Webinar Hypnotherapie en PDS

Introductie

De meest voorkomende oorzaak van maag-darmklachten is het prikkelbare darm syndroom (PDS). Klachten kunnen bestaan uit buikpijn, krampen, obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel.

Aankomend

Er zijn geen aankomende trainingen.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 2 uur (zie agenda)
Inclusief: Presentatie
Exclusief: Accreditatie, certificaat
Contactdagen: 1

De gevolgen van deze klachten hebben vaak veel invloed op het dagelijkse leven; zowel werk als vrije tijd.

In de medische wereld zijn er weinig tot geen behandelmethodes die voor verlichting kunnen zorgen. Met het specifieke PDS behandelplan, ontwikkeld door onze zeer ervaren trainers, worden uitstekende resultaten behaald. Meer dan 84% kwaliteitsverbetering is meer regelmaat dan uitzondering.

Toepassing en meerwaarde

Met behulp van het wetenschappelijk erkende programma van professor Peter Whorwell en het Dr. Mike Mahoney passieve imaginatie programma, aangevuld met specifieke lichamelijke oefeningen, kan men klachtenvrij leven. Zo’n 85% van de patiënten reageert goed op deze behandeling en ziet de kwaliteit van leven enorm toenemen. Hypnotherapie de oudste van de therapieën helpt hierbij, kent geen bijwerkingen en is tot nu toe de enige manier om met deze lastige kwaal om te leren gaan.

Werkwijze

Een prettige, veilige methode die inmiddels door de academische ziekenhuizen wordt aanbevolen. Duizenden patiënten hebben hier baat bij gehad.

Doel

Rita Gras heeft samen met het BivT, Barbara Corsetto en Mati Bovendeaard sinds 1996 het programma ontwikkeld. Je zal kennis maken met het Prikkelbare darm programma en de behandeling d.m.v. hypnotherapeutische interventies.

Planning

Er zijn geen aankomende trainingen.

Overige informatie

SBU: 2 (0,1 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 1
Prijs: € 35,00
Toetsing: Geen
Certificering: Geen (je ontvangt een bewijs van deelname)

Doelgroep

Ben je geïnteresseerd in de behandeling van PDS, maar wil je je kennis vooraf toetsen of deze behandelmethodiek ook past bij jou praktijk, dan mag je deze intro niet missen. Toegankelijk voor iedereen die werkzaam is binnen de complementaire en reguliere hulpverlening. 

Extra informatie 

Bent je als therapeut geïnteresseerd in een opleiding tot PDS therapeut kunt je hier meer informatie vinden.

Accreditatie / Erkenning

Trainingen zijn vaak bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid). Omdat dit een kleine introductie is voor het onderwerp, zijn er geen expliciete aanvragen gedaan voor dit onderdeel.

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

  • Kennismaking
  • Prikkelbare Darm, IBS, Spastische Colon
  • Wat is het, welke symptomen, effecten
  • De behandeling met hypnotherapie
  • Vragen
  • Afronding

 

Doelstelling

Kennismaken met een prikkelbare darm en de behandeling d.m.v. hypnotherapie

Rita Gras

werkte van 1995 tot 2013 als docente, trainer, supervisor en assessor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, waar zij zelf ook haar opleiding heeft gevolgd. Zij heeft een praktijk voor Integratieve hypno-psychotherapie in Haarlem en Bloemendaal. Bovendien is zij 25 jaar als yogadocente werkzaam geweest en heeft zij veel ervaring op het gebied van lichaamswerk en ademhalings- en meditatie oefeningen. Zij is gespecialiseerd in PDS, praktijkvoering en hypnotherapeutische en psychotherapeutische interventies.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

S. Kollaard & H. Vinke, Het zorgboek prikkelbare Darm, Sitchting September, 2011, ISBN 9086480918
G. Enders, De mooie voedselmachine, Luitingh-Sijthof, 224pag. ,2015, ISBN:9789024565863
M. Roach, Hap slik weg, Maven Publishing, 2014, ISBN: 9789491845031

Bekijk ook eens deze bijscholingen