Webinar EMDR bij Dementie

Introductie

Kan EMDR wel toegepast worden bij mensen met Dementie?? Deze vraag krijg ik geregeld.  

Door met EMDR te werken kunnen emotionele problemen die verband houden met de dementie worden verminderd.

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 3 uur van 10:00 – 13:00 uur
Inclusief: Presentatie, digitaal bewijs van deelname (PDF)
Contactdagen: 1

Mijn ervaring is dat EMDR bij deze doelgroep vaak wel uitvoerbaar en effectief is, juist vanwege het non-verbale karakter ervan, hoewel het protocol hier en daar aanpassingen nodig heeft.  

Helaas bij deze ziekte komen angsten maar ook soms onverwerkte trauma naar boven.  

Hoe fijn is het om zonder angst of oud zeer te kunnen leven met al een intense ziekte die veel impact met zich meebrengt. 

Toepassen en meerwaarde

In het webinar neem ik je mee hoe je EMDR in kan zetten bij Dementie. Het is direct toepasbaar in de praktijk. 

Werkwijze

In het webinar staan we eerst even stil bij wat Dementie inhoudt, waarop we vervolgens alle fases van het protocol langs lopen waarin we stil staan hoe dat eruitziet met een cliënt met dementie. Aan de hand van casussen en oefeningen zetten we de theorie om naar de praktijk, waardoor het direct toepasbaar is in je praktijk. 

Doel

Het weten toepassen van EMDR bij mensen met de ziekte van Dementie. Deelname is alleen mogelijk na afronden van de 4 of 5-daagse EMDR opleiding bij BivT hebt afgerond. Deze dag telt niet mee voor verlenging van je supervisie. Daarvoor dien je de verdiepingsdagen te volgen. 

Planning

SBU: 3 (0.11 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 3 uur
Dagdelen: 1
Prijs: € 95,-
Examen: Geen
Certificering: Digitaal bewijs van deelname (PDF)

Doelgroep

Ben je geïnteresseerd in de behandeling van EMDR bij dementie en ben je EMDR Practitioner, EMDR Master Practitioner of EMDR therapeut en vermeld op de SETN ‘Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland’ website, dan mag je deelnemen aan deze webinar.

Accreditatie / Erkenning

Trainingen zijn vaak bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dag 1 (Online)

  • Kennismaking
  • Korte uitleg van de webinar
  • Theorie Dementie 
  • Toepassen van EMDR bij Dementie 
  • Vragen beantwoorden 
  • Afronding  

Doelstelling

  1. De deelnemer heeft inzicht in en begrip verkregen hoe het EMDR-protocol toegepast kan worden bij cliënten met de diagnose Dementie. 
  2. De deelnemer weet EMDR tijdens een behandeling met eecliënt met Dementie op een correcte wijze toe te passen.   

Naomi Albrechts

Op het moment dat ze 17 jaar werd is ze gaan werken in de hulpverlening. Ze wist al vroeg wat ze wilde namelijk mensen weer een stap verder kunnen helpen in het leven. Nu heeft ze een eigen praktijk met haar zus, maar daarvoor is ze leidinggevende geweest in een jeugdgevangenis en ook in een gesloten behandelcentrum.

In haar eigen praktijk is ze werkzaam o.a. als EMDR therapeut, EMDR supervisor, Hypnose en regressietherapeut, counselor, trainer en begeleider.

Ervaringen van deelnemers

Ik vond het heel leerzaam en goed georganiseerd.

Ik vond het een leerzame webinar. Weer nieuwe tools gekregen.


Het is fijn om te merken dat, als je al veel EMDR doet, en je al je scholingen volgt, dat je EMDR & dementie redelijk eenvoudig onder de knie lijkt te kunnen krijgen.

Ik vind het een erg mooie aanvulling!


Fijn onderwerp. EMDR en dementie  Hoop in de toekomst meer leuke onderwerpen en EMDR te mogen volgen. Online was ook prima te doen. Aanrader.

Een hele fijne en vooral praktische webinar. Ik kan er meteen mee aan de slag. Dank je wel.


ik wilde graag zeggen dat ik Naomi een prettige en deskundige docent vind die goed op onze vragen en opmerkingen in ging.

Het was een goed training. Waarvoor dank!


Literatuur

Internet:

Website Hersenstichting, geraadpleegd op 29 maart 2021 
Website Alzheimer Nederland, geraadpleegd op 29 maart 2021 

Bekijk ook eens deze bijscholingen