EMDR themadag Zelfbeeld

Introductie

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een krachtige therapievorm die wordt gebruikt om zelfbeeldstoornissen te behandelen. Deze therapievorm richt zich op het verminderen van negatieve emoties en gedachten door herinneringen en ervaringen te verwerken die een negatief zelfbeeld veroorzaken.

Aankomend

5
jul
6
sep

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Zelfbeeld-emdr-bivt

Mensen met een negatief zelfbeeld ontwikkelen strategieën om niet met dat nare negatieve gevoel over zichzelf geconfronteerd te worden. Ze blijven op de achtergrond, nemen weinig initiatieven op het gebied van relaties, studie en werk. Ook het omgekeerde komt ook voor: hard werken en perfectionisme als overlevingsstrategie.

De EMDR themadagen zijn ontwikkeld voor ´EMDR practitioners i.o.’, ‘EMDR master Practitioners´ en ´EMDR therapeuten´ die bij het BivT de opleiding hebben gevolgd. Het verantwoordelijk gebruik maken van de EMDR protocollen gaat gepaard met ervaring en nieuwe ontwikkelingen binnen het werken met deze methodiek.

Themadagen zijn volledig gericht op de thematiek van deze lesdag en zal de trainer voorbeelden uit de EMDR casuïstiek behandelen.

Toepassen en meerwaarde EMDR Zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld maakt kwetsbaar. Vaak gaat een negatief zelfbeeld ook gepaard met veel andere klachten en ontregelingen. Als hulpverlener is het nuttig om meer kennis te vergaren over hoe we met deze doelgroep kunnen werken. De themadag EMDR en Zelfbeeld kan hier een goede bijdrage aan leveren.

Werkwijze

Tijdens deze dag worden theoretische kaders aangedragen en worden plenaire oefeningen ingezet om tot een professionele EMDR behandeling bij deze problematiek te komen. Er worden diverse ervaringsgerichte oefeningen gedaan en je kunt casuïstiek inbrengen.

Doel

Meer begrip en toepassingen verkrijgen in het behandelen met EMDR waarin praktijkgerichte interventies je kennis en vaardigheden zullen verdiepen.
Deelname is alleen mogelijk na afronden van de 4 of 5 daagse EMDR opleiding bij BivT! Met kennis van het basisprotocol. Deze dag telt niet mee voor verlenging van je supervisie! Daarvoor dien je de verdiepingsdagen te volgen.

Planning

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 9 (0.32 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal certificaat van deelname

Doelgroep

De EMDR thema- of verdiepingsdagen mogen alleen bijgewoond worden na de 4 daagse opleiding door het BivT gefaciliteerd. Voor de verdiepingsdagen met een specifiek thema, moet eerst de bijbehorende themadag gevolgd zijn.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1:

  • Voorstellen en inventarisatie zelfbeeld problematiek
  • Interactieve PowerPoint
  • Targetselectie  en Toekomstverkenning
  • Corrigeren/Compenseren
  • Ankeren met PCI
  • Maskergedragingen herkennen
  • Plenair werken

Voorbereiding:

Lezen: Naslagwerk

Doelstelling

  1. Begrip van de protocollen binnen het behandelde thema
  2. EMDR toe te passen binnen het thema

Karin Bargeman

Heeft als psychosociaal therapeut praktijk Focus Interno opgericht. Zij heeft de intentie om met haar opgedane kennis en levenservaring mensen te begleiden in hun processen. Vanuit haar passie wil zij mensen inspireren om in hun kracht te gaan staan. Zij is daarnaast EMDR Therapeut en supervisor.

Ervaringen van deelnemers

Het is een uitgebreide en langdurige inzet. Fijn als de toepasbaarheid ook voor korte trajecten wat praktischer ingezet kan worden. Hele fijne manier van lesgeven, heb ervan genoten!


Ik voelde me geraakt en geïnspireerd door je helderheid, inzicht en vriendelijkheid.

Graag wil ik Karin bedanken voor de super interessante les. Ook de manier waarop zij het bracht, haar eigen verhaal daarin verweven sprak mij erg aan. Heb in deze dag zelf ook nog een eye opener gehad, dus dat vind ik prachtig.


Karin was erg duidelijk en ook toegankelijk voor vragen. Het protocol is voor mij helder.

Helder, transparant inspirerend, praktische handvatten


Fijne relaxte manier van overbrengen van de stof.

Het was een prettige training doordat  theorie afgewisseld werd met 1-op-1 oefeningen en plenair bespreken.


Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

C.W. Korrelboom, Comet voor negatief zelfbeeld, Bohn Stafleu van Loghum, 2011, 112 pag.,  ISBN 97890 313 9055 7

Bekijk ook eens deze bijscholingen