Veelgestelde vragen

Voordat je contact op neemt met het secretariaat, kan het zijn dat je vraag een veel gestelde vraag is. Misschien staat hier het antwoord.

Algemeen

Komt de training die ik wil volgen ook op een andere locatie?

We proberen de trainingen zoveel mogelijk door het land te rouleren. De kans is daarom groot dat de training in de toekomst bij een andere locatie komt. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, als je in de planning ziet (onder het tabblad inschrijven bij de informatiepagina), dan kan dit je een indruk geven of deze training rouleert of niet. Als een training gepland is komt deze op de website, dus er zijn niet meer trainingen gepland dan zichtbaar.

Hoe moet ik mij afmelden voor een training?

Zodra je weet dat je niet aanwezig kunt zijn op een training is het van belang dit zo spoedig mogelijk te melden. Je doet dit door een mail te sturen naar info@bivt.nl. Eventuele kosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je afmeldt. Meer informatie hierover vind je in de algemene voorwaarden.

Hoe lang duurt het totdat ik restitutie ontvang van een afgezegde training?

We doen altijd ons best om dit soort zaken zo snel mogelijk te regelen. Onder normale omstandigheden kun je verwachten dat binnen 20 dagen het bedrag weer teruggestort is. Meestal is dit sneller, maar zeker niet later.

Krijg ik punten bij mijn beroepsvereniging voor een training?

We proberen altijd bij zoveel mogelijk organisaties in onze sector onze trainingen te accrediteren (erkennen). Je kunt altijd bij de pagina van de trainingsdag onder ‘Overige informatie’ zien bij welke organisaties de training voor erkenning is aangevraagd. Let op: Het kan altijd zijn dat er een fout gemaakt is bij het onderhouden van onze website (het gaat om veel trainingen en veel beroepsverenigingen), we raden daarom altijd aan om na te vragen bij je eigen beroepsvereniging of je punten krijgt voor het volgen van een training.

Wanneer ontvang ik mijn bewijs van deelname?

Iedereen ontvangt aan het einde van de laatste dag van de training een certificaat van deelname. Deze kan gebruikt worden om aan de beroepsvereniging aan te tonen dat je aanwezig bent geweest. Het is niet mogelijk om dit bewijs eerder te ontvangen.

Waar kan ik parkeren?

BivT maakt gebruik van veel locaties over heel Nederland en daarbij is het niet altijd mogelijk om bij te houden waar je kunt parkeren. We doen ons best en geven vaak een suggestie, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een parkeerplek of om te komen met het openbaar vervoer. Voor eventueel meer informatie over parkeren, kun je kijken op de locatie pagina: https://bivt.nl/locaties/

Kan ik mij nog inschrijven voor een training?

Als het nog mogelijk is om via de website in te schrijven voor de training, dan is er nog plek. Als je binnen twee weken voor aanvang van de training inschrijft, dan kan het zijn dat het certificaat wordt nagestuurd in plaats van dat je deze in de training ontvangt. Let wel op: Je dient betaald te hebben voordat je wordt toegelaten in de training en voordat je toegang tot het E-learning gedeelte van de training krijgt. Schrijf je  op het laatste moment (binnen 2 weken) in, betaal dan via Ideal.

Mijn BivT/ E-learning

BivT gaat voor efficiëntie en duurzaamheid!

In het E-learning van BivT vind je altijd je materialen terug, ook als deze in de loop van de tijd vernieuwd worden kun je deze inzien. Het duurzaam omgaan met de middelen bespaard ruim 990 KG papier en plastiek per jaar! Je kunt een laptop of tablet meenemen naar de trainingsdagen en krijgt een kladblokje voor aantekeningen.

Wat is ‘Mijn BivT’?

Mijn BivT is het online gedeelte van het BivT. Hier vind je alle materialen die bij een training horen en ook informatie over wat je moet voorbereiden voor de eerste training.

Ik heb een test ingevuld, maar ik kan niet verder, hoe kan dat?

Er zijn verschillende soorten test op MijnBivT. Het kan zijn dat een test automatisch wordt nagekeken en dan kun je meteen verder. Echter veel testen moeten door de docent of het secretariaat worden nagekeken. In dit geval moet je dus wachten totdat je verder kunt tot iemand de test in ontvangst heeft genomen en heeft nagekeken. Op het moment dat de test is nagekeken ontvang je een mailtje en weet je dat je nu wel verder kunt.

