Zelfhypnose

Introductie

Je cliënt zijn of haar eigen coach maken? Leer het met zelf-hypnose, een bewezen effectieve manier om je cliënten te begeleiden naar het behalen van hun doelen. Ontdek de kracht van zelfhypnose!

Aankomend

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Inclusief: Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld
Contactdagen: 1

Doe je niet wat je wilt, of doe je juist wat je niet wilt, dan is deze workshop Zelfhypnose een uniek middel waarmee je je toolkit kunt uitbreiden. Ken je als coach vanuit je praktijk cliënten, die steeds in de valkuil van hun eigen beperkingen vallen, sporters die aan zichzelf twijfelen, geen succes durven te hebben, die door hun angst of onzekerheid terugdeinzen om de finish te halen .

Met de praktijkgerichte bijscholing zelfhypnose betreden we het terrein van het onbewuste, waarin onze mogelijkheden veel groter zijn dan in het dagelijks leven. Als professional zul je aan het eind van deze training een nieuwe vaardigheid tot je beschikking hebben, waarmee je meteen aan de slag kunt gaan in de praktijk.

Toepassing en meerwaarde

In deze training worden de stappen toegelicht om in en uit de trance te gaan, waarbij zowel de techniek, de eventuele knelpunten de revue passeren. Zelfhypnose is meer dan alleen ontspanning. Het wat, hoe en waarom worden duidelijk gemaakt.

Werkwijze

Na de theoretische behandeling van de stappen, zal er door middel van praktijkgerichte oefeningen getraind worden om de stof eigen te maken, zodat deze na de workshop in de eigen praktijk kan worden toegepast.

Doel

Zelfhypnose is een praktijkgerichte training voor professionele therapeuten en coaches, die hun kennis en vaardigheden willen verbreden en uitbreiden.

Personal-Storytelling

Planning

Overige informatie

SBU: 7 (0,25 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 2
Prijs: € 195,-
Examen: Geen

Doelgroep

De training is bedoeld als bij- en nascholing voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde.

Accreditatie / Erkenning

De training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid).

Er wordt geen accreditatie aangevraagd voor een gratis webinar!

Programma

Dag 1

Voorbereiding: Opdracht – Wat is jou doel voor deze dag

 • Kennismaking
 • Inleiding wat is hypnose en zelfhypnose
 • Toepassingen
 • Techniek taalgebruik
 • Oefeningen
 • Evaluatie

Doelstelling

 1. Heeft inzicht in en begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het toepassen van zelfhypnose.
 2. Het kunnen toepassen van zelfhypnose.
 3. Het creëren van de werkwijze over hoe je zelfhypnose binnen je eigen (praktijkvoering)professie te integreren.

Rita Gras

Werkte van 1995 tot 2013 als docente, trainer, supervisor en assessor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, waar zij zelf ook haar opleiding heeft gevolgd. Zij heeft een praktijk voor Integratieve hypno-psychotherapie in Haarlem. Bovendien is zij 25 jaar als yogadocente werkzaam geweest en heeft zij veel ervaring op het gebied van lichaamswerk en ademhalings- en meditatie-oefeningen. Zij is gespecialiseerd in PDS, praktijkvoering en hypno/ en psychotherapeutische interventies.

Ervaringen van deelnemers

Prima training! Complimenten voor de duidelijke uitleg van en door Rita.

Het was een fijne en leerzame les alles wat ik in 1990 heb geleert kam weer terug dat was ook de rede dat ik hier aan mee deed.  Wat meer inzicht gekregen ook heel leuk om het met een collega te oefenen.

Dank voor deze dag!


Ik was ook verbaasd dat je deze training online goed kon geven. Het werkte goed met de separate rooms. Je ziet de tendens in trainingsland. Je was weer zeer hartelijk en gegaan met de deelnemers Rita. En je hebt verstand en ervaring op de stof!

Leuke training.

Zeer waardevolle cursus, bedankt!


De dag is erg naar mijn zin geweest. Theorie duidelijk en volgordelijk uitgelegd. De praktische oefeningen daarop goed afgestemd. Kortom, een heel coherent geheel.

Hele leuke en inspirerende training.

Dank je wel Rita, het was een inspirerende dag

Ik vond het een geweldige dag en heb er veel van geleerd dat ik op mezelf en mijn cliënten ga toepassen.


Literatuur

Aangeraden (niet verplicht)

  • J.M. Cladder en J.W.M. Lens,  Moderne HypnotherapieSwets en zeitlinger, 263 pag., 1986, ISBN: 9789026506000  (Deel: “Zelfhypnose” )
  • Jos Olgers, Heelheid in WordingZwerk, 683 pag., 2005, ISBN: 9789077478066  (Deel: “Zelfhypnose, een probaat middel”)
  • O. v/d Hart, Strategieën in hypnotherapieSpringer Media B.V., 248 pag., ISBN: 9789036800396 (Deel: De therapeut in trance)

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Wandelcoaching, 05-09-2024

5 september om 10:00 - 17:00

EFT Master practitioner, 14-09-2024

14 september om 10:00 - 17:00