Wandelcoaching

Introductie

Door wandelcoaching in een natuurlijke omgeving te integreren en de natuur als inspiratie te gebruiken, worden processen voor je cliënt helderder. De methodiek is eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven van je cliënt. Wij praten nog liever over Natuurmystiek als praktijkgerichte interventie, we gaan namelijk geen kilometers lopen!

Aankomend

mei
16
aug
11

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17.00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Wandelcoaching

Wandelcoaching

Psychotherapeutische en spirituele achtergronden spelen een belangrijke rol om via de natuurlijke omgeving, die bij je cliënt past, tot diepere bewustwording te komen. We brengen de omgeving in als extra coach/therapeut. Het ondersteunt krachtig het ontwikkelen van gedragsalternatieven voor het dagelijkse leven. Lopen is een manier om zwaarmoedige onderwerpen uit het leven achter ons te laten en de toekomst tegemoet te gaan. Maar ook stilstaan, zitten, rondkijken en alles wat mogelijk bijdraagt aan verdiepende en nieuwe inzichten. De natuurlijke bronnen kunnen vanuit een gevoelskader meer inzicht geven dan de meeste cognitieve interventies. De cliënt zal zich veel vaker opener opstellen en tot inzicht komen. Natuurmystiek heeft enorm positief effect bij onder anderen depressie, Burn-out, levensvragen, keuzes zowel zakelijk als privé en zal de creativiteit versterken. Wij gebruiken in deze training de natuurlijke omgeving die je ook terug kunt vinden in de stad, dorp, strand en overal waar de cliënt zich prettig voelt.

Toepassen en meerwaarde

We brengen de cliënt letterlijk mentaal en fysiek in beweging en door de juiste vraagstellingen, bij keuzes of blokkades, wordt de beweging naar nieuwe mogelijkheden ingezet. De cliënten zullen deze tool heel eenvoudig en goed kunnen integreren waardoor de hulpvraag van de cliënt efficiënter naar hun doelen kunnen leiden.

Werkwijze

We gaan de natuur in waar we praktijkgericht diverse methodieken gaan toepassen. Er worden voorbeelden gegeven en plenair gewerkt zodat je de tools kunt toepassen en begripvol kan overdragen binnen je praktische coaching/therapeutische doelen.

Doel

Jou als therapeut/coach laten ontdekken wat een enorme meerwaarde deze methodiek kan zijn in je praktijk. We gaan dan ook een hele dag praktijkgericht in de natuur aan de slag met de verschillende niveaus van mogelijkheden.

Review
De training was praktisch, duidelijk en vooral erg leuk. Fijn dat er zo praktijkgericht werd gewerkt met veel ruimte om te oefenen, dit vind ik erg van belang bij fysieke trainingen.

Planning

Overige informatie

SBU: 8 (0,29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 179,-
Examen: Geen

Doelgroep

De training is bedoeld als bij- en nascholing voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

 • Aankomst 10 uur
 • Start 10.30 uur
 • Lopen naar start locatie
 • Kennismaking
 • Voorbereiding – het weer, locaties, wat meenemen etc.
 • Stiltewandeling
 • Interventies en vraagstelling
 • Loopsnelheden
 • Natuur integreren als interventie
 • Omgaan met situaties buiten met doelstelling
 • Lunch rond 13 uur – buiten in stilte (eigen lunch meenemen)
 • Afronding 16.30 uur a 17.00 uur

LUNCH
Neem je eigen lunchpakket mee want we blijven de hele dag in het bos. We blijven op loopafstand van de startplek.

Doelstelling

 1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van de natuur bij het coachen van groepen en individuen.
 2. Het kunnen toepassen van de gesprekstechnieken bij Wandelcoaching.
 3. Het creëren van de werkwijze over hoe je de natuur binnen je eigen (praktijkvoering) professie te integreren.
Anja de Waal

Anja de Waal

heeft al 21 jaar een eigen praktijk als psychosociaal en lichaamsgericht therapeut. Daarnaast is zij ook leefstijlcoach en yogadocent. Haar werkervaring en opleiding is zeer breed met onder andere een achtergrond van hbo-verpleging en een 4- jarige opleiding tot integratief therapeut. Zij is ruim 20 jaar verbonden geweest aan het Radboud Universitair Sportcentrum te Nijmegen als professional in gezonde omgang met voeding en beweging. Zij heeft op basis hiervan de coaching methode het Gewoonetendieet ontwikkeld.  Zij is aangesloten bij de NFG, de BGN en de BER.

René Veraar psycholoog en EMDR master Therapist

René Veraar

is hoofddocent en ontwikkelaar van de EMDR opleiding en bijscholingsdagen voor complementaire en reguliere zorgverleners. Ook geeft hij incompany trainingen bij gz instellingen. Sinds 1983 een eigen praktijk in groeps- en individuele therapie. Hij is psycholoog, sportpsycholoog, psychosociaal therapeut, hypnotherapeut, NLP master, reiki master, sjamaan en is oprichter/directeur van het BivT.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

Y. de Wilde, Spirit in je werk, Zadoks, 2009, 90 Pag., ISBN: 9081112562

J. van den Hout, En nu naar buiten!, Zadoks, 2009, 80 pag., ISBN: 9081112554

Jeroen Hendriksen, Wandelcoaching, uitgeverij Boom/Nelissen, ISBN 9789024401161

Nguyen Anh-Huong & Thich Nhat Hanh, Meditatief wandelen, Panta Rhei, ISBN 9789088400100

Thich Nhat Hanh, Wandelen Mindfulness voor elke stap, Uitgeverij Ten Have,ISBN 9789025905118

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Depressieve stoornissen, 07-12-2022

7 december om 10:00 - 17:00

Zelfhypnose, 17-12-2022

17 december om 10:00 - 17:00

Dwangstoornissen,19-12-2022, Online

19 december om 10:00 - 17:00