Veelgestelde vragen

Algemene vragen over BivT en trainingen

Wie is BivT?
BivT faciliteert praktiseerde professionals die hun ervaring en passie willen delen met professionals in de complementaire en reguliere zorgverlening. BivT zorgt voor alle backoffice handelingen, regelt aanvragen accreditaties, stimuleert samenwerking. BivT is geen beroepsvereniging en kan ook geen informatie verstrekken over lidmaatschap, btw vrijstelling, punten die men verstrekt etc.

Mag ik deelnemen aan een training bij BivT?
Op de website kun je bij elke training onder het kopje ‘Details’ lezen of deelname mogelijk is.

Kan ik mij nog inschrijven voor een training?
Inschrijven kan zolang de training niet volgeboekt is.

Wanneer krijg ik mijn inloggegevens voor mijn e-learning omgeving?
Twee weken voor aanvang van de training sturen wij de uitnodiging met een link per mail en is je training gestart (let op je spam box). Zie de algemene voorwaarden. zie hier

Wordt een training ook op een andere locatie gegeven?
BivT geeft alle trainingen zoveel mogelijk door het hele land. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten. (Schrijf in voor de nieuwsbrief)

Krijg ik punten bij mijn beroepsvereniging voor een training?
BivT heeft diverse accreditaties en erkenningen. Zie voor uitgebreide informatie accreditaties

Hoeveel punten krijg ik bij mijn beroepsvereniging voor een training?
BivT verstrekt SBU (Studie Belasting Uren), je beroepsvereniging geeft deze punten zelf ook aan. Dit kunnen ook PE of ECT punten zijn! Zie voor uitgebreide informatie accreditaties

Wanneer ontvang ik mijn bewijs van deelname of certificaat?
Na je training rond je deze af in de e-learning (je eigen account). Doe de ‘testen’ (Quiz) en na de ‘Evaluatie-Review’ zal de trainer je toegang geven tot ‘Naslagwerk’. Dit kan een paar dagen duren voordat je toegang krijgt! LET OP! Je hebt 1 jaar toegang tot je training vanaf start datum!

Mijn naam staat foutief op het certificaat!
Je hebt zelf je naam bij registratie (inschrijving) ingevoerd en BivT is niet verantwoordelijk voor deze fout. Je kunt zelf je certificaatnaam veranderen in je eigen account. De eerdere foutieve vermelding kan meestal niet gewijzigd worden!

Ik ben mijn certificaat kwijt en/of wil een nieuw certificaat aanvragen!
1. Je kunt een nieuw certificaat per post aanvragen waarvoor € 26,50 kosten worden berekend inclusief verzendkosten. (prijzen kunnen wijzigen) 2. Je kunt een nieuw certificaat digitaal (PDF) ontvangen waarvoor € 10,00 administratieve verwerkingskosten in rekening wordt gebracht. LET OP: Je materialen en certificaten zijn tot 1 jaar toegankelijk na startdatum van de training.

Mijn e-learning

Wat is ‘Mijn BivT’?
‘Mijn BivT’ is jouw online e-learning account waar je alle informatie over je training kunt inzien. Eventuele voorbereiding wordt hier aangegeven. Lees de handleiding hier of kijk het instructiefilmpje

Waarom e-learning en geen reader/syllabi?
Het duurzaam omgaan met de middelen bespaard ruim 1.575 KG papier en plastiek per jaar! Je kunt een laptop of tablet meenemen naar de trainingsdagen en krijgt een kladblokje voor aantekeningen.

Ik kan niet verder, hoe kan dat?
Een test/toets/quiz/les/evaluatie/review moet je afronden door onderaan op de knop ‘afronden’ te klikken. Anders wordt deze niet naar de trainer verstuurt. Daarna kun je gelijk verder of moet eerst de trainer je test/les inzien en geeft daarna toegang om verder te kunnen. Dit kan soms enkele dagen duren. Soms even geduld! Let op, soms komt het bericht in je spam!

Mijn percentage komt niet op 100% terwijl ik wel al de training gevolgd heb. Klopt dat?
Het percentage dat je ziet bij de trainingen op ‘MijnBivT’ geeft aan hoe ver je bent op het digitale gedeelte en niet of je wel of niet aanwezig bent geweest op de training. Om het digitale gedeelte af te ronden moet je elk digitaal onderdeel afronden, ook de verplichte evaluatie. Je doet dit door onder elk onderdeel ‘Training afronden’ aan te klikken.

