EMDR Casusconceptualisatie

Introductie

De EMDR ‘casusconceptualisatie’ is erop gericht verder te professionaliseren. Je kunt casuïstiek inbrengen die praktijkgericht wordt behandeld.

Deelname is alleen mogelijk na afronden van de EMDR opleiding! Deze dag telt mee voor verlenging van je supervisie!

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Het verantwoordelijk gebruik maken van de EMDR protocollen gaat gepaard met ervaring en nieuwe ontwikkelingen binnen het werken met deze methodiek.

Toepassen en meerwaarde

Tijdens de EMDR casusconceptualisatie gaan we dieper in op het gebruik van de protocollen en worden ingebrachte casussen geheel doorgewerkt. Deze professionalisering dag geeft je diverse tools om de EMDR goed en volledig toe te passen bij enkelvoudige en complexe casuïstiek.

Werkwijze

We behandelen alle vragen die je hebt betreffende het onderwerp en gaan diverse oefeningen inzetten om tot een gericht behandelplan te komen.

Doel

De praktijkgerichte EMDR dag is erop gericht dat je als behandelaar extra tools hebt om de moeilijke casuïstiek goed te kunnen inschatten en te behandelen.

Planning

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 8 (0.29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal bewijs van deelname certificaat

Doelgroep

De EMDR thema- of verdiepingsdagen mogen alleen bijgewoond worden na de 4 daagse opleiding door het BivT gefaciliteerd. Voor de verdiepingsdagen met een specifiek thema, moet eerst de bijbehorende themadag gevolgd zijn.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid)

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

 • Kennismaking
 • Theoriebehandeling
 • Vraagstelling inbreng
 • Voorbeelden
 • Plenair werken

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer stappen gemaakt in de volgende doelstellingen:

   1. De deelnemer weet EMDR tijdens een behandeling met een cliënt op een correcte wijze toe te passen.
   2. De deelnemer heeft na het volgen van de bijscholing inzicht verkregen in de inzet van EMDR passende bij het onderwerp.

René Veraar

is hoofddocent en ontwikkelaar van de EMDR opleiding complementaire en reguliere zorg en heeft sinds 1983 een eigen praktijk voor groeps- en individuele therapie. Is psycholoog en is oprichter/directeur van het BivT. Hij is docent en supervisor aan diverse Post HBO -, HBO opleidingsinstituten en geeft incompany traingen bij GZ instelling. Tevens verzorgd hij EMDR casuïstiek dagen en masterclasses. Sinds 2002 houdt hij zich ook bezig met de ontwikkeling van de EMDR-interventies en onderzoek. Richt zich altijd op oorzaak – gevolg wat het nu nog met iemand doet!

Karin Bargeman

Heeft als psychosociaal therapeut praktijk Focus Interno opgericht. Zij heeft de intentie om met haar opgedane kennis en levenservaring mensen te begleiden in hun processen. Vanuit haar passie wil zij mensen inspireren om in hun kracht te gaan staan. Zij is daarnaast EMDR Therapeut en supervisor.

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

Bekijk ook eens deze bijscholingen