatie etc. In de anamnese waren zowel de fysieke als emotionele component naar voren gekomen. Deze werden door Meta herkend. Door de massage worden ook dit soort dingen aangeraakt en uitgenodigd bewust te worden en te helen. Tijdens de sessie is er ruimte voor een gesprek over alles wat zich aandient in relatie tot de klachten. Meta vond het moeilijk assertief te zijn en haar eigen grenzen te bepalen. Zeker als dat mogelijk verlies van inkomen zou kunnen betekenen.

Resultaat met segmentanalyse

Meta ervoer na de eerste behandeling meer rust in haar lichaam. De pijn werd minder na de 2e behandeling. Totaal heeft Meta 5 behandelingen gedurende 3 maanden gehad. Toen was zowel de pijn als de verdikking in haar handen weg.
De operaties hebben nooit plaatsgevonden. Meta geeft nu al weer jarenlang met plezier les aan haar cursisten en maakt glas in lood ramen  zonder pijnklachten.

– Angela Dol

Wil jij ook leren hoe je via de segmenten het centraal zenuwstelsel kan resetten. Klik hier om je aan te melden voor de training Segment Analyse Practitioner.

 

Secretariaat BivT
info@bivt.nl