Veelgestelde vragen

Covid-19 beleid

Update 26 november 2021 – 19.30 uur
Op grond van de door het kabinet en het RIVM versoepelde maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) is het voor BivT mogelijk om alle locaties te gebruiken voor fysieke trainingen. Het aanbieden van onze trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is toegestaan met inachtneming van de door het RIVM opgestelde basisregels. BivT heeft altijd contact met het RIVM, de locaties en als er een fysieke training doorgaat is dat uiteraard geheel volgens de  gestelde normen die door de overheid zijn opgesteld. BivT zal dan ook de geldende Algemene Voorwaarden hanteren!

Houd je in openbare ruimte en als je gaat lopen aan – 1.50 meter afstand – mondkapje gebruiken.  Ook tijdens plenaire oefeningen zorg je voor jezelf en collega!
Om 17.00 uur het pand verlaten!

Hoe kan ik praktiseren in corona tijd en mag dit?
Voor adviezen over werken in je praktijk verwijzen wij je door naar je eigen beroepsvereniging.

Regels tijdens fysieke dagen?
Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk om de basisregels van het RIVM na te leven. Dit houdt in dat er op verschillende Horeca locaties van ons de regels die vanuit de overheid zijn opgesteld vanaf 28 november 2021 mogelijk controle zal zijn op corona vaccinatie.
Wanneer een training op een Fletcher locatie wordt gegeven zal bij alleen gebruik van de trainingszaal geen controle plaatsvinden, er kan wel om gevraagd worden. Indien men wenst gebruik te maken van het restaurant en/of terras dient men zich ervan bewust te zijn dat dit alleen mogelijk is met QR code.
Op onze besloten locaties (zonder horeca bestemming) zal niet worden gecontroleerd op corona vaccinatie.
De online trainingen worden uiteraard niet gecontroleerd. Tijdens de fysieke trainingen kunnen er plenaire oefeningen aangeboden worden waarbij het gebruik van mondkapje en handschoentjes mogelijk is. Neem deze dus ten alle tijden mee!

Algemene vragen over BivT en trainingen

Wie is BivT?
BivT faciliteert professionals die hun ervaring en passie willen delen met professionals in de complementaire en reguliere zorgverlening. BivT zorgt voor alle back-office handelingen, regelt accreditaties en stimuleert samenwerking en is de plek voor praktijkgerichte professionalisering. BivT is geen beroepsvereniging en kan ook geen informatie verstrekken over lidmaatschap, btw vrijstelling, punten die men verstrekt etc.

Mag ik deelnemen aan een training bij BivT?
Op de website kun je bij elke training onder het kopje ‘Details’ lezen of deelname mogelijk is.

Kan ik mij nog inschrijven voor een training?
Inschrijven kan tot twee dagen voor aanvang van de training. Lukt dat niet dan is de training volgeboekt. Schrijf je  op het laatste moment in dan probeert BivT zo snel mogelijk toegang te verlenen tot je ‘MijnBivT E-learning’.

Wanneer krijg ik mijn inloggegevens voor mijn e-learning omgeving?
Twee weken voor aanvang van de training sturen wij de uitnodiging met een link per mail. Let op, deze kan in je Spam box terechtkomen!

LET OP! Vanaf het moment dat je kunt inloggen start de training en gelden de algemene voorwaarden. zie hier

Wordt een training ook op een andere locatie gegeven?
BivT geeft alle trainingen zoveel mogelijk door het land te rouleren. De kans is daarom groot dat de training in de toekomst bij jouw in de buurt  komt.
Houdt de nieuwsbrief en de website in de gaten. (Schrijf in voor de nieuwsbrief)

Krijg ik punten bij mijn beroepsvereniging voor een training?
BivT heeft diverse accreditaties en erkenningen. Staat je beroepsvereniging er niet bij of twijfel je?
Informeer dan altijd bij je eigen beroepsvereniging. Zie voor uitgebreide informatie accreditaties

Hoeveel punten krijg ik bij mijn beroepsvereniging voor een training?
BivT verstrekt SBU (Studie Belasting Uren), je beroepsvereniging geeft deze punten zelf ook aan. Dit kunnen ook PE of ECT punten zijn!
Zie voor uitgebreide informatie accreditaties

Wanneer ontvang ik mijn bewijs van deelname?
Aan het einde van de laatste trainingsdag ontvang je een bewijs van deelname of certificaat. Dit kan ook een PDF document zijn na een online training die achteraf per mail verstuurd wordt.