Ik zie mijn training nog niet in het rijtje staan bij “Mijn scholingen”.
Na inschrijving krijg je ongeveer veertien dagen voor aanvang een bericht dat je kunt inloggen op je e-learning account. Dan kun je bij alle informatie die nodig is voor de training. Lukt het niet? Heb je de mail gemist? Neem dan contact op met het BivT secretariaat.

Er staat dat de pagina “Bezig” is, wat betekent dat.
Het “Bezig” Icoon laat zien dat je bezig bent met het digitale gedeelte van de training en dus niet dat de pagina nog “bezig” is met inladen. Je kunt dit icoon weg krijgen door de training digitaal volledig af te ronden en onder elke training op “les afronden” te klikken.

Je wachtwoord kwijt? Accountgegevens wijzigen?
Je hebt een nieuw wachtwoord aangevraagd? Gebruik altijd je eigen gebruikersnaam/e-mailadres, maak slechts 1 account aan.
Gebruik 1 account alleen voor jezelf, kan niet voor 2 personen op hetzelfde account inschrijven. Je account is gekoppeld aan je eigen e-learning omgeving! Ingelogd in je account kun je al je gegevens wijzigen als dat nodig is. Geef geen wijzigingen door aan het BivT secretariaat!

Hoelang is het materiaal beschikbaar?
De materialen van een gevolgde training is 1 jaar beschikbaar in de e-learning om in te zien en kan je eventueel uploaden. Trainingen die niet meer op de website vermeld staan en/ of worden gefaciliteerd door BivT zijn niet meer toegankelijk in de e-learning. Ook je certificaat is na 1 jaar niet meer beschikbaar.

Waarom krijg ik materialen pas in het ‘Naslagwerk’?
De materialen worden door de trainer aan het BivT verstrekt die als facilitair van de trainer het materiaal daar plaatst in de e-learning waar de trainer het wil verstrekken. Het is dan ook niet altijd mogelijk om vooraf materialen in te zien.

Materiaal alleen in het Engels beschikbaar?
Enkele materialen worden door de trainer in het Engels aan het BivT verstrekt die als facilitair deze in de e-learning plaatst. De trainer die dit aangeeft vindt dat het op Hbo-niveau goed mogelijk is en meestal is het extra informatie. Als het in het Engels wordt verstrekt blijkt het niet in het Nederlands mogelijk te zijn. Tip van BivT – teksten kunnen vaak via internet gevonden worden en vertaald! Dit wordt niet gefaciliteerd.

Waar is mijn Certificaat

Certificaat in mijn e-learning
Na afronding van een fysiek of online training is het certificaat digitaal te zien nadat je alle ‘lessen/testen’ hebt afgerond.
Dan vind je in het naslagwerk van je training de paarse knop ‘bekijk je certificaat’. (zie afbeelding)

Staat je certificaat in deze digitale omgeving dan ontvang je geen fysiek exemplaar. Wil je graag een fysiek certificaat, dan kan deze aangevraagd worden tegen administratieve kosten á € 26,50 inclusief verzendkosten. Staat er geen certificaat dan wordt deze niet digitaal verstrekt. Voor een gratis Webinar ontvang je geen certificaat of bewijs van deelname!

Hoelang is het certificaat beschikbaar?
Je certificaat is 1 jaar beschikbaar in de e-learning nadat je de e-learning volledig hebt afgerond. Afwijkende voorwaarden worden in je e-learning vermeld. Wij raden dan ook aan om deze direct te downloaden nadat deze beschikbaar is. Na de EMDR opleiding dien je eerst je supervisie programma af te ronden voordat je een certificaat ontvangt!

Welke datum?
LET OP: De datum op het certificaat is het moment waarop je de training volledig hebt afgerond in het e-learning!

Webinar en online training

Online trainingen
Heb je ingeschreven voor een online training, dan ontvang je altijd vooraf de inloggegevens – kan 1 dag vooraf zijn. (soms in Spam box) Er gelden verder dezelfde voorwaarden als fysieke trainingen.

