EMDR themadag Inner-Child therapy

Introductie

EMDR themadag EMDR Inner-Child Therapie is een praktijkgerichte professionaliseringsdag waar we de praktische en theoretische kaders behandelen.

Deelname is alleen mogelijk na afronden van de 4 dagen EMDR opleiding! Deze dag telt niet mee voor verlenging van je supervisie! Daarvoor dien je de verdiepingsdagen te volgen.

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

De EMDR themadagen zijn ontwikkeld voor ´EMDR Practitioners i.o.’, ‘EMDR master Practitioners´ en ´EMDR therapeuten´ die bij het BivT de opleiding hebben gevolgd. Het verantwoordelijk gebruik maken van de EMDR protocollen gaat gepaard met ervaring en nieuwe ontwikkelingen binnen het werken met deze methodiek.

Themadagen zijn volledig gericht op de thematiek van deze lesdag en zal de docent vele voorbeelden uit de EMDR casuïstiek behandelen.

Toepassen en meerwaarde EMDR Inner-Child therapy

EMDR is een fantastische verwarringmethodiek om blokkades te doorbreken en pijnlijke lading te verminderen. We komen echter ook blokkades tegen die bij oude kernovertuigingen dusdanig sterk zijn dat de EMDR gecombineerd moet worden met andere interventies.

Het toepassen van Inner-Child therapie is een heel sterke methodiek die sneller tot de kern kan komen. Door een juiste behandelmethodiek toe te voegen binnen de EMDR behandeling zal het voor je cliënten tot verdieping van de sessie komen en zal de EMDR sessie een prachtige afronding tot gevolg hebben.

Werkwijze

Tijdens deze trainingsdag worden theoretische kaders aangedragen en worden plenaire oefeningen ingezet om tot een professionele EMDR behandeling bij deze problematiek te komen. Er worden diverse ervaringsgerichte oefeningen gedaan en je kunt casuïstiek inbrengen vanuit je eigen praktijk.

Doel

Meer begrip en toepassingen verkrijgen in het behandelen met EMDR waarin praktijkgerichte interventies je kennis en vaardigheden zullen verdiepen.

Planning

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 8 (0.29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal certificaat van deelname
Voorkennis: De 4 dagen opleiding afgerond

Doelgroep

De EMDR thema- of verdiepingsdagen mogen alleen bijgewoond worden na de 4 daagse opleiding door het BivT gefaciliteerd. Voor de verdiepingsdagen met een specifiek thema, moet eerst de bijbehorende themadag gevolgd zijn.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

  • Ontvangst – kennismaking
  • Theoretische kaders
  • Transpersoonlijke integratie Psychologie
  • Inner-Child therapie
  • EMDR interwaves ICT
  • Casuïstiek behandeling
  • Plenair oefenen

Doelstelling

  1. Begrip van de protocollen binnen het behandelde thema
  2. EMDR toe te passen binnen het thema

René Veraar

is hoofddocent en ontwikkelaar van de EMDR opleiding en bijscholingsdagen voor complementaire en reguliere zorgverleners. Ook geeft hij In-company trainingen bij gz instellingen.

Ervaringen van deelnemers

Door de training weer inspiratie gekregen! Zowel door wat de trainer overdroeg aan kennis en methoden als door het oefenen met de deelnemers van de training!


Een stapsgewijs, kort en krachtig overzicht van het stappenplan bij Inner Childwerk zou ik ondersteunend vinden.


Het was een fijne, interactieve lesdag.

Leuke en interessante training.


Ik vond het een heel prettige training. Weer een heel andere zienswijze geleerd om te werken met Inner Child-werk. Direct toe te passen in de praktijk. Heb zin om het te gaan toepassen!

Bedankt René, voor deze mooie praktijkgerichte dag!


Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!
Geen

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

Bekijk ook eens deze bijscholingen