Mijn naam staat foutief op het certificaat!
Je hebt zelf je naam bij registratie (inschrijving) ingevoerd en BivT is niet verantwoordelijk voor deze fout.
Je kan zelf je certificaatnaam veranderen: Log in op Mijn BivT – Mijn gegevens – Accountgegevens. Je kunt een nieuw certificaat aanvragen waarvoor € 26,50 kosten worden berekend inclusief verzendkosten. (prijzen kunnen wijzigen)

Ik ben mijn certificaat kwijt en wil een nieuw certificaat aanvragen!
 1. Je kunt een nieuw certificaat aanvragen waarvoor € 26,50 kosten worden berekend inclusief verzendkosten. (prijzen kunnen wijzigen)

2. Je kunt een nieuwe certificaat digitaal (PDF) ontvangen waarvoor € 10,00 administratieve verwerkingskosten in rekening wordt gebracht.

Mijn BivT - e-learning

Wat is ‘Mijn BivT’?
‘Mijn BivT’ is jouw online e-learning omgeving waar je alle informatie en materialen over je training kunt inzien. Ook eventuele voorbereiding wordt hier aangegeven.

Waarom e-learning en geen reader/syllabi?
Het duurzaam omgaan met de middelen bespaard ruim 1.175 KG papier en plastiek per jaar! Je kunt een laptop of tablet meenemen naar de trainingsdagen en krijgt een kladblokje voor aantekeningen. In het E-learning van BivT vind je altijd je materialen terug, ook als deze in de loop van de tijd vernieuwd worden.

Ik kan niet verder, hoe kan dat?
Een test/toets/les / evaluatie / review moet je afronden door onderaan op de knop ‘afronden’ te klikken. Anders wordt deze niet naar de trainer verstuurt. Daarna kun je gelijk verder of moet eerst  de trainer of het BivT secretariaat je test/les inzien en geeft daarna toegang om verder te kunnen. Dit kan soms enkele dagen duren maar we proberen het zo snel mogelijk.
Soms even geduld! Let op, soms komt het bericht in je spam!

Mijn percentage komt niet op 100% terwijl ik wel al de training gevolgd heb. Klopt dat?
Het percentage dat je ziet bij de trainingen op ‘MijnBivT’ geeft aan hoe ver je bent op het digitale gedeelte en niet of je wel of niet aanwezig bent geweest op de training. Om het digitale gedeelte af te ronden moet je elk digitaal onderdeel afronden, ook de verplichte evaluatie. Je doet dit door onder elk onderdeel ‘Training afronden’ aan te klikken.

Ik zie mijn training nog niet in het rijtje staan bij “Mijn scholingen”.
Na inschrijving krijg je ongeveer veertien dagen voor aanvang een bericht dat je kunt inloggen op je e-learning account. Dan kun je bij alle informatie die nodig is voor de training.
Lukt het niet? Heb je de mail gemist? Neem dan contact op met het BivT secretariaat.

Er staat dat de pagina “Bezig” is, wat betekent dat.
Het “Bezig” Icoon laat zien dat je bezig bent met het digitale gedeelte van de training en dus niet dat de pagina nog “bezig” is met inladen.
Je kunt dit icoon weg krijgen door de training digitaal volledig af te ronden en onder elke training op “les afronden” te klikken. Op deze manier laat je ook digitaal zien dat je de training hebt afgerond.

Je wachtwoord kwijt? Accountgegevens wijzigen?
Je hebt een nieuw wachtwoord aangevraagd? Gebruik altijd je eigen gebruikersnaam/e-mailadres, maak slechts 1 account aan. Gebruik 1 account alleen voor jezelf, kan niet voor 2 personen op met hetzelfde account inschrijven. Je account is namelijk gekoppeld aan je eigen e-learning omgeving! Ingelogd in je account kun je al je gegevens wijzigen als dat nodig is. Geef geen wijzigingen door aan het BivT secretariaat!

