Beweging en immuunsysteem

Beweging en immuunsysteem

‘Beweging is juist nu een essentieel onderdeel van je immuunsysteem’ beweerde neurowetenschapper Erik Scherder op donderdag 4 maart, jl. tijdens een interview op de VU. Door te bewegen raakt het brein beter doorbloed, waarbij je cognitieve reserves en lichamelijke fitnes opbouwt! Allemaal worden we overspoeld met soortgelijke slogans. De vraag is hoe pas ik deze kennis in mijn leven toe? Hoe houd ik mezelf gezond en energiek? Hoe is het als je gestrest en/of psychisch ziek bent? Dan is het lastiger om te starten met bewegen. Veel professionals maken juist daarom gebruik van beweging als behandelinterventie bij cliënten. Misschien ben jij er één van deze professional en/of ben jij geïnteresseerd om bewegingsinterventies doelgericht bij je cliënten in te kunnen zetten, omdat je cliënt er baat bij heeft.

Podcast Oer Sterk met Erik Scherder

Non verbale processen

Juist nu is belangrijk dat zorgprofessionals zich letterlijken met een ‘dynamisch en opgewekt’ lichaam, weten uit te strekken naar de cliënt. Dans- en bewegingstherapie werkt al 70 jaar met deze kennis. Non-verbaal, met je bewegende ‘vitale’ lichaam, zeg je dan: ik ben er, ik luister naar je, ik ben met je! Omdat jij waardig bent om gezien te worden!  

 

Wil je meer weten hoe je door lichamelijke empathie en synchrone bewegingen cliënten beter kunt bereiken, meld je dan aan voor de training Non-verbale Processen. 

Onze lichaamshouding en bewegingen vertellen vaak meer dan onze woorden. De training ‘non-verbale processen’ richt zich op de inzet van je eigen lichaamstaal ten opzichte van de cliënt. Je wordt je bewust van de voortdurende bewegingsdialoog tussen jou en je cliënt. De training ‘Non-verbale Processen’ laat je zien hoe je door middel van lichaamshouding of beweging een ontspannen en veilige sfeer creëert. Deze kennis is zeker nu belangrijk daar cliënten grotendeels spanning en stress in hun lichaam ervaren en vragen om respons en adequate lichaamshouding van hun zorgprofessional.

Bijscholing instituut voor Therapeuten BivT
info@bivt.nl