Psychosociaal

Hier vind je alle bij- en nascholingen in de hoofdcategorie Psychosociaal

Klik op de training voor meer informatie.

Doelgroep: K-J-V = Kind, Jeugd en Volwassenen   |   Bij geen specificatie = Volwassenen

Dit betreft geen trainingen voor de bij- en nascholing van de Psychosociale basiskennis.

Klik hier voor de MBK en PsBK trainingen | Klik hier voor het gehele trainingsaanbod

Zie hieronder voor meer trainingen bij het BivT

Zomer trainingen

Kijk hier voor alle zomer trainingen

Webinar

Kijk hier voor een overzicht van alle webinars

Houdt de nieuwsbrief in de gaten voor de week van de webinar schrijf je hier in.

Over onze trainingen

Cliënten met psychosociale problemen (zoals stemmingsproblematiek, een laag zelfbeeld, onrust, geïrriteerd zijn, hoge stress, angsten, rouw, gezinsproblemen etc.) worden ondersteund door de psychosociaal hulpverlener.

De psychosociaal hulpverlener mag dan geen medische diagnose stellen, zij kunnen wel helpen met ondersteuning en in sommige gevallen ook behandeling. Het doel is het probleem dragelijk/leefbaar te maken, en indien mogelijk op te lossen.

Binnen de psychosociale richting bestaan verschillende scholen. Het BivT organiseert met zijn professionals trainingen op dit gebied. Dit helpt bij het vergroten van je “gereedschapskist” als therapeut en zorgt ervoor dat je nóg effectiever te werk kan gaan.

Wat kun je verwachten?

Trainingen bij het BivT zijn altijd praktijk gericht. De doelstelling is ervoor te zorgen dat je als therapeut gedegen leert en het geleerde kunt toepassen in je praktijk.

Naast de behandelde theorie zal er veel tijd besteed worden aan de praktijk gerichte interventies. Er wordt plenair geoefend naar voorbeeld van de trainer waarna je een zo goed mogelijk beeld krijgt over de toepassing.

Naast de trainingen en opleidingen zijn er ook verdiepingsdagen die je kunt volgen. Hier kun je casuïstiek inbrengen vanuit je eigen praktijk. Deze worden dan behandeld om praktijkgericht te professionaliseren.

Let op: Dit zijn vakgerichte bij- en nascholingen voor therapeuten die in aanraking komen met psychosociale vraagstukken in de uitoefening van zijn/haar beroep. Dit zijn dus geen trainingen voor de bij- en nascholing van de Psychosociale basiskennis, daarvoor dien je te kijken bij de categorie Medische en Psychosociale Basiskennis

Eerstvolgende trainingen

Volledig aanbod zien? klik hier