Webinar en online training

Online trainingen
Heb je ingeschreven voor een online training, dan ontvang je altijd vooraf de inloggegevens. (soms in Spam box) Er gelden verder dezelfde voorwaarden als fysieke trainingen.

Online voorwaarden
Deelnemen aan een online training is alleen toegestaan met camera en geluid, maximaal 1 deelnemer, moet op een vaste locatie zijn. Er mogen geen andere personen aanwezig zijn in dezelfde ruimte.
Er mag geen opname gemaakt worden. De trainer of co-host mag je uit de meeting verwijderen zonder opgave! Je ontvangt dan geen certificaat of restitutie van gelden! Te laat aanwezig, eerder stoppen of tussentijds niet aanwezig zal inhouden dat je geen certificaat voor de dag ontvangt.

Online training certificaat
Als je een online training hebt afgerond wordt het certificaat via @ als PDF of post verstuurd.

Online kosten
Daar BivT een professionele studio huurt en de gehele dag een Co-host nodig heeft voor een optimaal verloop, zijn de kosten vaak hoger dan een fysieke training. Tevens wordt de groepsgrote nagenoeg gelijk gehouden als op een fysieke trainingsdag.

Gratis Webinar
Gratis Webinars zijn altijd een introductie en of een theoretische onderdeel uit de trainingsdag(en). De Webinar komt niet i.p.v. een training maar je maakt kennis met het onderwerp en de trainer. De trainingsdagen zijn praktijkgericht om verder te professionaliseren. Je punten ontvang je na het volgen van de gehele training. Voor Gratis Webinars worden geen accreditatiepunten verstrekt.

Webinar deelname certificaat
Voor de korte gratis webinar zal geen bewijs van deelname gemaakt worden.

Technische problemen

De meeste problemen met het bekijken van een webinar worden veroorzaakt doordat je eigen wifi onvoldoende sterk is. Daar kunnen wij helaas niet zoveel aan doen. Zorg ervoor dat je al je applicaties sluit op je computer, dat je dicht bij de router zit of een kabel gebruikt. Klik hier voor het volledige overzicht.

Betaling - annulering - restitutie

Mag ik in termijnen betalen?
Het is sinds 2018 niet meer mogelijk om in termijnen te betalen. Inschrijving geschied doormiddel van IDeal betaling.

Kan ik uitstel van betaling krijgen?
Bij BivT wordt per 2018 geen uitstel van betaling verleend. Inschrijving geschied doormiddel van IDeal betaling.

Mijn werkgever betaalt?
Tijdens het inschrijven kun je daar vermelden op welke naam de factuur moet komen te staan. Echter dien je direct zelf of je werkgever per IDeal te betalen. Je moet ook zelf inschrijven met een eigen @ adres, dit om je eigen e-learning omgeving te bevestigen.

Ontvang ik een factuur?
Nadat je inschrijving door de administratie is verwerkt ontvang je per mail een factuur. BivT  is vrijgesteld van BTW!

Wat als een training niet doorgaat?
Ongeveer veertien dagen voor aanvang wordt de training bevestigd en kun je bij de materialen op de e-learning omgeving.
Mocht een training niet kunnen plaatsvinden wordt je hiervan op de hoogte gebracht. BivT probeert dit als facilitair zo vroeg mogelijk te realiseren maar mogelijke omstandigheden kunnen helaas niet altijd voorkomen dat het eerder mogelijk is!

