Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen hebben wij hieronder verzameld en beantwoord.

Algemene vragen over de trainingen

 

Webinar
Inschrijven via de website, direct afrekenen anders wordt je van de lijst gehaald. Als er een error komt of het lukt niet om in te schrijven dan is de Webinar volgeboekt. Alleen na inschrijving en betaling krijg je uiteindelijk toegang tot je e-learning waar materialen worden geplaatst en na afloop een video van de Webinar. Deze is alleen toegankelijk voor deelnemers en wordt na 7 dagen verwijderd. Het heeft geen zin om het BivT te mailen! Er wordt ook geen accreditatie aangevraagd! We zijn wel bezig je een bewijs van deelname te sturen.

COVID-19 beleid! (update 24 maart)
Op grond van de door het kabinet en het RIVM aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) is het BivT genoodzaakt de trainingen die gefaciliteerd worden voor de trainers te verschuiven naar andere data (en eventueel locatie), later in het jaar. Dit geldt op dit moment voor alle geplande trainingen tot en met half mei. Deze loopt door als het RIVM deze oprekt.

Update 22 april – De regering heeft aangegeven dat tot 1 juni verscherpte maatregelen getroffen. BivT zal per week updaten en indien nodig de training  die gepland staan door te schuiven. Hierover wordt je steeds zodra we iets weten per mail op de hoogte gebracht. De training die in mei gepland staan blijven nog op de agenda en of worden naar online training verplaatst. Inmiddels zijn er Webinars geweest die heel goed zijn ontvangen. Wij zijn nu druk bezig met welke trainingen online zouden kunnen. Daarover krijg je dan een mail en houdt de nieuwsbrief in de gaten. (schrijf in – https://bivt.nl/nieuwsbrief/ )

Alle verschuivingen zullen kosteloos zijn zolang de RIVM regeling van kracht is.  Voor annuleringen door deelnemers zullen wij de algemene voorwaarden moeten hanteren!

Wij vinden het uiteraard ook een vervelende situatie en doen erg ons best om een passende oplossing te vinden. Om die reden zijn wij vanaf nu bezig met het plannen van trainingen later in het jaar, zodat jij alsnog jouw training kunt volgen.

Update 13 mei 2020
Georganiseerde samenkomsten zijn in principe niet toegestaan. Er gelden enkele uitzonderingen:
Samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties mogen doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Zie voor meer informatie RIVM
Dit betekent dat het BivT de trainingen weer fysiek zal gaan geven. Per 1 juni zullen de algemene voorwaarden weer gehanteerd worden.

Bekijk hier de kalender met alle geplande trainingen.

Het BivT zal de situatie rondom het coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten houden en daarmee de maatregelen van het RIVM blijven opvolgen, ook wanneer deze wijzigen. We vertrouwen op je begrip voor deze situatie en hopen je hiermee voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben.

BivT probeert zoveel mogelijk trainingen die verschoven moeten worden op dezelfde locaties te plannen. Tevens zullen de dan geldende RIVM maatregelen getroffen worden op alle locaties die wij gebruiken. Ook zullen de deelnemers zich aan maatregelen moeten houden!

Hoe kan ik praktiseren in corona tijd en mag dit?
Voor adviezen over het  praktiseren verwijzen wij je door naar je eigen beroepsvereniging.

Wat doet BivT?
BivT faciliteert professionals uit de complementaire en reguliere zorgverlening die hun passie en expertise willen delen met professionals. BivT zorgt voor alle back-office handelingen, regelt accreditaties en stimuleert de samenwerking. BivT is de plek voor praktijkgerichte bij- en nascholing voor professionals.

Mag ik deelnemen aan een training bij BivT?
Als je lid bent van een geregistreerde beroepsvereniging en minimaal HBO-niveau hebt afgerond is deelname aan onze bij- en nascholingsdagen mogelijk.

