EMDR themadag Kind en Jeugd

Introductie

In de training EMDR Kind en Jeugd leer je EMDR toepassen en krijg je inzicht in de EMDR basisprotocollen bij Kinderen en Jeugdigen tot 18 jaar. Deze training is één van de meest complete training voor diegenen die met kinderen werken tot 18 jaar. 

Deelname is alleen mogelijk na afronden van de 4  of 5 daagse EMDR opleiding! Deze dag telt vanaf heden mee voor verlenging van je supervisie! Of volg een van de andere EMDR verdiepingsdagen.

Aankomend

Er zijn geen aankomende trainingen.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Om het certificaat EMDR Practitioner Kind en Jeugd te behalen dien je eerst de EMDR opleiding (vier dagen) of EMDR practitioner basisopleiding (tien dagen) te hebben gevolgd. Daarna kun je deelnemen aan de EMDR Themadag Kind en Jeugd. Schrijf voor deze dag gelijk in, zodat je na de vierdaagse opleiding direct door kunt met de opleiding Kind en Jeugd.

 

Indien je ook met volwassenen werkt, mag je na de EMDR opleiding volwassenen het supervisie programma starten. Na de EMDR themadag Kind en Jeugd kun je starten met het supervisie programma voor Kind en Jeugd. Over dit supervisie programma wordt alles uitgelegd tijdens de basisopleiding.

Toepassen en meerwaarde EMDR Themadag Kind en Jeugd

Tijdens deze trainingsdag EMDR Kind en Jeugd komt het basis-behandelprotocol voor kinderen en jeugdigen volledig aan bod. Er wordt stilgestaan bij de verschillen tussen de behandelprotocollen voor volwassenen, jeugdigen en kinderen. Zodat duidelijk is welk protocol je wanneer kunt toepassen. 

Na deze trainingsdag kun je ook deelnemen aan de EMDR Themadag Storytelling en Zelfbeeld of de EMDR verdiepingsdagen Kind en Jeugd.

Werkwijze

Tijdens deze trainingsdag worden zowel theoretische als  praktische kaders aangedragen. Tevens worden er plenaire oefeningen aangeboden om de gelegenheid te krijgen om te oefenen met de aangeboden theorie. Het inbrengen van eigen voorbeelden behoort tot de mogelijkheden. 

Doel

Meer begrip en toepassingen verkrijgen in het behandelen van kinderen en jeugdigen met EMDR waarin praktijkgerichte interventies je kennis en vaardigheden zullen verdiepen. 

Planning

Er zijn geen aankomende trainingen.

Overige informatie

Deze dag(en) kunnen alleen bijgewoond worden nadat je de vierdaagse EMDR basisopleiding hebt gevolgd!

SBU: 10 (0.36 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen
Certificaat: Na afronding van het supervisie traject, digitaal certificaat van deelname

Doelgroep

Deze trainingsdag is bedoeld als praktijk professionalisering voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere- en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde. 

Daarnaast dienen bovengenoemden de 4-daagse EMDR Basisopleiding bij het BivT te hebben gevolgd. 

Deze trainingsdag is verplicht voor iedereen die deze opleiding heeft gevolgd en werkzaam is met kinderen en jeugdigen.  

Een vervolg op deze trainingsdag is de EMDR Themadag Storytelling en Zelfbeeld en de EMDR Verdiepingsdag Kind en Jeugd. Deze trainingsdagen kunnen alleen gevolgd worden door deelnemers die EMDR opleiding Kind en Jeugd gevolgd hebben. Óf de 4-daagse EMDR basisopleiding én de trainingsdag EMDR Themadag Kind en Jeugd hebben gevolgd. 

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid):

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1

 1. Introductie en kennismaking 
 2. Inventarisatie leerdoelen 
 3. Leeftijdsspecifieke reacties PTSS 
 4. Oefening 1: uitleg kind 
 5. EMDR protocol bij kinderen en jeugdigen 
 6. Oefening 2: Veilige plek 
 7. Werken met laatjes/kastje 
 8. Aanpassingen voor kinderen 
 9. Oefening 3: oefenen met een casus 
 10. Nabespreken/ervaringen uitwisselen 

Doelstelling

 • Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van EMDR bij kinderen en jeugdigen. Tijdens deze dag wordt er gewerkt aan de volgende competenties: 
  1. Brede professionalisering 
  2. Creativiteit en complexiteit in handelen 
  3. Probleemgericht werken 
  4. Methodisch en reflectief denken en handelen 
 • Het kunnen toepassen van het EMDR Kinderprotocol. Op deze dag komen toepassingen van EMDR bij kinderen en jeugdigen aan de orde. We geven feedback op alle vragen en er worden voorbeelden uit de praktijk gegeven. 
 • Het creëren van de werkwijze over hoe je het EMDR Kinderprotocol binnen je eigen (praktijkvoering) professie kunt integreren. Het EMDR Kinderprotocol wordt uitgebreid behandeld. 

Marjon van der Sar -Borst

Heeft sinds 2007 haar zelfstandige praktijk ‘Eigenwijs’, voor Integratieve psychotherapie en hypnotherapie voor kinderen, jeugdigen en volwassenen, in ’s Gravenmoer. De Eigen Wijsheid van de mens (of het nu kinderen, jeugdigen of volwassenen zijn) is voor haar iedere dag weer een inspiratiebron. Marjon is Europees gecertificeerd (ECP) en als zodanig aangesloten bij het Nederlands Verbond van ECP-houders. Tevens is zij aangesloten bij het RBCZ en de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten). 

Website: www.eigenwijs-kindertherapie.nl én www.eigenwijs-therapie.nl 

Ervaringen van deelnemers

Ik vond het een zeer waardevol en een hele fijne dag !


Ik heb deze dag een hoop geleerd


Het was voor mij een zinvolle herhaling, je komt enthousiast over met veel praktijkvoorbeelden.
Het is voor mij weer wat helderder geworden.


Ik vond dat de trainer mooie voorbeelden gaf en alle goed uitlegde. Ik heb eerst de volwassen training gevolgd en daarna nog een aparte dag voor kinderen en jeugd. Hoewel ik helemaal nieuw was in de groep, en het maar voor 1 dag was. Voelde ik mij helemaal veilig en thuis op deze dag. Dat was heel fijn.


Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aanbevolen (niet verplicht)

A. de Jongh & E. ten Broeke, Handboek EMDR , Pearson Assessment and Information, 2013, 184pag., ISBN13:9789026522574

E. ten Broeke, A de Jongh, Praktijkboek EMDRPearson Assessment and Information, 2012, 504 pag. ISBN13:9789026522550

Konings en S. Bakker, Tim en het wonder EMDRSilverKit, 2013, ISBN: 9789082055207 

Lovett,  Small Wonders, healing childhood trauma with EMDRSimon & Schuster, 2007, 256 pag. ISBN13: 9781416584636 

Hornsveld, S Berendsen, Casusboek EMDR 25 voorbeelden uit de praktijk + DVD, Bohn Stafleu van Loghum, 358 pag.  ISBN 9789031373574 

Renée Beer en Carlijn de Roos  Handboek EMDR Kinderen en jongerenLanoo. 489 pag. ISBN 9789401414906 

Arianne Struik. Slapende honden? Wakker maken! Pearson. 270 pag. ISBN 9789026522284 

Brands-Zandvliet. Hersenen en emoties in beeld. 21 pag. Praktijk bewegenderwijs. ISBN 978-94-6190-756-1 

Bekijk ook eens deze bijscholingen