EMDR Casusconceptualisatie Kind en Jeugd

Introductie

De EMDR verdiepingsdag casusconceptualisatie ‘Kind en Jeugd’ is erop gericht verder te professionaliseren. Je kunt casuïstiek inbrengen die praktijkgericht wordt behandeld.

Deelname is alleen mogelijk na afronden van de EMDR opleiding! Deze dag telt mee voor verlenging van je supervisie!

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Toepassing en Meerwaarde EMDR verdiepingsdag Kind en Jeugd

Het verantwoordelijk gebruik maken van de EMDR protocollen gaat gepaard met ervaring en nieuwe ontwikkelingen binnen het werken met deze methodiek.

Werkwijze

Tijdens de EMDR verdiepingsdag casusconceptualisatie kind en jeugd gaan we dieper in op het gebruik van de kind en jeugd protocollen en worden ingebrachte casussen van kind en jeugd behandeld. De vele mogelijkheden worden toegelicht waarmee je je vaardigheden omtrent deze problematiek kunt uitbreiden. Deze professionaliseringsdag geeft je diverse tools om de EMDR goed en volledig toe te passen bij kind en jeugd.

Let op: voor de EMDR verdiepingsdagen kind en jeugd is het verplicht om eerst de EMDR Themadag Kind en Jeugd te hebben gevolgd.

Doel

Het doel van de EMDR verdiepingsdag casusconceptualisatie kind en jeugd is het toepassen van de diverse protocollen te verdiepen en meer vertrouwd te raken met de vele mogelijkheden van EMDR.

Review
Elke trainingsdag en verdiepingsdag is altijd weer een verrijking. Steeds weer nieuwe stof en inzichten. Veel praktijkvoorbeelden en tijd voor vragen die je hebt. Bovendien heel gezellig. Ik vind de locatie in Vlijmen bij Fletcher echt super. Eigen parkeerplaats, een hele ruime zaal en heerlijk lunchen met elkaar. En de trainingen met Marjon zijn sowieso top!!

Planning

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 8 (0.29 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal certificaat van deelname

Doelgroep

De EMDR thema- of verdiepingsdagen mogen alleen bijgewoond worden na de 4 of 5 daagse opleiding door het BivT gefaciliteerd. Voor de verdiepingsdagen met een specifiek thema, moet eerst de bijbehorende themadag gevolgd zijn.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid)

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

  • Kennismaking
  • Theoriebehandeling
  • Vraagstelling inbreng
  • Voorbeelden
  • Plenair werken

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer stappen gemaakt in de volgende doelstellingen:

    1. De deelnemer weet EMDR tijdens een behandeling met een cliënt op een correcte wijze toe te passen.
    2. De deelnemer heeft na het volgen van de bijscholing inzicht verkregen in de inzet van EMDR passende bij het onderwerp.

Marjon van der Sar -Borst

Heeft sinds 2007 haar zelfstandige praktijk ‘Eigenwijs’, voor Integratieve psychotherapie en hypnotherapie voor kinderen, jeugdigen en volwassenen, in ’s Gravenmoer. De Eigen Wijsheid van de mens (of het nu kinderen, jeugdigen of volwassenen zijn) is voor haar iedere dag weer een inspiratiebron. Marjon is Europees gecertificeerd (ECP) en als zodanig aangesloten bij het Nederlands Verbond van ECP-houders. Tevens is zij aangesloten bij het RBCZ en de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten). 

Website: www.eigenwijs-kindertherapie.nl én www.eigenwijs-therapie.nl 

Ervaringen van deelnemers

Prettige en leerzame bijscholing dag!!

Het was een zinvolle dag. De groep was niet groot, waardoor je veel interactie had. De trainer was zeer ervaren en punctueel. Inhoudelijk zeker een verdieping en meer zelfvertrouwen gekregen.


Elke training dag en verdieping dag is altijd weer een verrijking. Steeds weer nieuwe stof en inzichten. Veel praktijkvoorbeelden en tijd voor vragen die je hebt. Bovendien heel gezellig. En de trainingen met Marjon zijn sowieso top!!


Het was een hele prettige en leerzame dag en een groep die er voor ging. Marion weet goed waar ze het over heeft en geeft ruimte aan de groep om het uit te vogelen en die vult ze aan met haar kennis.


De inhoud van de les was goed. Een leerzame dag die goed werd geleid door de docente met een fijne groep. Fijn om stil te staan bij casuïstiek en de herkenbare vragen van medestudenten.


Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

Bekijk ook eens deze bijscholingen

TA als deuropener, 16-08-2024, Online

16 augustus om 09:00 - 12:00

EMDR Casusconceptualisatie, 16-08-2024

16 augustus om 10:00 - 17:00

EMDR opleiding volwassenen, 23-08-2024

23 augustus om 10:00 - 17:00