Personal Storytelling

Personal Storytelling

In een artikel in de Telegraaf van 1 maart – Het geheim van een mooie tweede levenshelft – gaat het over het beleven van de oude dag. De geportretteerde hoogleraar ethiek, Frits de Lange, had hier al voor het aanbreken van zijn pensioen over nagedacht. „Niet aantrekkelijk, het is óf aftakelen en verlies, óf krampachtig jong blijven.” In dit artikel brengt hij een derde optie in: „Wijs worden, dat is voor iedereen weggelegd 

Wijs worden hangt niet af van je financiële middelen, benadrukt deze 65-plusser, het gaat om zingevingHierover is nog veel meer te zeggen natuurlijk. Zingeving speelt namelijk in iedere levensfase een rol van betekenisWel steeds op een andere manier, afhankelijk van je – veranderende – vermogens op fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel gebiedDus waarom wachten tot je pensioen met zingevend leven? Waarom niet nu al het betekenisvolle geheim van een mooi leven ontdekken? Oog gaan krijgen voor je eigen ontwikkelingsweg die tegelijk magisch én concreet is? 

Tijdens de training Personal Storytelling ga je hier direct mee oefenen. Door het gebruik van beeldtaal en verhalen ga het geheim van mooie levenshelften op eigen wijze ontsluieren. Om je cliënten zingevend te kunnen begeleiden naar hun eigen volgende stap. 

Doe je mee? Schrijf je hier in voor de training Personal Storytelling. Deze dag is bedoeld om de zingevingsthematiek die onder veel cliëntvragen schuilt vernieuwend tot uitdrukking te brengen. Zin, betekenis en richting vinden door speelse en creatieve benaderingen van het eigen levensverhaal; diepgaand en laagdrempelig tegelijkertijd.

Annette Filippo
annette@sprekendjij.nl