Verslavende liefde

Verslavende liefde

Door Nathalie Wilkers, trainer Ongezonde relatiepatronen doorbreken

Inzicht in ongezonde patronen in relaties

Heb je ooit je pad gekruist met iemand die narcistische persoonlijkheidstrekken heeft? Deze mensen hebben de neiging om een ​​blijvende indruk achter te laten, misschien door een gebrekkige bankrekening of een intens pijnlijk gebroken hart, maar vrijwel altijd met een extreme uitputting van energie. Als je eenmaal beseft dat je een persoon met narcistische persoonlijkheidstrekken hebt uitgenodigd in je leven, dan kom je thuis van een koude kermis. Ik leer mijn cliënten te genezen van de gevolgen van ongezonde relaties. En deze relaties vinden vaak plaats met een persoon die narcistische gedragingen vertoont.

De training die ik geef bij de BivT is ontworpen om jou als hulpverlener, te leren om je cliënt te begeleiden op het pad naar genezing van ongezonde, ondermijnende relaties. In de eerste instantie door ze inzicht te geven in de dynamiek van dit soort relaties. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de mensen met wie we omgaan altijd weerspiegelen wie we van binnen zijn. Ze weerspiegelen onze onzekerheden, zelftwijfel, neiging tot ongezond gedrag en gevoelens van onwaardigheid. Zodra mijn cliënten de (soms erg harde) lessen leren die dit soort relaties biedt, dan kunnen ze genezen tot diep in hun persoonlijke basis.

Ongezonde relaties bevatten veel informatie over de cliënt zelf en ze zijn een waardevol middel om een ​​levensveranderende transformatie in gang te zetten. Dus ik vraag mijn cliënten nooit om de relatie te beëindigen, zoals dit wel in het reguliere circuit gebeurt. Behalve natuurlijk wanneer er sprake is van direct gevaar. Ik laat ze door middel van de dynamiek zichzelf verkennen in hun diepste lagen. Ik duik met hen in alle stukjes die om welke reden dan ook zijn overschaduwd of verborgen. Deze delen blijken meestal de grootste troeven te zijn. Zo kan de relatie met zichzelf worden hersteld en maakt de cliënt een enorme ontwikkelingssprong door.

Wil jij ook leren om deze cliënten te begeleiden in dit lastige proces? Kom dan meedoen met de training Ongezonde relatiepatronen doorbreken bij de BivT. Kijk hier voor meer informatie.