Webinar Own your story online

Introductie

Wie is toch degene die in die slechte film is beland? Soms lijkt je leven op een slechte film. Met nergens een happy end in zicht. Je zou liever niet de hoofdpersoon zijn en ziet zelf geen way-out. 

Aankomend

Er zijn geen aankomende trainingen.

Volledig aanbod zien? Kijk bij “agenda

Informatie

Lestijd: 1 uur en 15 min (zie agenda)
Inclusief: Presentatie
Exclusief: Accreditatie, certificaat
Contactdagen: 1

Veel van je cliënten herkennen zich in deze situatie. Kun jij hun weer de stuurknuppel in handen geven en bewust maken van hun eigen navigatiesysteem? Wil je hun op weg helpen bij het vinden van een eigen koers? Zodat ze gaan kiezen voor een nieuwe, zingevende aanvliegroute? 

Toepassing en meerwaarde

In één dagdeel doe je vier praktische oefeningen die jou als professional ondersteunen en die je ook bij je cliënten direct in kunt zetten. Deze online training sluit aan bij de trainingsdag Personal Storytelling maar is heel goed afzonderlijk te volgenIn beide trainingen zitten elkaar versterkende levensverhaal-oefeningen waardoor zingeving steeds concreter wordt. Zingeving mét en voor je cliënten door vanuit Het Nu opnieuw naar het Verleden én de Toekomst te kijken, en deze op eigen wijze in te vullen. 

Werkwijze:

Je doet eerst enkele korte schrijfopdrachten over: ‘waar je vandaan komt’ en wisselt dan – geheel vrijblijvend – je ontdekkingen uit met andere deelnemers. Vervolgens ga je een belangrijke ervaring uit je leven in een verhaalstructuur zetten en aan een ander vertellen. Tot slot kies je een personage dat oweg gaat naar een nieuw avontuur, misschien wel als een ‘herboren hoofdpersoon’ in jouw verhaal.   

 

Introductie Own Your Story

Doel

Deze online training is bedoeld om de zingevingsthematiek die onder veel (cliënt) vragen schuilt, vernieuwend tot uitdrukking te brengen. Zin, betekenis en richting vinden door speelse en creatieve benaderingen van het eigen levensverhaal; diepgaand en laagdrempelig tegelijkertijd. 

Planning

Er zijn geen aankomende trainingen.

Overige informatie

SBU: 2 (0,1 EC)
Niveau: HBO
Contactdagen: 1
Dagdelen: 1
Prijs: € 35,00
Toetsing: Geen

Doelgroep

De training is bedoeld als praktijk-professionalisering voor psychologen, therapeuten, coaches, counselors, opleiders, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere begeleiders uit de reguliere en complementaire zorg- en hulpverlening e/o bedrijfsleven, evenals hun in opleiding zijnde vakgenoten. 

Accreditatie / Erkenning

Trainingen zijn vaak bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd (zie ons accreditatiebeleid). Omdat dit een kleine introductie is voor het onderwerp, zijn er geen expliciete aanvragen gedaan voor dit onderdeel.

Disclaimer: BivT stelt deze informatie met grote zorg samen, maar het komt voor dat onze lijst niet compleet is. Wij vragen dus altijd aan jou, voordat je deelneemt aan de training om bij je eigen beroepsvereniging(en) te controleren of de training geaccrediteerd en/ of erkend is. Mocht jouw beroepsvereniging de training wel erkennen en/ of accrediteren zonder dat dit op de website staat, dan horen wij dat graag van je!

Programma

Dagdeel 1:  

  • Kennismaking en introductie 
  • Omschrijving van zingevend levensloopwerk 
  • Schrijfoefening: je naamgeving 
  • Beeldvormende oefening: je oorsprong en geboortegrond 
  • Verhaalstructuur aanbrengen 
  • Eigen personage kiezen 
  • Plenair evalueren en afsluiten 

Doelstelling

Na de training heeft de deelnemer:  

  • inzicht in de kracht van personal storytelling 
  • begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het maken van zes storyboards 
  • kunnen toepassen hoe een belangrijke ervaring is over te brengen 

Annette Filippo

Annette Filippo is personal storyteller, docent en begeleider bij zingevingsvragen. Al haar werkervaring – als communicatietrainer, docent Frans, zingevingscoach, co-founder van een maatschap voor Biografische Storytelling, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Zingevingstherapeuten, docent Zingeving, medeoprichter van Alumnivereniging voor Academie voor Geesteswetenschappen – komt bijeen in het voeren van haar eigen onderneming. Haar laatste scholingen vonden plaatst aan de International School of Storytelling. Annette is lid van de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk

Literatuur

Boeken aanschaffen? Lees eerst de Boeken disclaimer!

Aangeraden (niet verplicht)

van der Brug & K.Locher, Ondernemen in de Levensloop, Vrij Geestesleven Zeist, 1998, 304 pag, ISBN: 9789060384367  

Locher& J. Luijten, Grondprincipes van het coachen, Christofoor Zeist, 2004, 375 pag, ISBN: 9789060384282  

Bekijk ook eens deze bijscholingen

Wandelcoaching, 05-09-2024

5 september om 10:00 - 17:00

EFT Master practitioner, 14-09-2024

14 september om 10:00 - 17:00