Online voorwaarden
Deelnemen aan een online training is alleen toegestaan met camera en geluid, maximaal 1 deelnemer, moet op een vaste locatie zijn.
Er mogen geen andere personen aanwezig zijn in dezelfde ruimte. Er mag geen opname gemaakt worden. De trainer of co-host mag je uit de meeting verwijderen zonder opgave! Je ontvangt dan geen certificaat of restitutie van gelden! Te laat aanwezig, eerder stoppen of tussentijds niet aanwezig zal inhouden dat je geen certificaat voor de dag ontvangt.

Online training certificaat
Als je een online training hebt afgerond is het certificaat te downloaden na afronding in de e-learning (na review) als PDF in je eigen e-learning omgeving. LET OP: Je materialen en certificaten zijn tot 1 jaar toegankelijk na startdatum van de training.

Online kosten
BivT verhuurt haar professionele online-studio aan de trainer en huurt een Co-host in, nodig voor een optimaal verloop van de training. Hierdoor zijn de kosten vaak hoger dan een fysieke training.

Gratis Webinar
Gratis Webinars zijn altijd een introductie en of een theoretische onderdeel uit de praktijkgerichte trainingsdag(en). Het Webinar komt niet i.p.v. een training maar je maakt kennis met het onderwerp en de trainer. Je ontvangt geen punten voor een gratis Webinar. Voor Gratis Webinars wordt een opname gemaakt die tot vijf dagen erna alsnog te zien is in je e-learning.

Webinar deelname certificaat
Voor de gratis Webinars zal geen bewijs van deelname gemaakt worden. Betaalde Webinars ontvangen wel een bewijs van deelname met punten.

Technische problemen
De meeste problemen met het bekijken van een Webinar worden veroorzaakt doordat je eigen wifi onvoldoende sterk is. Zorg ervoor dat je al je applicaties sluit op je computer, dat je dicht bij de router zit of een kabel gebruikt. Klik hier voor het volledige overzicht.

Online opname voor achteraf bekijken
De online trainingen worden NIET opgenomen en kunnen niet achteraf bekeken worden. Tenzij aangegeven op de website bij details.

Betaling - annulering - restitutie

Mag ik in termijnen betalen?
Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen. Tijdens inschrijving dien je doormiddel van IDeal te betalen.

Kan ik uitstel van betaling krijgen?
Er kan geen uitstel van betaling worden verleend. Inschrijving geschied doormiddel van IDeal betaling.

Mijn werkgever betaalt?
Tijdens het inschrijven kun je in je accountgegevens vermelden op welke naam de factuur moet komen te staan. Je dient direct zelf of je werkgever per IDeal te betalen. Je moet ook zelf inschrijven met een eigen @ adres, dit om je eigen e-learning omgeving te bevestigen. Mijn werkgever betaald – voorbeeld

Ontvang ik een factuur?
Nadat je inschrijving door de administratie is verwerkt ontvang je na verwerking ook per mail een officiële factuur. BivT is vrijgesteld van BTW!

Wat als een training niet doorgaat?
Ongeveer veertien dagen voor aanvang wordt de training bevestigd en kun je bij de materialen op de e-learning omgeving. Mocht een training niet kunnen plaatsvinden wordt je hiervan op de hoogte gebracht. BivT probeert dit als facilitair zo vroeg mogelijk te realiseren maar mogelijke omstandigheden kunnen helaas niet altijd voorkomen dat het eerder mogelijk is!

Annuleren voor een training?
Zodra je weet dat je niet aanwezig kunt zijn op een training is het van belang dit zo spoedig mogelijk te melden en altijd schriftelijk per @ te sturen naar info@bivt.nl. Eventuele kosten zijn altijd afhankelijk van het tijdstip waarop je afmeldt en gelden onze algemene voorwaarden.

Hoe lang duurt het totdat ik restitutie ontvang van een geannuleerde training?
De BivT administratie doet haar uiterste best om binnen 15 kantoordagen het bedrag terug te storten. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Training op de agenda?

Je ziet geen nieuwe datums?
BivT faciliteert het hele jaar door alle trainingen. Staat er maar 1 datum of geen? Dan komt deze binnenkort op de agenda te staan. Aankondiging vindt ook via de wekelijkse nieuwsbrieven plaats. Schrijf je daarvoor hier in.

Je wilt zelf een training geven?
Kijk hier voor meer informatie.

