Lichaamsgerichte Psychotherapie

Introductie

Bewegen is essentieel voor het leven: er is geen leven zonder bewegen. In therapie en coaching is het van belang om de kennis van bewegingen en lichaamshoudingen bewust in te zetten.

Aankomend

Voorinschrijving!

Bij voldoende belangstelling zullen we deze training faciliteren, plannen bij een van onze locaties in Nederland en
ontvang je ruim vooraf bericht om definitief in te schrijven.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Virussen

Non-verbale-communicatie

Deze vertellen vaak meer dan woorden kunnen. Lichaamsgerichte psychotherapie richt zich op de kennis van non-verbale communicatie tussen de therapeut/coach en de cliënt. Bewustzijn van ‘de taal van het lichaam’ maakt de therapeutische relatie diepgaander en interventies krachtiger. 

Alles wat beweegt leeft, er is geen leven zonder bewegen. Bewustzijn van bewegingen en lichaamshouding is essentieel voor coaching en therapie. Deze hebben vaak meer te zeggen dan alleen woorden. Lichaamsgerichte psychotherapie richt zich op het begrijpen van de non-verbale communicatie tussen de therapeut/coach en de cliënt. Het begrijpen van “de taal van het lichaam” helpt de therapeutische relatie te versterken en interventies te bekrachtigen. 

Toepassing en meerwaarde

Bij verbale interactie is het van belang om te letten op de stijl van non-verbale communicatie. Tijdens de training duiken we in de nuances van non-verbale communicatie, zoals lichaamsbewegingen, houdingen en ruimtegebruik. 

  • De ruimte deel je met je cliënt: In lichaamsgerichte psychotherapie kun je de ruimte bewust innemen, of juist weggeven, om begrenzing te versterken en de non-verbale overdracht te begrijpen. 
  • Gecoördineerde lichaamshoudingen en -bewegingen: Helpen emoties en gedachten, zowel bij de therapeut/coach als bij de cliënt te structuren. 

Werkwijze

De training combineert praktijkgerichte oefeningen met theoretische inzichten. Er wordt gebruik gemaakt van ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen die jij direct kunt toepassen in je werk met de cliënt. Deelnemers worden aangemoedigd om eigen casuïstiek in te brengen, dit met betrekking tot non-verbale interventies en de inzet van het lichaam en bewegingen. 

Doel

Lichaamsgerichte psychotherapie versterkt de kennis van non-verbale communicatie in de relatie tussen therapeut/coach en cliënt. Vergroot het welbevinden van cliënten en jezelf als therapeut/coach door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen: leven is bewegen! 

Planning

Overige informatie

SBU:  ( EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen

Doelgroep

Deze training is ontworpen voor therapeuten en coaches die hun ‘toolbox‘ willen uitbreiden met kennis over non-verbale communicatie. Het is zowel geschikt voor professionals die voor het eerst kennismaken met dit veld, als voor ervaren beoefenaars die hun vaardigheden willen verdiepen. De training is een waardevolle aanvulling voor iedereen die werkt binnen Psychosociaal, Coaching & Counseling, en Kind en Jeugd domeinen. 

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

  • Kennismaking 
  • Afronding

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer stappen gemaakt in de volgende doelstellingen:

Christina Wintels-Fivian

Christina Wintels-Fivian, met een master in Vaktherapie Dans- en Beweging en een achtergrond in het onderwijs, brengt een schat aan ervaring uit de gezondheidszorg en het onderwijs mee. Haar deskundigheid in het werken met complexe problematieken zoals trauma en autisme verrijkt haar onderwijs en maakt haar trainingen bijzonder waardevol. 

Ervaringen van deelnemers

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht):

Bekijk ook eens deze bijscholingen

TA als deuropener, 16-08-2024, Online

16 augustus om 09:00 - 12:00

EMDR Casusconceptualisatie, 16-08-2024

16 augustus om 10:00 - 17:00

EMDR opleiding volwassenen, 23-08-2024

23 augustus om 10:00 - 17:00