Seksueel grensoverschrijdend gedrag en het vlaggensysteem

Introductie

Wanneer er sprake of een vermoeden is van seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik, kunnen we als therapeut, coach of gesprekspartner tegen onze eigen overtuigingen en oordelen aanlopen. Ook heerst er vaak onduidelijkheid over wat nou precies grensoverschrijdend gedrag is, terwijl dat voor iedereen persoonlijk heel logisch kan lijken. Naast wettelijke regels bestaan er ook ‘seksregels’. Deze training helpt je om met deze complexe situaties om te gaan. 

Aankomend

Voorinschrijving!

Bij voldoende belangstelling zullen we deze training faciliteren, plannen bij een van onze locaties in Nederland en
ontvang je ruim vooraf bericht om definitief in te schrijven.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificaat, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Virussen

In deze training leer je om seksueel grensoverschrijdend gedrag te herkennen en te begrijpen. Je krijgt inzicht in je eigen vooroordelen en leert hoe je met gepaste afstand en empathie kunt werken. De training combineert theorie met praktijkvoorbeelden, waarbij eigen inbreng van casuïstiek wordt gewaardeerd. Afhankelijk van de grootte van de groep werken we in kleine groepjes of met de hele groep. We behandelen zowel wettelijke regels als de ‘seksregels’ en hoe deze kunnen worden toegepast in verschillende situaties. 

Toepassing en meerwaarde
Door deze training krijg je inzicht in je eigen wensen en grenzen en leer je verschillende opvattingen binnen een groep te herkennen. Dit inzicht helpt je om empathisch en met gepaste afstand te werken, zodat je beter in staat bent om naar slachtoffers of daders te luisteren. Je leert de juiste interventies te bedenken en toe te passen, of cliënten door te verwijzen naar de juiste behandelaar. Dit maakt je een effectievere hulpverlener in situaties van seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

Werkwijze

Doel

Na deze training ben je beter in staat om seksueel grensoverschrijdend gedrag te herkennen en ermee om te gaan. Je weet welke regels er naast de wettelijke regels gehanteerd kunnen worden en kunt slachtoffers en daders beter begrijpen en ondersteunen. Je kunt de juiste interventies bedenken en toepassen en weet wanneer het nodig is om cliënten door te verwijzen naar gespecialiseerde behandelaars. 

Planning

Overige informatie

SBU:  ( EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor therapeuten, coaches en gesprekspartners die te maken hebben met cliënten bij wie seksueel grensoverschrijdend gedrag of misbruik een rol speelt. Ook voor professionals die hun inzicht en vaardigheden op dit gebied willen vergroten, is deze training zeer geschikt. 

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

  • Kennismaking 
  • Afronding

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer stappen gemaakt in de volgende doelstellingen:

Desiree Bruins Slot

Desiree Bruins Slot heeft sinds 2009 een praktijk als energetisch therapeut en opsteller, en vanaf 2019 aangevuld met hypnose en regressietherapie 

Eerder was zij hoofddocent natuurgeneeskundig energetisch therapeut waar zij verantwoordelijk was voor het schrijven van de opleiding en het geven van de meeste lessen binnen deze 4 jarige HBO opleiding. 

Als therapeut/coach vind zij het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende tools in haar gereedschapskist te hebben, zodat zij een grote verscheidenheid aan klachten kan behandelen. 

Als therapeut en trainer deelt zij deze tools graag met anderen. Niets leuker dan het delen van kennis met daarin ruimte voor persoonlijke stukken van de deelnemers. 

Ervaringen van deelnemers

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht):

Bekijk ook eens deze bijscholingen

TA als deuropener, 16-08-2024, Online

16 augustus om 09:00 - 12:00

EMDR Casusconceptualisatie, 16-08-2024

16 augustus om 10:00 - 17:00

EMDR opleiding volwassenen, 23-08-2024

23 augustus om 10:00 - 17:00