Stop met roken of toch niet

Stop met roken of toch niet

Je loopt er al een tijdje tegen aan te hikken….. Je wil stoppen met roken. Dan lees je Stoptober gaat van start en je denkt dat is een mooie kans, ik ga mee doen. 

30 september rook je laatste sigaret en je geeft je pakje en aansteker weg. Je verkoopt je asbakken op marktplaats. Van te voren heb je nicotine pleisters en nicotine kauwgom aangeschaft. Trots vertel je aan je omgeving; “ ik doe mee met stoptober”. 

Het is 1 oktober… Je start je dag  en op je werk aan gekomen denk je dat valt mee. Op je werk heb je genoeg af leiding. Bij thuiskomst duik je de keuken in om eten te gaan koken, maar dan komt het punt na het eten. 

Na het eten vond je je sigaretje het fijnst. Je merkt dat je wat onrustiger wordt, reageert wat meer kortaf tegen je naaste. Vervolgens begint het gevecht in je hoofd. Je kijkt naar de klok en je denkt: “de winkels zijn nog open, ik kan even een pakje kopen….”, neeee roep je dan in je zelf ik wil “ik wil stoppen!!!”.  

Je wordt wat meer onrustig en het duiveltje in je hoofd zegt “je kan makkelijk 1 sigaretje roken”.  

Moedeloos vraag je zelf dan af kan ik hierbij hulp krijgen. 

Dat kan zeker… Met EMDR kan je deze interne dialoog en de momenten dat je enorm de behoefte hebt om te gaan roken aan pakken. 

In de themadag EMDR & Verslaving laat ik je zien en ervaren hoe je EMDR hierbij goed kan inzetten. 

Naomi Albrechts

Naomi Albrechts
naomi@sistersremedies.nl