Annuleren voor een training?
Zodra je weet dat je niet aanwezig kunt zijn op een training is het van belang dit zo spoedig mogelijk te melden en altijd schriftelijk per @ te sturen naar [email protected]. Eventuele kosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je afmeldt. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Hoe lang duurt het totdat ik restitutie ontvang van een geannuleerde training?
De BivT administratie doet haar uiterste best om binnen 14 werkdagen het bedrag terug te storten. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Locatie en de training

Waar kan ik parkeren?
BivT kan dit onmogelijk jaarlijks bijhouden en is dan ook de verantwoording van de deelnemer zelf. Kijk voor meer informatie op Locaties

Lunch?
BivT faciliteert GEEN lunch daar het op vele locaties onmogelijk is en op enkele locaties alleen met volledig arrangement, wat een veel hogere prijs tot gevolg zal hebben.
Eigen lunch meenemen is mogelijk of in het restaurant (locatie hotels) of omgeving kun je dit zelf regelen. Informatie kun je soms via de website van de locatie vinden.

EMDR opleiding

Is mijn voorkennis voldoende?
De verplichte voorkennis wordt aangegeven op de site onder tabblad ‘Details’. Na inschrijven stuur je kopieën van je diploma(‘s) op waarna de trainer kijkt of je mag deelnemen. Vooraf mailen hierover heeft geen zin!

Moet ik voorbereiden of zijn er verplichte boeken?
Mogelijke voorbereiding staat in je e-learning omgeving waar je twee weken voor aanvang van de 1e trainingsdag alle informatie vindt. Er zijn ook geen verplichte boeken. Je krijgt alle informatie die nodig is via syllabi.

Vanaf voorjaar 2022 geen voorkennis nodig voor de EMDR opleiding?
Medio februari 2022 zal het BivT een volledige EMDR opleiding faciliteren voor iedereen die deze fantastische methodiek wil leren! Voor diegenen die geen PsBK hebben bieden we de mogelijkheid een volledige opleiding te volgen. Tevens is aansluiting bij de ‘Samenwerkende EMDR therapeuten’ mogelijk. Zodra je gaat behandelen dien je te voldoen aan de Wkkgz richtlijnen. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief. Wil je je plek al reserveren? Stuur een mail naar het secretariaat [email protected].

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?
Nadat het supervisie examen programma is afgerond. Er wordt geen tussentijds bewijs van deelname afgegeven!

Hoe dien ik mijn supervisie in te leveren?
Tijdens de EMDR opleiding zullen de trainers uitleg geven hoe dit precies gaat.

Hoe lang duurt het voordat ik feedback krijg op mijn supervisie?
Dit duurt maximaal 6 weken nadat de opdracht in ontvangst is genomen. Het heeft geen zin om eerder te vragen wat de status is van je opdracht!

Moet ik als EMDR Practitioner of EMDR Therapeut verplichte dagen volgen?
Het is verplicht om trainingsdagen of online Webinars te volgen als je vermeld wilt blijven op de website: www.emdr-therapeuten.nl.
Meer informatie kun je hier vinden.

Mag ik deelnemen aan de EMDR thema- of verdiepingsdagen?
Deelname is alleen mogelijk als je de vier dagen van de EMDR opleiding hebt gevolgd die door het BivT is gefaciliteerd.

Werk je alleen met kind en jeugd?
Dan kun je de 5 daagse EMDR opleiding Kind en Jeugd volgen of als je de 4 daagse EMDR opleiding volwassenen hebt afgerond kun je ook de EMDR themadag kind en jeugd te volgen.

Hoe kan ik het supervisieprogramma Kind & Jeugd volgen?
Na het volgen van de EMDR themadag kind en jeugd kun je starten met het supervisie examen programma.

Ik werk met volwassenen en kind en jeugd – wil voor beiden gecertificeerd zijn. En wat zijn de kosten?
Na het afronden van de 4 daagse EMDR opleiding kun je gelijk starten met het supervisie examen programma volwassenen (is voor betaald). Na het volgen van de EMDR themadag kind en jeugd kun je starten met het supervisie programma kind en jeugd. Kosten voor dit supervisie programma zijn € 195,-

Mag je als GGZ of POHGGZ deelnemen?
Je dient aan alle voorgaande voorwaarden te voldoen. Werk je bij een instelling of artsenpraktijk dan dient je werkgever garant te staan door een ondertekende verklaring te maken dat je de opleiding mag volgen en de EMDR mag toepassen.

