Video lezing: EMDR en vermoedelijke werking van het brein

Introductie

Traumatische ervaringen in het leven kunnen een mens tot vluchten, vechten en bevriezen doen besluiten. Maar wat is het wat deze functionele reactie disfunctioneel ons leven kunnen beheersen? 

Inschrijven

Bekijk deze lezing wanneer jij wilt!

LET OP: Na inschrijving 1 maand toegang

Informatie

Duur video: 1 uur

Inclusief: Presentatie, bewijs van deelname en accreditatie

Waarom is het van belang, iets te weten van de opbouw van de hersenen? 

Het is van groot belang voor diegenen wiens vak het is om professioneel te communiceren met mensen en te werken te kunnen begrijpen met wat zij voelen en beleven. Als een van je doelen daarbij is om mensen beter te begrijpen en hen te helpen vastgeroeste patronen te veranderen, dan is het van belang iets te begrijpen van hoe mensen anatomisch en fysiologisch in elkaar zitten. Dit helpt ook om te verklaren waarom en hoe dingen misgaan in het leven van mensen en hoe dit tot psychologische problemen kan leiden.   

Van belang voor eenieder die met psychologische processen werkt, is het feit dat alle mentale processen, zelfs de meest complexe, hoe deze ontstaan in de hersenen. De processen die plaatsvinden tijdens nare ervaringen maken dat mensen zich aanmelden voor onder anderen EMDR. Maar wat doet EMDR dan anders dan andere therapieën? 

Toepassen en meerwaarde

Het toepassen van deze kennis in een behandelplan kan door psychoeducatie heel veel duidelijkheid geven aan cliënten en geeft de behandelaar veel vertrouwen in de werking van EMDR 

Werkwijze

Bekijk deze lezing wanneer jij wilt! Schrijf je nu in bij het kopje ‘agenda’.

Doel

Inzichten te verkrijgen over de werking van het brein en wat EMDR kan toevoegen als tool in de professionele praktijk. 

Planning

SBU: 1 (0.04 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 1
Prijs: € 35,-
Examen: Geen
Certificering: Bewijs van deelname

Doelgroep

Ben je geïnteresseerd in de behandeling van EMDR maar wil je je kennis vooraf toetsen of deze behandelmethodiek ook past bij jou praktijk, dan mag je deze intro niet missen. Toegankelijk voor iedereen die werkzaam is binnen de complementaire en reguliere hulpverlening. 

Accreditatie / Erkenning

Trainingen zijn vaak bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1 (Video)

  • De vermoedelijke werking van het brein
  • Het effect van EMDR bij nare ervaringen

Doelstelling

  1. Kennismaking met de werking van het brein tijdens nare ervaringen en welke effecten EMDR hierop kunnen hebben. Inzicht verkrijgen of EMDR ook voor jou praktijk een toegevoegde waarde heeft.

René Veraar

is hoofddocent en ontwikkelaar van de EMDR opleiding complementaire en reguliere zorg en heeft sinds 1983 een eigen praktijk voor groeps- en individuele therapie. Is psycholoog en is oprichter/directeur van het BivT. Hij is docent en supervisor aan diverse Post HBO -, HBO opleidingsinstituten en geeft incompany traingen bij GZ instelling. Tevens verzorgd hij EMDR casuïstiek dagen en masterclasses. Sinds 2002 houdt hij zich ook bezig met de ontwikkeling van de EMDR-interventies en onderzoek. Richt zich altijd op oorzaak – gevolg wat het nu nog met iemand doet!

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

Bekijk ook eens deze bijscholingen