Mijn percentage komt niet op 100% terwijl ik wel al de training gevolgd heb. Klopt dat?

Het percentage dat je ziet bij de trainingen op MijnBivT geeft aan hoe ver je bent op het digitale gedeelte en niet of je wel of niet aanwezig bent geweest op de training. Om het digitale gedeelte af te ronden moet je elk digitaal onderdeel afronden. Je doet dit door onder elk onderdeel ‘Training afronden’ aan te klikken (inclusief de pagina waar het naslagwerk staat).

Ik zie mijn training nog niet in het rijtje staan bij “Mijn scholingen”.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het meest voor de hand liggende is dat de omgeving nog niet is vrijgegeven. Dit gebeurt bij de bevestiging dat de training door gaat (ongeveer 2 weken van tevoren). Is dit al gebeurd en heb je nog geen toegang? Neem dan contact op met het secretariaat.

Er staat dat de pagina “Bezig” is, wat betekent dat.

Het “Bezig” Icoon laat zien dat je bezig bent met het digitale gedeelte van de training en dus niet dat de pagina nog “bezig” is met inladen. Je kunt dit icoon weg krijgen door de training digitaal volledig af te ronden en onder elke training op “les afronden” te klikken. Op deze manier laat je ook digitaal zien dat je de training hebt afgerond.

EMDR opleiding

Is mijn voorkennis voldoende?

Voor de EMDR is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je in het verleden Psychopathologie of DSM hebt gehad. De PsBK (CPION of SNRO geaccrediteerd) is hiervoor voldoende, maar het kan ook in een andere opleiding hebben gezeten. Het is voor ons niet mogelijk om voor je inschrijving al een OK te geven. Denk je te voldoen aan de voorkennis en wil je de training volgen? Schrijf je dan in. Je ontvangt dan een verzoek tot voorkennis waarna je een kopie van je diploma(‘s) kunt mailen. Deze kan dan beoordeeld worden door de trainer.

Hoe dien ik mijn supervisie in te leveren?

Je dient dit te doen via Wetransfer, kijk hiervoor op de laatste pagina van reader 4. Daar staat het uitgelegd. Let vooral op de correcte naamgeving van de bestanden die je inlevert! Het is zeer belangrijk dat dit goed gebeurd voor een vlotte bewerking hiervan.

Hoe lang duurt het voordat ik feedback krijg op mijn supervisie?

Dit duurt maximaal 6 weken nadat de opdracht in ontvangst is genomen. Het heeft geen zin om eerder te vragen wat de status is van je opdracht. Let er op dat het soms behoorlijk druk kan zijn met het nakijken van sessies, dit is allemaal handwerk en moeten stuk voor stuk worden beluisterd. Je ontvangt via de mail je feedback terug.

Moet ik als EMDR master Practitioner of EMDR Therapeut verplichte dagen volgen?

Het is verplicht om trainingsdagen te volgen als je vermeld wilt blijven op de website: www.emdr-therapeuten.nl. Het gaat om 1 thema- of praktijkdag per jaar. Je kunt deze hier vinden. Wanneer je niet vermeld wilt worden op de website, raden we het je alsnog aan deze dag te volgen.

Hoe kan ik het supervisieprogramma Kind & Jeugd volgen? Wat moet ik daar voor doen? En wat zijn de kosten?

Om het supervisie programma Kind & Jeugd te volgen dien je naast de opleiding basisprotocollen de EMDR themadag Kind en Jeugd te volgen. Als je alleen met kinderen werkt kun je je opgeven voor de opleiding EMDR Kind & Jeugd, dan hoef je niet eerst een supervisieprogramma voor volwassenen te doorlopen. Indien je zowel met volwassenen als kinderen werkt, dan kun je via de mail het volgende supervisie traject aanvragen. Dit daar de kosten voor 1 traject al bij de EMDR opleiding zijn inbegrepen en het volgende traject dan eerst dient te worden aangevraagd.

MBK en PSBK

Ik wil graag mijn Medische en of Psychosociale basiskennis behalen.

BivT heeft de opleidingen voor MBK en PSBK per 1-1-2018 gestopt. Er kunnen alleen nog losse trainingsdagen gevolgd worden die tot de jaarlijkse verplichting behoren die beroepsverenigingen stellen.

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact op met ons secretariaat. We zullen je zo snel mogelijk proberen te helpen.