Mag je deelnemen aan de EMDR dagen?
Deelname mag alleen als je de opleiding hebt gedaan via BivT. Helaas blijkt uit de afgelopen 20 jaar dat geen enkele andere opleiding voldoet aan de gestelde eisen! Heb je de opleiding voor 2013 gedaan en geen verdiepingsdagen meer gevolgd, dan is deelname alleen mogelijk nadat je de opleiding opnieuw hebt afgerond.

Medische en Psychosociale basiskennis

Ik wil graag mijn Medische en of Psychosociale basiskennis behalen.
BivT geeft geen opleidingen hiervoor. Wel bij- en nascholingsdagen. Zie ook cgo-mpsbk.nl/

MBK en/of PsBK accreditatie?
Bij alle trainingen staat of deze geaccrediteerd is voor MBK of PsBK volgens CGO en SRNO richtlijnen. Echter zijn er beroepsverenigingen die alsnog eigen regels hanteren. Informeer dus altijd bij je eigen beroepsvereniging of je punten krijgt en waarvoor.

Accreditatie

Bij welke beroepsvereniging kan ik mij het best aansluiten?

BivT heeft een onafhankelijk positie en zal geen antwoord kunnen geven bij welke beroepsverenigingen je kunt aansluiten. Enkele beroepsverenigingen staan niet op onze erkenning of accreditatie lijst daar bivt zich niet verenigd met het accreditatie beleid of niveau. Wij raden aan om dit met de eigen beroepsvereniging te bespreken daar bivt al diverse instituut accreditaties heeft. BivT wordt dan ook ge-audit op niveau, organisatie, administratie en zal dan ook geen dubbele accreditaties doen.

Waar kan ik vinden of mijn beroepsvereniging de training erkend?

Bij elke geplande training vind je op de informatiepagina van de training onder het kopje: ‘Overige informatie’ of ‘Details’ alle beroepsverenigingen die de trainingen erkennen en hier punten voor geven.

Let op: We stellen deze informatie altijd met zorg samen maar raden je altijd aan bij je beroepsvereniging te controleren of de opleiding of training erkend is. BivT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet verkrijgen van punten!

Hoeveel punten ontvang ik voor een training?

Om fouten te voorkomen raden wij je aan om dit bij je beroepsvereniging na te vragen daar een ieder een eigen puntentelling hanteert.

Kan ik vragen of een bepaalde training bij mijn beroepsvereniging geaccrediteerd kan worden?

Ja, zeker kan dat!

BivT houdt zich aan het eigen accreditatiebeleid. Het BivT is een erkend bij- en nascholingsinstituut wat door onafhankelijke koepelorganisaties een instituut systeem accreditatie heeft. De meeste beroepsverenigingen hebben afspraken gemaakt om deze koepels hun accreditatie wensen te laten verzorgen. Hierdoor wordt de onderwijskundige kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd en kan BivT betere betaalbare trainingen faciliteren die voor iedereen toegankelijk blijven.

BivT adviseert en overlegt met beroepsverenigingen het belang van samenwerking met deze organisaties en het BivT voor hun leden. Hiermee wordt ook de onafhankelijkheid van accreditaties gewaarborgd!
Daar er meer dan 150 beroepsverenigingen zijn en het BivT ruim 60 bij- en nascholingen faciliteert, is het onmogelijk deze bij vele  beroepsverenigingen apart in te dienen en zeker als beroepsverenigingen hier eigen kosten voor rekenen.

Om alsnog PE punten te verkrijgen bij je beroepsvereniging raden wij aan dit bespreekbaar te maken bij de vereniging of ons aan te geven welke mogelijkheden er nog zijn binnen de vereniging. Dit in het achterhoofd houdend, kun je altijd aan ons vragen of we willen onderzoeken of we een bepaalde bijscholing kunnen laten accrediteren bij jouw beroepsvereniging. Neem hiervoor contact met ons op!

Zie ook: https://bivt.nl/accreditaties/

Gratis Webinar
Voor Gratis Webinars worden geen accreditatiepunten verstrekt.

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact op met ons secretariaat. We zullen je zo snel mogelijk proberen te antwoorden.