Locatie

Waar vindt ik de locatie?
Kijk voor meer informatie op Locaties

Waar kan ik parkeren?
BivT kan dit onmogelijk jaarlijks de gemeentelijke veranderingen bijhouden en is dit dan ook de verantwoording van de deelnemer zelf. Kijk voor meer informatie op Locaties

Locatie indeling!
De trainer heeft BivT doorgegeven welke opstelling in de ruimte wenselijk is. BivT heeft dit aan de locatie doorgegeven als facilitair van de trainer.

Lunch?
BivT faciliteert GEEN lunch! Op enkele locaties is het onmogelijk en op enkele locaties kun je dit geheel zelf regelen.
Eigen lunch meenemen is mogelijk of in het restaurant (locatie hotels) of omgeving kun je dit zelf regelen. Informatie kun je soms via de website van de locatie vinden. BivT is niet verantwoordelijk over de setting of kwaliteit van deze faciliteit.

EMDR opleiding

Is mijn voorkennis voldoende?
De verplichte voorkennis wordt aangegeven op de site onder tabblad ‘Details’.
Na inschrijven stuur je kopieën van je diploma(‘s) op waarna de trainer kijkt of je mag deelnemen. Vooraf mailen wordt niet beantwoord!

Moet ik mij voorbereiden of zijn er verplichte boeken?
Mogelijke voorbereiding staat in je e-learning omgeving waar je twee weken voor aanvang van de 1e trainingsdag alle informatie vindt.
Er zijn ook geen verplichte boeken. Je krijgt alle informatie die nodig is via syllabi.

Geen voorkennis voor de EMDR opleiding?
Heb je geen gevraagde voorkennis? Lees hier de uitgebreide mogelijkheden EMDR opleiding.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?
Nadat het supervisie examen programma is afgerond. Je hebt zes maanden de tijd om deze afteronden.
Er wordt geen tussentijds bewijs van deelname afgegeven!

Hoe dien ik mijn supervisie in te leveren?
Tijdens de EMDR opleiding zullen de trainers uitleg geven over het supervisie programma die je in je eigen praktijk doet.

Hoe lang duurt het voordat ik feedback krijg op mijn supervisie?
Dit duurt maximaal 6 weken nadat de opdracht in ontvangst is genomen.

Moet ik als EMDR Practitioner of EMDR Therapeut verplichte dagen volgen?
Het is verplicht om trainingsdagen of online Webinars te volgen als je vermeld wilt blijven op de website: www.emdr-therapeuten.nl.
Meer informatie kun je hier vinden.

Mag ik deelnemen aan de EMDR thema- of verdiepingsdagen EMDR Webinars?
Deelname is alleen mogelijk als je de EMDR opleiding hebt gevolgd die door het BivT is gefaciliteerd.
Heb je de opleiding voor 2015 gedaan en geen supervisie afgerond en geen verdiepingsdagen meer gevolgd, dan is deelname alleen mogelijk nadat je de EMDR opleiding opnieuw hebt gevolgd en met supervisie afgerond.

Werk je alleen met kind en jeugd?
Dan kun je de 5 daagse EMDR opleiding Kind en Jeugd volgen.
Heb je de 4 daagse EMDR opleiding volwassenen afgerond dan kun je ook de EMDR themadag kind en jeugd te volgen.

Hoe kan ik het supervisieprogramma Kind & Jeugd volgen?
Na het volgen van de EMDR themadag kind en jeugd kun je starten met het supervisie examen programma (verplicht).

Ik werk met volwassenen en kind en jeugd – wil voor beiden gecertificeerd zijn. En wat zijn de kosten?
Na het afronden van de 4 daagse EMDR opleiding kun je gelijk starten met het supervisie examen programma volwassenen (is voor betaald). Na het volgen van de EMDR themadag kind en jeugd kun je starten met het supervisie programma kind en jeugd. Kosten voor dit supervisie programma zijn € 275,-

Mag je als GGZ of POHGGZ deelnemen?
Ja en je dient aan alle voorgaande voorwaarden te voldoen. Werk je bij een instelling of artsenpraktijk dan dient je werkgever garant te staan door een ondertekende verklaring te maken dat je de opleiding mag volgen en de EMDR mag toepassen.

Ik wil op de Samenwerkende EMDR therapeuten website worden vermeld?
Vermelding is alleen mogelijk wanneer je één van de EMDR basisopleiding hebt gevolgd en het supervisieprogramma hebt afgerond.

