Outdoor Lifecoaching

Introductie

Door outdoor lifecoaching (ook wel wandelcoaching) in een natuurlijke omgeving te integreren en de natuur als inspiratie te gebruiken, worden processen voor je cliënt helderder. De methodiek is eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven van je cliënt. Wij praten nog liever over Natuurmystiek als praktijkgerichte interventie, we gaan namelijk geen kilometers lopen!

Aankomend

24
mei
Wandelcoaching, 24-05-2024
Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17.00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Outdoor Lifecoaching en wandelcoaching

Wandelcoaching

Psychotherapeutische en spirituele achtergronden spelen een belangrijke rol om via de natuurlijke omgeving, die bij je cliënt past, tot diepere bewustwording te komen. We brengen de omgeving in als extra coach/therapeut. Het ondersteunt krachtig het ontwikkelen van gedragsalternatieven voor het dagelijkse leven. Lopen is een manier om zwaarmoedige onderwerpen uit het leven achter ons te laten en de toekomst tegemoet te gaan. Maar ook stilstaan, zitten, rondkijken en alles wat mogelijk bijdraagt aan verdiepende en nieuwe inzichten. De natuurlijke bronnen kunnen vanuit een gevoelskader meer inzicht geven dan de meeste cognitieve interventies. De cliënt zal zich veel vaker opener opstellen en tot inzicht komen. Natuurmystiek heeft enorm positief effect bij onder anderen depressie, Burn-out, levensvragen, keuzes zowel zakelijk als privé en zal de creativiteit versterken. Wij gebruiken in deze training de natuurlijke omgeving die je ook terug kunt vinden in de stad, dorp, strand en overal waar de cliënt zich prettig voelt.

Toepassen en meerwaarde

We brengen de cliënt letterlijk mentaal en fysiek in beweging en door de juiste vraagstellingen, bij keuzes of blokkades, wordt de beweging naar nieuwe mogelijkheden ingezet. De cliënten zullen deze tool heel eenvoudig en goed kunnen integreren waardoor de hulpvraag van de cliënt efficiënter naar hun doelen kunnen leiden.

Werkwijze

We gaan de natuur in waar we praktijkgericht diverse methodieken gaan toepassen. Er worden voorbeelden gegeven en plenair gewerkt zodat je de tools kunt toepassen en begripvol kan overdragen binnen je praktische coaching/therapeutische doelen.

Doel

Jou als therapeut/coach laten ontdekken wat een enorme meerwaarde deze methodiek kan zijn in je praktijk. We gaan dan ook een hele dag praktijkgericht in de natuur aan de slag met de verschillende niveaus van mogelijkheden.

Review 16-5-2023 te Soest
Ik heb genoten van de studiedag! Een heel interessant onderwerp, dat praktisch toepasbaar is. Les van iemand die weet waar hij over praat en die mede door zijn ervaring niet rigide vasthoudt aan een strak lesprogramma (of dat op z’n minst niet laat merken 😉 ). Grotendeels praktisch bezig zijn en zo de theorie gemakkelijker interneren. En natuurlijk een heerlijke plek/omgeving om deze bijscholing te mogen ervaren. Dankjewel!

Planning

24
mei
Wandelcoaching, 24-05-2024
Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Overige informatie

SBU: 8 (0,29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen

Doelgroep

De training is bedoeld als bij- en nascholing voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

 • Aankomst 10 uur
 • Start 10.30 uur
 • Lopen naar start locatie
 • Kennismaking
 • Voorbereiding – het weer, locaties, wat meenemen etc.
 • Stiltewandeling
 • Interventies en vraagstelling
 • Loopsnelheden
 • Natuur integreren als interventie
 • Omgaan met situaties buiten met doelstelling
 • Lunch rond 13 uur – buiten in stilte (eigen lunch meenemen)
 • Afronding 16.30 uur a 17.00 uur

LUNCH
Neem je eigen lunchpakket mee want we blijven de hele dag in het bos. We blijven op loopafstand van de startplek.

Doelstelling

 1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van de natuur bij het coachen van groepen en individuen.
 2. Het kunnen toepassen van de gesprekstechnieken bij Wandelcoaching.
 3. Het creëren van de werkwijze over hoe je de natuur binnen je eigen (praktijkvoering) professie te integreren.

René Veraar

is hoofddocent en ontwikkelaar van de EMDR opleiding en bijscholingsdagen voor complementaire en reguliere zorgverleners. Ook geeft hij incompany trainingen bij gz instellingen. Sinds 1983 een eigen praktijk in groeps- en individuele therapie. Hij is psycholoog, sportpsycholoog, psychosociaal therapeut, hypnotherapeut, NLP master, reiki master, sjamaan en is oprichter/directeur van het BivT.

Ervaringen van deelnemers

De training was praktisch, duidelijk en vooral erg leuk. Fijn dat er zo praktijkgericht werd gewerkt met veel ruimte om te oefenen, dit vind ik erg van belang bij fysieke trainingen.


Deze dag als zeer waardevol ervaren. Het gebruik van wandelen in de natuur biedt oneindig veel mogelijkheden. Het is een praktische dag wat een prettige manier was om te leren. Ook van collega’s. Er was voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.


Het was een hele gevarieerde dag waarin we hebben kunnen ervaren welke tools je kunt inzetten met en tijdens wandelcoaching. Door te oefenen met elkaar kon het meteen in de praktijk gebracht worden.


Het was een fijne dag met genoeg voorbeelden voor oefeningen. Interactie onder elkaar was ook fijn. Vanuit verschillende invalshoeken creatieve voorbeelden met de natuur, was fijn.


Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Y. de Wilde, Spirit in je werk, Zadoks, 2009, 90 Pag., ISBN: 9081112562

J. van den Hout, En nu naar buiten!, Zadoks, 2009, 80 pag., ISBN: 9081112554

Jeroen Hendriksen, Wandelcoaching, uitgeverij Boom/Nelissen, ISBN 9789024401161

Nguyen Anh-Huong & Thich Nhat Hanh, Meditatief wandelen, Panta Rhei, ISBN 9789088400100

Thich Nhat Hanh, Wandelen Mindfulness voor elke stap, Uitgeverij Ten Have,ISBN 9789025905118

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Kinesiologie, 19-04-2024

19 april om 10:00 - 17:00

Personal Storytelling, 24-04-2024

24 april om 10:00 - 17:00

Wandelcoaching, 24-05-2024

24 mei om 10:00 - 17:00