EFT Master practitioner

Introductie

Iedereen kan Emotional Freedom Techniques (EFT) leren om overmatige stress direct (lichaamsgericht via het meridiaan stelsel) zelf aan te pakken en definitief op te lossen. In combinatie met verhelderende inzichten in de fysiologie van de waarneming echt bevrijdend!

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda”

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 3

Praten en anders denken lossen problemen zoals overmatige angst, stress en piekeren meestal niet op. Hiervoor is meer nodig. Stress, spanning en negatieve emoties zoals boosheid, verdriet en angst zijn lichamelijke sensaties die niet tussen je oren, maar in je lijf zitten.

Toepassing en meerwaarde

De basis van EFT is het opheffen van emotionele verstoringen in het meridiaanstelsel, waardoor alle lichaamsenergie stroomt. EFT werkt door met je vingers zachtjes op de anti-stresspunten te kloppen (vergelijkbaar met acupunctuur, maar dan uiteraard zonder naalden). Wat EFT zo krachtig maakt is de eenvoud en bewuste focus op een specifiek probleem, waarbij je met EFT direct je innerlijke alarmbel (de Amygdala) kalmeert.

EFT is een eenvoudige manier om jezelf te bevrijden van spanning en stress als gevolg van negatieve emoties en zelfs lichamelijke pijn. Dankzij onderzoek is EFT inmiddels ook een evidence based methode. Iedereen kan EFT van internet of uit een boek leren. Hoe en waarom EFT op de meest effectieve manier werkt vind je niet op internet video’s, wel in deze cursus waarin je dit zelf kunt ervaren met professionele begeleiding en veel gelegenheid om vragen te stellen.

Werkwijze

Met deze drie praktijkgerichte professionaliseringsdagen ervaar je hoe je jezelf met behulp van EFT van stress, angst, spanning, frustratie, piekeren en zelfs pijn kunt bevrijden! Naast een aantal korte theoretische introducties wordt er veel plenair gerichte oefeningen aangeboden. Je ervaart zelf hoe EFT werkt in een aantal ervaringsgerichte methodieken en oefent hiermee de EFT interventies die je direct in de praktijk kunt toepassen. Ook de theoretische inzichten gaan je helpen (nog) sneller bij de kern te komen.

Doel

EFT is een praktijkgerichte bijscholing die erop gericht is de ‘toolbox’ van de therapeut te vergroten. De training is geschikt zowel voor therapeuten en coaches die kennis willen maken met EFT als voor hen die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen en uitbreiden.

Je krijgt meer inzicht om patronen in stress en stress-triggers sneller te herkennen. Ook ervaar je een manier van vraagstelling, waarmee in een oogwenk bij de kern van lastige cliëntproblemen kunt komen. Dit alles om je cliënten met vertrouwen succesvol te behandelen met EFT. Help je cliënten sneller Rust in hun Hoofd te krijgen, vooral wanneer praten niet helpt!

Planning:

Overige informatie

SBU: 29 (1.04 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 3
Dagdelen: 6
Prijs: € 565,-
Examen: Geen

Doelgroep

Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid)

Programma

In deze bijscholing komende de volgende onderwerpen aan de orde:

 Dag 1

 • Introductie EFT
 • Nieuwe frisse blik op stress en de snelle route van informatieverwerking
 • EFT en voelen (wat doet mijn lijf?)
 • Angsten en fobieën: EFT bij specifiek probleem
 • Lichamelijke klachten

Dag 2

 • Traumabehandeling met EFT
 • Wat kun je doen als EFT niet werkt & EFT in de beroepspraktijk
 • EFT bij coaching in de praktijk: doelen sneller en makkelijker bereiken
 • EFT versus medicatie en cognitieve gedragstherapie (bij fobie en paniek)
 • Verslavingen behandelen met EFT

Dag 3

 • Patronen vinden en doorbreken: ons brein als teletijdmachine!
 • Verdieping: met welke vraagstelling vind je de krachtigste EFT affirmatiezinnen
 • EFT Fototechniek, bij rouw en innerlijk kind werk
 • Vind je innerlijke saboteur en ontwapen deze met EFT

Doelstelling

Na de scholing heeft de deelnemer een stevige basis om EFT succesvol toe te passen in de praktijk. Er wordt gewerkt aan:

 1. Inzicht om patronen in stress en stress-triggers te herkennen.
 2. Toepassen van vraagstelling in een oogwenk bij de kern van cliëntprobleem te komen.
 3. Analyseren en succesvol behandelen met EFT

Steven de Nie

De cursus EFT wordt gegeven door drs. Steven de Nie, psycholoog in Arnhem die al sinds 2005 in de dagelijkse praktijk met EFT werkt. Steven de Nie zegt zelf: “Telkens weer zie ik mensen die tussen de afspraken door zelf met EFT aan de slag gaan veel sneller in balans komen dan mensen die dat niet doen. Je hoeft niet in EFT te geloven, je hoeft EFT alleen gewoon te doen en je merkt dat het werkt!”

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Bij deze bijscholing zit geen aangeraden literatuur, tijdens de les wordt een syllabus uitgedeeld.

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Personal Storytelling, 16-12-2023

16 december om 10:00 - 17:00

Zelfhypnose, 21-12-2023, Online

21 december om 10:00 - 17:00