Mijn werkgever betaalt?
Tijdens het inschrijven kun je daar vermelden op welke naam de factuur moet komen. Echter, de deelnemer blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor de betaling die binnen de gestelde termijnen moet worden voldaan.

Gaat de training door?
Veertien dagen voor aanvang wordt de training bevestigd en kun je bij de materialen op de e-learning omgeving.

Wanneer krijg ik mijn inloggegevens voor de online training?
Twee dagen voor aanvang van de training sturen wij de uitnodiging met een link per mail.

Wordt de training op een andere locatie gegeven?
We proberen de trainingen zoveel mogelijk door het land te rouleren. De kans is daarom groot dat de training in de toekomst bij een andere locatie komt.
Houdt de nieuwsbrief en de website in de gaten.

Hoe moet ik mij afmelden voor een training?
Zodra je weet dat je niet aanwezig kunt zijn op een training is het van belang dit zo spoedig mogelijk te melden.
Je doet dit door een mail te sturen naar info@bivt.nl. Eventuele kosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je afmeldt.
Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Hoe lang duurt het totdat ik restitutie ontvang van een afgezegde training?
Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Krijg ik punten bij mijn beroepsvereniging voor een training?
Zie voor uitgebreide informatie accreditaties

Hoeveel punten krijg ik bij mijn beroepsvereniging voor een training?
BivT verstrekt SBU (studie belasting uren) en je beroepsvereniging geeft de punten aan. Dit kun je bij je eigen beroepsvereniging informeren.
Zie voor uitgebreide informatie accreditaties

Wanneer ontvang ik mijn bewijs van deelname?
Aan het einde van de laatste trainingsdag ontvang je een certificaat van deelname of na toetsing.

Mijn naam staat foutief op het certificaat!
Je kan zelf je certificaatnaam veranderen: Log in op Mijn BivT – Mijn gegevens – Accountgegevens.
Je hebt zelf je naam bij registratie (inschrijven) ingevoerd en BivT is niet verantwoordelijk voor deze fouten.
Je kunt een nieuwe aanvragen waarvoor € 26,50 kosten worden berekend inclusief verzendkosten.

Waar kan ik parkeren?
BivT kan dit onmogelijk jaarlijks bijhouden en is dan ook de verantwoording van de deelnemer zelf. Kijk voor meer informatie op Locaties

Lunch?
BivT faciliteert GEEN lunch daar het op vele locaties onmogelijk is en op enkele locaties alleen met volledig arrangement kan. Dit zou de prijs ongeveer 22 euro verhogen.
Eigen lunch meenemen is mogelijk of in het restaurant of omgeving zelf regelen. Informatie kun je soms via de website van de locatie vinden.

Kan ik mij nog inschrijven voor een training?
Inschrijven kan tot voor aanvang van de training. Lukt dat niet dan is de training volgeboekt.
Schrijf je  op het laatste moment in, betaal dan via Ideal om zo snel mogelijk toegang te verkrijgen tot onze E-learning. Dit kan nadat BivT je inschrijving bevestigd heeft!

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Jazeker, wij hanteren wel de algemene voorwaarden ongeacht de redenen.

Te laat betaald?
 Bij latere inschrijving dient voor aanvang van de trainingsdag de betaling overgemaakt te zijn. De trainer zal je weigeren plaats te nemen in de training als de betaling niet of niet volledig is voldaan.

‘Mijn BivT’/ E-learning

Wat is ‘Mijn BivT’?
‘Mijn BivT’ is jouw online omgeving waar je alle materialen en informatie over je training kunt inzien. Ook eventuele voorbereiding wordt aangegeven.

Waarom e-learning en geen reader/syllabi?
Het duurzaam omgaan met de middelen bespaard ruim 990 KG papier en plastiek per jaar! Je kunt een laptop of tablet meenemen naar de trainingsdagen en krijgt een kladblokje voor aantekeningen. In het E-learning van BivT vind je altijd je materialen terug, ook als deze in de loop van de tijd vernieuwd worden.

