EMDR Themadag Storytelling en Zelfbeeld Kind en Jeugd

Introductie

De EMDR Themadag Storytelling en Zelfbeeld Kind en Jeugd leert je EMDR toepassen bij de kinderen tussen de 2 en 6 jaar (Storytelling) en de Kinderen en Jeugdigen tot 18 jaar. 

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

EMDR kind en jeugd

Je krijgt inzicht in het werken met deze allerjongste doelgroep, en in de basisprincipes in het werken met Storytelling en Zelfbeeldreparatie bij kinderen en jeugdigen. De EMDR Themadag Storytelling en Zelfbeeld Kind en Jeugd maakt, voor iedereen die met kinderen werkt, de EMDR opleiding compleet. 

Toepassen en meerwaarde EMDR Themadag Kind en Jeugd

Tijdens deze Themadag komt het basis-behandelprotocol voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar volledig aan bod met het thema Storytelling. Het thema Zelfbeeld behandelt de zelfbeeldreparatie bij kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. 

Na deze themadag kun je ook deelnemen aan de EMDR Verdiepingsdag Kind en Jeugd. 

Werkwijze

Tijdens deze themadag worden zowel theoretische, maar voornamelijk praktische kaders aangedragen. Tevens worden er plenaire oefeningen aangeboden om de gelegenheid te krijgen om te  oefenen met de aangeboden theorie. Het inbrengen van eigen voorbeelden behoort tot de mogelijkheden. 

Doel

Meer begrip en toepassingen verkrijgen in het behandelen van kinderen en jeugdigen met EMDR waarin praktijkgerichte interventies je kennis en vaardigheden zullen verdiepen op het gebied van Storytelling en Zelfbeeldreparatie. 

Planning

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 9 (0,32 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 179,-
Examen: Geen
Certificaat: Bewijs van deelname certificaat

Doelgroep

Deze trainingsdag is bedoeld als praktijk professionalisering voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere- en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde. 

Daarnaast dienen bovengenoemden de 4-daagse EMDR Basisopleiding bij het BivT te hebben gevolgd. Deze trainingsdag is verplicht voor iedereen die deze opleiding heeft gevolgd en werkzaam is met kinderen en jeugdigen.  

Na deze trainingsdag  is de EMDR Verdiepingsdag Kind en Jeugd om jaarlijks deze kennis bij te houden. Deze trainingsdagen kunnen alleen gevolgd worden door die deelnemers die EMDR opleiding Kind en Jeugd gevolgd hebben. Óf de 4-daagse EMDR basisopleiding én de training dag EMDR Kind en Jeugd hebben gevolgd. 

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

 1. Even opfrissen: het EMDR Kinderprotocol 
 2. Animatiefilmpjes 
 3. Storytelling 
 4. Oefening met een casus  
 5. Zelfbeeldreparatie 
 6. Filmpje zelfbeeldreparatie 
 7. Oefening met een casus 
 8. Nabespreken/ervaringen uitwisselen 

Doelstelling

 • Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van EMDR op het gebied van Storytelling en Zelfbeeldreparatie bij kinderen en jeugdigen. Tijdens deze dag wordt er gewerkt aan de volgende competenties: 
  1. Brede professionalisering 
  2. Creativiteit en complexiteit in handelen 
  3. Probleemgericht werken 
  4. Methodisch en reflectief denken en handelen 
 • Het kunnen toepassen van het EMDR in de leeftijd van 2 tot 6 jarigen op basis van Storytelling. En het kunnen toepassen van EMDR bij kinderen en jeugdigen met betrekking tot een negatief zelfbeeldEr wordt feedback gegeven op alle vragen en er worden voorbeelden uit de praktijk gegeven. 
 • Het creëren van de werkwijze over hoe je het EMDR Kinderprotocol binnen je eigen (praktijkvoering) professie kunt integreren. Met de uitbreiding van de EMDR Storytelling-methode en de EMDR Zelfbeeldreparatie-methode voor kinderen en jeugdigen. 

Marjon van der Sar -Borst

Heeft sinds 2007 haar zelfstandige praktijk voor Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie, Eigenwijs, in ’s Gravenmoer. De Eigen Wijsheid van kinderen en jeugdigen is voor haar iedere dag weer een inspiratiebron. Marjon is Europees gecertificeerd (ECP) en als zodanig aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP). Zij is tevens lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

E. ten Broeke, A. de Jongh, H.Oppenheim (Red.), Praktijkboek EMDR, casusconceptualisatie en specifieke patiëntengroepen, Pearson Assessment and information, 2012, 504 pag. ISBN 9789026522093 

T. Konings en S. Bakker, Tim en het wonder EMDRSilverKit, 2013, ISBN: 9789082055207 

J. Lovett,  Small Wonders, healing childhood trauma with EMDRSimon & Schuster, 2007, 256 pag. ISBN13: 9781416584636 

G. Hornsveld, S Berendsen, Casusboek EMDR 25 voorbeelden uit de praktijk + DVD, Bohn Stafleu van Loghum, 358 pag.  ISBN 9789031373574 

Renée Beer en Carlijn de Roos  Handboek EMDR Kinderen en jongerenLanoo. 489 pag. ISBN 9789401414906 

Arianne Struik. Slapende honden? Wakker maken! Pearson. 270 pag. ISBN 9789026522284 

W. Brands-Zandvliet. Hersenen en emoties in beeld. 21 pag. Praktijk bewegenderwijs. ISBN 9789461907561 

Bekijk ook eens deze bijscholingen