Ben jij je bewust van je lichaam?

Ben jij je bewust van je lichaam?

Je bent met de wereld om je heen verbonden via je lichaam, je emoties en je gedachten. Heb jij ooit bij deze onderkenning stil gestaan? Het is al langer bekend dat non-verbale signalen veelvuldig effect hebben op anderen. Ben je als zorgprofessional op zoek naar nieuwe inspiratie omtrent je interventies en verlang je naar meer besef van je eigen non-verbale communicatie?

Als zorgprofessional is bewustwording van je lichamelijke attitude essentieel. Cliënten, die worstelen met psychosociale klachten, zoals een traumatisch verleden, depressieve of somatische klachten, of persoonlijkheidsproblemen, zijn extra sensitief op non-verbale signalen.

In onze Westerse wereld zijn wij ons vaak niet bewust dat ons lichaam waardevolle informatie draagt, die de kern vormt van ons bestaan.

Door Lichaams Bewustzijn ervaar je als zorgprofessional hoe jij je interventies op je cliënt kunt afstemmen.

Lichaams Bewustzijn draagt bij tot een beter begrip voor je eigen functioneren op non-verbaal gebied.

Hoe gebruik je lichaamstaal

Wat is belangrijk in de wijze hoe cliënten professioneel kunnen worden benaderd? Wanneer is het beter om niets te zeggen en even stil te luisteren? Wat is dat ‘in stilte luisteren’? Wat is de invloed van de non-verbale attitude?

LichaamsBewustzijn bespreekt en ervaart verschillende facetten van ons lijfelijk bestaan, zowel met of zonder beweging, en de impact hiervan op je professionele interventies, evenals de non-verbale communicatie met je cliënten.

– Christina Wintels

Christina Wintels-Fivian
info@fisique.nl