Medische en Psychosociale basiskennis

Medische en of Psychosociale basiskennis behalen.
BivT geeft geen opleidingen hiervoor. Wel bij- en nascholingsdagen.

MBK en/of PsBK accreditatie?
Bij alle trainingen staat of deze geaccrediteerd is voor MBK, PsBK of MPsBK volgens CPION en CGO richtlijnen. Beroepsverenigingen die alsnog eigen regels hanteren? Informeer altijd bij je eigen beroepsvereniging of je punten krijgt en waarvoor, BivT kan hiervoor niet verantwoordelijk voor worden gesteld!.

Accreditaties en punten

Bij welke beroepsvereniging kan ik mij het best aansluiten?
BivT heeft een onafhankelijk positie en kan geen adviezen geven.

Waar kan ik vinden of mijn beroepsvereniging de training erkend?
BivT vraagt bij verschillende koepelorganisaties en beroepsverenigingen accreditatie aan voor onze trainingen. Krijg je voor de training waar je in geïnteresseerd bent wel je Studie Belasting Uren geregistreerd? Hoeveel PE – ECT – SBU punten ontvang je? Kijk op de website van je eigen organisatie of informeer bij je eigen organisatie! Dan kan het zijn dat je alsnog punten krijgt voor het volgen van de training. We raden je dan aan om contact op te nemen met je beroepsvereniging om te vragen of zij alsnog de training kunnen erkennen. Is dit niet het geval, dan horen wij dit graag zodat wij kunnen kijken of we iets voor je kunnen betekenen m.b.t. het aanvragen van een accreditatie.

Hoeveel punten ontvang ik voor een training?
Om fouten te voorkomen raden wij je aan om dit bij je beroepsvereniging na te vragen daar een ieder een eigen puntentelling hanteert. Toegekende punten kan per beroepsvereniging verschillen. Het aantal Studie Belasting Uren (SBU) staat in de basisinformatie in je materialen, te vinden in je e-learning.

Kan ik vragen of een bepaalde training bij mijn beroepsvereniging geaccrediteerd kan worden?
Ja, zeker kan dat!

BivT houdt zich aan het eigen accreditatiebeleid. Het BivT is een erkend bij- en nascholingsinstituut wat door onafhankelijke koepelorganisaties een instituut systeem accreditatie heeft. De meeste beroepsverenigingen hebben afspraken gemaakt om deze koepels hun accreditatie wensen te laten verzorgen. Hierdoor wordt de onderwijskundige kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd en kan BivT betere betaalbare trainingen faciliteren die voor iedereen toegankelijk blijven.

BivT adviseert en overlegt met beroepsverenigingen het belang van samenwerking met deze organisaties en het BivT voor hun leden. Hiermee wordt ook de onafhankelijkheid van accreditaties gewaarborgd!
Daar er meer dan 150 beroepsverenigingen zijn en het BivT ruim 60 bij- en nascholingen faciliteert, is het onmogelijk deze bij vele  beroepsverenigingen apart in te dienen en zeker als beroepsverenigingen hier eigen kosten voor rekenen.

Om alsnog PE punten te verkrijgen bij je beroepsvereniging raden wij aan dit bespreekbaar te maken bij de vereniging of ons aan te geven welke mogelijkheden er nog zijn binnen de vereniging. Dit in het achterhoofd houdend, kun je altijd aan ons vragen of we willen onderzoeken of we een bepaalde bijscholing kunnen laten accrediteren bij jouw beroepsvereniging. Neem hiervoor contact met ons op!

Zie ook: https://bivt.nl/accreditaties/

Gratis Webinar
Voor Gratis Webinars worden geen accreditatiepunten verstrekt.

Onze nieuwsbrief

Krijg jij de nieuwbrief nog niet?

Krijg je ‘te’ veel nieuwsbrieven?

  • BivT faciliteert zeer veel trainingen, zowel fysiek als online en wil niet alles in 1 nieuwsbrief plaatsen. Het kan dus gebeuren dat er meer nieuwbrieven worden verzonden! Maar wel altijd nieuwe, toekomstige en recente trainingen!
  • Wil je uitschrijven voor de nieuwsbrief? Dat zou uiteraard jammer zijn maar je kunt dit altijd zelf doen! Onder aan elke nieuwsbrief bieden wij deze mogelijkheid.
Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact op met ons secretariaat. We zullen je zo snel mogelijk proberen te antwoorden.