Ik heb een test/toets ingevuld, maar ik kan niet verder, hoe kan dat?
Een test/toets wordt eerst door de trainer nagekeken waarna je een mailbericht krijgt en weer verder kunt. Soms even geduld!

Mijn percentage komt niet op 100% terwijl ik wel al de training gevolgd heb. Klopt dat?
Het percentage dat je ziet bij de trainingen op ‘MijnBivT’ geeft aan hoe ver je bent op het digitale gedeelte en niet of je wel of niet aanwezig bent geweest op de training. Om het digitale gedeelte af te ronden moet je elk digitaal onderdeel afronden. Je doet dit door onder elk onderdeel ‘Training afronden’ aan te klikken.

Ik zie mijn training nog niet in het rijtje staan bij “Mijn scholingen”.
Na inschrijving krijg je 14 dagen voor aanvang een bericht dat je kunt inloggen. Dan pas kom je bij je scholing en informatie.
Heb je dan alsnog geen toegang? Neem dan contact op met het secretariaat.

Er staat dat de pagina “Bezig” is, wat betekent dat.
Het “Bezig” Icoon laat zien dat je bezig bent met het digitale gedeelte van de training en dus niet dat de pagina nog “bezig” is met inladen. Je kunt dit icoon weg krijgen door de training digitaal volledig af te ronden en onder elke training op “les afronden” te klikken. Op deze manier laat je ook digitaal zien dat je de training hebt afgerond.

EMDR opleiding

Is mijn voorkennis voldoende?
De verplichte voorkennis wordt aangegeven op de site onder tabblad ‘Details’.
Na inschrijven stuur je kopieën van je diploma(‘s) op waarna de trainer kijkt of je mag deelnemen.

Hoe dien ik mijn supervisie in te leveren?
Dit staat in je materiaal beschreven van dag IV van de EMDR opleiding! Staat ook op je e-learning omgeving.  Lees dit goed door daar het secretariaat opdracht heeft van de trainers alleen die voorwaarden te hanteren zonder uitzondering!

Hoe lang duurt het voordat ik feedback krijg op mijn supervisie?
Dit duurt maximaal 6 weken nadat de opdracht in ontvangst is genomen. Het heeft geen zin om eerder te vragen wat de status is van je opdracht!

Moet ik als EMDR master Practitioner of EMDR Therapeut verplichte dagen volgen?
Het is verplicht om trainingsdagen te volgen als je vermeld wilt blijven op de website: www.emdr-therapeuten.nl.
Het gaat om 1 thema- of verdiepingsdag per jaar. Je kunt deze hier vinden.

Mag ik deelnemen aan de EMDR thema- of verdiepingsdagen?
Deelname is alleen mogelijk als je de EMDR opleiding hebt gevolgd die door het BivT is gefaciliteerd.

Werk je alleen met kind en jeugd?
Dan dien je na de 4 daagse EMDR opleiding ook de EMDR themadag kind en jeugd te volgen.

Hoe kan ik het supervisieprogramma Kind & Jeugd volgen?
Na het volgen van de EMDR themadag kind en jeugd kun je starten met het supervisie programma (is voor betaald bij inschrijven). Wordt aangegeven na het volgen van de dag.

Ik werk met volwassenen en kind en jeugd – wil voor beiden gecertificeerd zijn. En wat zijn de kosten?
Na het afronden van de 4 daagse EMDR opleiding kun je gelijk starten met het supervisie programma (is voor betaald). Na het volgen van de EMDR themadag kind en jeugd kun je starten met het supervisie programma kind en jeugd. Kosten voor dit supervisie programma zijn € 260,-

Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis

Ik wil graag mijn Medische en of Psychosociale basiskennis behalen.
BivT geeft geen opleidingen hiervoor. Wel bij- en nascholingsdagen. Zie ook cgo-mpsbk.nl/

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact op met ons secretariaat. We zullen je zo snel mogelijk proberen te helpen.